Terug naar diensten
Muggen bestrijden

Muggen bestrijden

 

De mug! Een klein beestje dat voor heel veel irritatie kan zorgen. De jeukende muggenbulten en het gezoem dat je nachtrust verstoort. Het maakt dit ongedierte misschien wel één van de meest gehate insectsoorten die er zijn. Er zijn heel wat tips om zelf muggen te bestrijden. Is het probleem echter zo groot dat je hulp nodig hebt bij het bestrijden van muggen, dan helpt MyGo Matchmaker  je graag in contact te brengen met een ongediertebestrijder bij jou in de buurt. Bellen kan ook 085 106 1600 tijdens telefoonuren en geheel vrijblijvend.

Kosten muggen bestrijden

De kosten voor een professionele bestrijding van je muggenprobleem, hangt natuurlijk af van de grootte van de plaag en de tijd die nodig is om de muggen te bestrijden. Gemiddeld kun je uitgaan van €. 50,- per bezoek.

Waarom heb ik zoveel muggen in huis?

Heb je veel last van muggen in je huis, dan is de kans groot dat er wat plekken zijn met een hoge vochtigheidsgraad. Denk aan plekken zoals de badkamer of de spoelbak in de keuken. Vanuit deze plekken trekken ze erop uit naar andere gedeelten in je huis omdat ze ook nog eens worden aangetrokken tot lichaamswarmte, lichaamsgeuren en kooldioxide. Wat kun je zelf doen om muggen te voorkomen in je huis?

  • Zorg voor ze min mogelijk stilstaand water in je huis. Muggen leggen hier namelijk hun eitjes.
  • Voorzie ramen en deuren van horren.
  • Bewegende lucht vinden ze niet leuk. Denk hierbij aan airco of een ventilator als oplossing.
  • Zorg dat gaten en waterafvoeren niet verstopt raken. Dit zijn namelijk erg fijne schuilplaatsen voor muggen.
  • Deet, is een middel met een zeer sterk insecten werende werking. Het is er in sprays, lotions en gels. Lees wel goed de gebruiksaanwijzingen.
  • Muggenlamp. Deze lamp verspreidt een blauw UV-licht, waar muggen op af komen en waar ze door het ingebouwde elektrische hoogspanning roostertje hun Waterloo zullen vinden.

Muggen bestrijden

Muggen buiten bestrijden

Muggen komen vaak uit de tuin. Dit komt omdat ze hun eitjes in stilstaand water leggen. Komen de eitjes uit dan groeien de larven binnen een week uit tot muggen. Eenmaal volgroeid, dan hebben ze honger en zullen ze op zoek gaan naar iets te eten. Jouw bloed. Wat kun je er zelf tegen doen om dit probleem te voorkomen?

  • Giet stilstaand water weg of dek het af.
  • Heb je een vijver? Breng het in beweging door bijvoorbeeld vissen in je vijver te laten zwemmen. Heb je liever geen vissen dan is een pomp of fontein een oplossing.
  • Check regelmatig je dakgoot. Ligt het vol met bladeren, maak het schoon, zodat het water weer afgevoerd kan worden via de regenpijp.
  • Plaats planten tegen muggen. Lavendel, goudsbloem of rozemarijn kun je planten. Muggen houden hier niet van en een natuurlijker bestrijdingsmiddel is er niet.  

Hulp nodig bij het bestrijden van een muggenplaag.

Een grote muggenplaag bestrijden is lastig. Vaak is het niet helemaal duidelijk waar de muggen precies vandaan komen. Een professionele ongediertebestrijder, zal bij u langskomen om de situatie te evalueren, de bron op te sporen en zal de beste middelen gebruiken om de muggenplaag te bestrijden. MyGo matchmaker, kan je snel in contact brengen met een muggenbestrijder bij jou in de buurt.  Wil je liever telefonisch contact en vrijblijvend advies dan kan bellen natuurlijk ook 085 106 1600 tijdens kantooruren staan onze klantcontact medewerkers voor je klaar.