Recruitment bureaus

Recruitment bureaus bij jou in de buurt

Vind eenvoudig het beste recruitment bureau

Zoek je een recruitment bureau dat perfect op je wensen aansluit? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerd recruitmentbureau bij jou in de buurt. Je kunt de Matchmaker online gebruiken door op de Matchmakerknop te klikken. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan naar 085 432 00 32.

Vergrootglas en andere pictogrammen

Veelgestelde vragen

Wat doet een recruitment bureau?

Recruitment, ook wel werving en selectie genoemd, duidt op het identificeren en selecteren van de meest geschikte kandidaten voor vacatures van een specifiek bedrijf. Het kan daarbij gaan om kandidaten binnen of buiten het bedrijf, voor een vaste of een tijdelijke vacature. Onder recruitment vallen onder andere de volgende werkzaamheden:

 • Functieprofielen opstellen voor specifieke vacatures
 • Vacatureteksten schrijven
 • Geschikte kandidaten zoeken via diverse kanalen
 • Binnenkomende sollicitaties verzamelen, screenen en beoordelen
 • Geschikte kandidaten selecteren en benaderen
 • Sollicitatiegesprekken voeren
 • Administratieve werkzaamheden verrichten
 • Social media campagnes voeren
 • Recruitmenttools ontwikkelen, gebruiken en aanbieden

Als recruitment niet door een bedrijf zelf maar door een recruitment bureau wordt gedaan, wordt dat RPO (Recruitment Process Outsourcing) genoemd. Er worden drie soorten recruitment bureaus onderscheiden:

Bij werving- en selectiebureaus treden de geworven kandidaten direct in dienst bij het bedrijf; bij uitzend- en detacheringsbureaus blijven de kandidaten in dienst van die bureaus. In elk van de gevallen wordt er een stappenplan doorlopen waarbij kandidaten worden geworven, getest, geselecteerd en eventueel extra getraind.

Recruiters zijn doorgaans gespecialiseerd in een bepaald werkveld. De specifieke kennis die ze van dat werkveld hebben, zetten ze in om een match tussen een bedrijf en kandidaten te vinden. Er worden verschillende soorten recruiters te onderscheiden:

 • Corporate recruiters: zijn bij het bedrijf zelf werkzaam (vaak op de hr afdeling) en gaan vanuit die positie op zoek naar kandidaten
 • Recruitment consultants: werken bij een recruitmentbureau en werven vanuit daar kandidaten voor verschillende externe organisaties
 • Headhunters: recruitment consultants met een focus op executive search (het benaderen van mensen met een specifieke vaardigheid voor een bepaalde functie, bijvoorbeeld een managementpositie)
 • Interim recruiters: worden op flexibele basis door bedrijven ingehuurd om een tijdelijk wervingsprobleem op te lossen 

Mensen in meerdere vakgebieden

Wat kost een recruitment bureau?

Recruitmentbureaus berekenen een recruitment fee voor hun werkzaamheden. Die fee bedraagt een percentage van het bruto jaarinkomen van de geselecteerde kandidaat. Dat percentage ligt doorgaans tussen de 10 en 35 procent van dat jaarinkomen (exclusief btw).

Is er dus een kandidaat voor je geworven die 35.000 euro bruto per jaar verdient, dan betaal je daar tussen de 3.500 en 12.250 euro voor aan het recruitmentbureau. Het percentage waarmee gerekend wordt is afhankelijk van meerdere factoren, onder andere van hoe zwaar de functie is en hoe moeilijk het is om iemand voor de functie te vinden.

Hoe vergelijk je eenvoudig prijzen van recruitment bureau? 

Wil je tarieven van verschillende recruitment agencies met elkaar vergelijken zodat je de optie vindt die het beste binnen je budget past? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. In de MyGo Matchmaker is het mogelijk om verschillende contactopties aan te klikken, waaronder de optie voor het aanvragen van offertes of prijsopgaven bij meerdere recruitment bureaus.

Wil je liever direct iemand spreken die je meer over recruitmenttarieven kan vertellen? Je kunt in de Matchmaker invullen dat je telefonisch wilt worden doorverbonden met een medewerker van een recruitment agency en vervolgens ons nummer 085 432 00 32 bellen. Ook kun je een terugbelverzoek plaatsen, zodat je wordt teruggebeld op een moment dat jou uitkomt.

Sollicitant bij een interview

Welke voordelen biedt een recruitment bureau?

Het inschakelen van de hulp van een recruitment bureau biedt vele voordelen, onder andere wat betreft tijd en kennis. Hieronder hebben we enkele voordelen van een recruiter bureau voor je op een rij gezet, inclusief korte toelichting.

Juiste kennis en netwerk

Door een recruitment bureau in te schakelen, kun je gebruikmaken van expertise van recruiters. Je branche is bekend terrein voor hen en ze weten precies waarop gelet moet worden bij de werving en selectie van kandidaten. Bovendien beschikken ze over een groot netwerk met professionals en is de kans groot dat daar iemand bij zit die geschikt is voor een functie bij jouw bedrijf.

Minder tijdrovend

Het recruitment bureau houdt zich met het gehele proces van werving en selectie bezig, waardoor je daar zelf geen tijd meer aan kwijt bent. Je houdt dus meer tijd over om voor groei van je bedrijf te zorgen.

Betere aansluiting op vacatures

De kandidaten die door een recruitmentbureau worden aangedragen, zijn al gescreend. Daardoor weet je zeker dat ze beter bij de vacature aansluiten dan wanneer je zelf gaat werven en een variatie aan kandidaten moet keuren. Als je eigen werving niet genoeg resultaat opleverde, ben je er met de hulp van een recruitment bureau zeker van je dat meer effect zult zien.

Op zoek naar de juiste werknemer

Waarop letten bij het kiezen van een recruitment bureau?

Als je besluit om de hulp van een recruitment bureau in te schakelen, is het handig om een aantal dingen helder te hebben. Je moet onder andere een duidelijk functieprofiel in je hoofd hebben en weten of er actieve of passieve werving plaats moet vinden. Er zijn echter meerdere andere punten waar je op moet letten. Stel jezelf daarom de volgende vragen voor je met een recruitment specialist in zee gaat:

 • Communiceren de medewerkers van het recruitmentbureau op een manier die je bevalt? Heb je het idee dat er naar jou en je wensen geluisterd wordt?
 • Heeft het recruitmentbureau aantoonbare ervaring met jouw branche?
 • Geven medewerkers van het recruitmentbureau duidelijke uitleg over de stappen die worden ondernomen als je een samenwerking met hen aangaat?
 • Hanteert het recruitmentbureau heldere en eenduidige tarieven?
 • Factureert het recruitmentbureau op de juiste manier?
 • Staat het recruitmentbureau online goed aangeschreven?

Hoe vind je direct het meest geschikte recruitment bureau?

MyGo kan je helpen bij de zoektocht naar het best passende recruitment bureau voor jouw situatie. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan een gekwalificeerde recruiter bij jou in de buurt die aan al je wensen voldoet. Je kunt op de Matchmakerknop klikken om de Matchmaker online te gebruiken. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons bereiken op het nummer 085 432 00 32.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!