Terug naar diensten
Intercom systeem plaatsen

Intercom systeem plaatsen

Een intercom is een beveiligingssysteem dat vaak wordt gebruikt bij deuren of toegangshekken waar je geen zicht op hebt. Het zorgt ervoor dat je via spraakcommunicatie kan praten met de persoon die voor de deur staat, voordat je deze binnenlaat. Je kan kiezen uit twee verschillende systemen. Bij het point-2-point-systeem kan je communiceren tussen twee punten. Bij het partyline-systeem kan dit met meerdere punten tegelijkertijd. Daarnaast kan je kiezen uit een intercom met een camera of alleen met audio.

Intercom: deurbel deluxe

Een intercom is eigenlijk een luxe deurbel. Het biedt extra voordelen doordat je van tevoren kan zien en/of horen wie je binnenlaat en je kan de deur vervolgens automatisch openen. Het is dus veiliger dan een gewone deurbel en je hoeft niet naar de voordeur te lopen. Er zijn twee opties voor het installeren van een intercom: bedraad en draadloos. Indien je beschikt over een bedraad intercomsysteem in je huis, dan hoef je de camera alleen maar op de gewenste plek bij de deur te plaatsen en de intercom aan te sluiten op een stopcontact. De meeste tijd gaat hierbij zitten in het doortrekken van de bedrading. Een draadloze intercom kan je installeren op het draadloos netwerk bij jouw thuis.

Intercom: prijzen

Zoals eerder vermeld kan je een intercom kopen met of zonder camera. Het grote voordeel van een camera is dat deze veiliger is, omdat je jouw bezoeker kan zien voordat je deze binnenlaat. Het verschil in prijs en installatie tussen een intercom met alleen audio en een met camera is nogal groot. Eerstgenoemde kost ongeveer tussen de 25 euro en 75 euro en is gemakkelijk zelf te installeren. Voor een simpele intercom met camera betaal je al gauw zo’n 150 euro tot 250 euro en voor een deluxe set met camera mag je rekenen op prijzen tussen de 500 euro en 800 euro.

Intercom: aanschaffen

Bij het aanschaffen van een intercom is het dus van belang om eerst een keuze te maken in het systeem dat je graag wil en vervolgens de functies waarover het systeem moet beschikken. Hoe meer functies, hoe hoger de kosten. Hierboven vind je de prijsindicaties van intercoms met of zonder camera. De installatiekosten zitten hier niet bij inbegrepen. Deze liggen rond de 45 tot 60 euro per uur. De meeste installateurs doen er niet langer dan 2 uur over om een intercom te installeren. Bij Mygo vind je snel en gemakkelijk via de Matchmaker een vakman bij jou in de buurt. Of bel naar: 085 106 1600