Rietdekker

Direct een rietdekker nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Vind snel een geschikte rietdekker bij jou in de buurt

Wil jij een rieten dak laten leggen of wil je je oude rieten dak laten onderhouden of herstellen? In dat geval ben je op zoek naar een rietdekkersbedrijf.

MyGo brengt je graag in contact met rietdekkersbedrijven bij jou in de buurt, die jou kunnen helpen aan een geschikte rietdekker. Bel voor direct contact en overleg naar 085 106 1600, zodat je je wensen gemakkelijk kunt bespreken. Voor het opvragen van offertes raden we je aan gebruik te maken van onze online Matchmaker, die je meteen laat zien welke rietdekkers in jouw regio actief zijn.

Wat doet een rietdekker?

Een rietdekker is een soort dakdekker, maar dan één die is gespecialiseerd in rieten daken. Rietdekker is een ambachtelijk beroep, waarvoor men veel geleerd moet hebben. Rieten daken komen tegenwoordig namelijk erg weinig voor, behalve bij chiquere/duurdere huizen.

Niet alleen kunnen rietdekkers rieten daken leggen, ze kunnen ook oud riet vervangen en je dak voor je onderhouden. Daarnaast kunnen ze advies geven over hoe je de kwaliteit van je rieten dak hoog kunt houden. Voor meer informatie over het onderhoud van je rieten dak kun je ook dit artikel lezen.

Veel rietdekkers werken in opdracht van een rietdekkersbedrijf, hoewel sommigen ook zelfstandig zijn. Voor het beroep rietdekker bestaat namelijk geen vakopleiding, wat inhoudt dat aspirerend rietdekkers het vak van hun collega’s moeten leren.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste rietdekker in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Welke prijzen hanteert een rietdekker?

Gewoonlijk betaal je een rietdekker per m2 riet die er gelegd moet worden. Voor een woonhuis met een rieten dak kun je daardoor uitgaan van de volgende prijzen:

Oppervlakte rieten dak

Prijs rietdekker

10 m2

€ 900 - € 1100

20 m2

€ 1800 - € 2200

30 m2

€ 2700 - € 3300

40 m2

€ 3600 - € 4400

50 m2

€ 4500 - € 5500

Om meer te weten te komen over de kosten die een rietdekker gemiddeld genomen hanteert, kun je ook onze pagina getiteld Kosten rieten dak lezen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste rietdekker in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Een rieten dak laten leggen: wat je moet weten

Of je nu een nieuw rieten dak wilt laten leggen of je oude rieten dak wilt vervangen, er zijn een aantal dingen waar je mogelijk rekening mee wilt houden wanneer je een rietdekker inschakelt. Natuurlijk kun je dit alles ook met de rietdekker bespreken, maar om niet voor verrassingen te komen staan, kun je het volgende in het achterhoofd houden:

     • Niet op ieder dak kan echt riet worden gelegd. Een compleet rieten dak is eigenlijk alleen mogelijk bij een hellingshoek vanaf 45 graden, omdat regenwater anders niet snel genoeg wegstroomt en je dak zou kunnen gaan rotten. Bij kleinere oppervlaktes zou een hellingshoek van 30 graden echter ook genoeg moeten zijn. Vraag dit dus zeker na bij de rietdekker om teleurstelling te voorkomen.
     • Patentriet is misschien geen echt riet, maar wel het veiligste materiaal om te laten leggen. Riet is een erg brandbaar materiaal. Ben je bang voor brand, maar wil je wel een rietlook op je dak? In dat geval kun je kiezen voor patentriet. Dat is kunstriet dat niet brandt én niet rot, ook niet onder vochtige omstandigheden. Een bijkomend voordeel: patentriet kun je al op een hellingshoek van 15 graden laten leggen.
     • Je betaalt normaal gesproken afvoerkosten als de rietdekker ook oud riet moet weghalen. Omdat het afvoeren van oud riet de rietdekker extra tijd én verwerkingskosten oplevert, is het niet gek dat je hiervoor zou moeten betalen. Om goedkoper uit te zijn, kun je de rietdekker deze klus ook uit handen nemen wanneer je je oude rieten dak laat vervangen.
     • Mogelijk heb je recht op een subsidie voor woonhuis-rijksmonumenten. Tot 2019 hadden eigenaars van rijksmonumentenpanden recht op belastingaftrek, waarmee ze het onderhoud van hun rijksmonument konden betalen. Hoewel die regeling niet meer geldt, is het wél mogelijk om tussen 1 maart en 30 april een aanvraag in te dienen voor de instandhoudingssubsidie woonhuis-rijksmonumenten. Zo kun je besparen op wat anders een flinke kostenpost zou zijn.

 

Tips bij het kiezen van een rietdekker

Wanneer je met een rietdekker in zee gaat, wil je dat er zo goed mogelijk werk geleverd wordt tegen een zo voordelig mogelijke prijs. Om je daarbij te helpen, hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet:

     • Lees recensies van andere klanten. Door recensies te lezen, kom je er snel achter of de rietdekker die je op het oog is professioneel is, goede prijzen hanteert, mooie rieten daken legt, enzovoort. Voor een goed gevoel is het daarom altijd verstandig om even online reviews te checken.
     • Kies een rietdekker die is aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers. Rietdekkers die zijn aangesloten bij de Vakfederatie Rietdekkers hebben aangetoond dat ze meesters zijn in het leggen van rieten daken. Dat betekent dat je bij een rietdekker met dit keurmerk verzekerd bent van een prachtig dak.
     • Zoek een regionale rietdekker. Aangezien de meeste vakmannen voorrijkosten vragen als ze van ver moeten komen, ben je met een regionale professional eigenlijk altijd goedkoper uit. Met onze MyGo Matchmaker vind je eenvoudig een rietdekker bij jou in de buurt, zodat jij op voorrijkosten kunt besparen.
     • Vergelijk offertes van verschillende rietdekkers met elkaar. De voordeligste rietdekker vinden is alleen mogelijk als je weet welke rietdekkersbedrijven er zijn en welke kosten zij hanteren. Daarvoor kun je het beste enkele offertes opvragen. Dit kan heel makkelijk met onze Matchmaker, die je meteen toont welke rietdekkers er beschikbaar zijn.
Snel een rietdekker in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Zoek je een rietdekkersbedrijf? MyGo helpt!

Wil jij nu in contact komen met een rietdekkersbedrijf? Om direct doorverbonden te worden met een rietdekker, kun je bellen naar 085 106 1600. Of gebruik onze online Matchmaker, waarmee je zo een afspraak kunt maken of een overzicht van de verschillende rietdekkers in jouw regio kunt opvragen.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!