Terug naar diensten
Slimme laadpaal thuis

Slimme laadpaal thuis

Verschil tussen domme en slimme laadpaal?

En of er een verschil is tussen een domme en een slimme laadpaal. De term ‘domme laadpaal’ verwijst naar eerdere generaties laadpalen, waarin geen software zit. Deze laadpalen verschaffen geen inzicht in cijfers over je totale verbruik- en kosten. Slimme laadpalen zijn uitgerust met de nieuwste software. Slimme software stelt een laadpaal in staat om meer te zien en te meten.  Ze laden bijvoorbeeld stroom op de meest voordelige tijdstippen, omdat ze zich kunnen aanpassen op de omstandigheden. In feite zorgen slimme laadpalen ervoor dat jij en wellicht je werkgever op ieder geschikt moment zoveel mogelijk energie en dus extra kosten uitsparen.  

Direct een laadpaal installateur nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Een slimme laadpaal kan nu al gekoppeld worden aan de zonnepanelen op het dak van je huis. Deze wekken duurzaam en tevens goedkoper stroom op. Kijkende naar de huidige innovaties is het aannemelijk dat de accu’s van elektrische auto’s straks kunnen fungeren als thuisaccu. De verkregen stroom uit zonnepanelen kan worden opgeslagen in de accu van je elektrische auto, zodat die later op de dag kan worden gebruikt in je huis. ‘Internet of things’ staat dus letterlijk en figuurlijk voor de deur. Ben je nou voornemens om een nieuwe laadpaal thuis te laten installeren, of is je oude aan vervanging toe? Dan kan je, afhankelijk van je persoonlijke wensen en situatie, overwegen om te kiezen voor een slimme laadpaal thuis. Deskundig advies van een laadpaal expert is hierin raadzaam. MyGo kan je hiermee helpen.

Slimme laadpaal thuis

Kosten slimme laadpaal thuis?

De kosten voor een slimme laadpaal thuis variëren nogal en dat heeft alles te maken met je persoonlijke thuissituatie en voor welk type laadpaal je kiest. De aanschaf van een slimme laadpaal thuis kan een voordelige investering voor je blijken. Simpelweg omdat de intelligente software geprogrammeerd is om duurzaam energie op te laden. Kortom, een interessante optie om je maandelijkse energiekosten omlaag proberen te schroeven.

Houd in ieder geval rekening met de volgende aandachtspunten bij het aanschaffen van een slimme laadpaal:

 • Laadvermogen
 • Slimme lader
 • Benodigde kabelmeters
 • Extra stroomgroep

Kosten (slimme) laadpaal thuis

Laadpaal Prijsindicatie
Aanschaf €500 - €1200
Installatie €300 - €1900
Kabel 4 kwadraats €3,50 per meter
Kabel 6 kwadraats €6,50 per meter
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een laadpaal installateur in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Laten we nog even terugkomen op welk type slimme laadpaal je kiest om thuis te laten installeren. Voor een slimme laadpaal geldt; hoe geavanceerder de techniek en daarmee duurzame mogelijkheden, hoe hoger de (eenmalige) investering. De uiteindelijke kosten liggen daarom behoorlijk ver uit elkaar. Zij het wel dat het logischerwijs de bedoeling is om dit in de toekomst terug te verdienen en wellicht zelfs winst te maken. Ons advies luidt; weeg je eigen financiële situatie af tegen de mogelijke investering in een slimme laadpaal thuis en laat je voorzien van deskundig advies door een onafhankelijke laadpaal deskundige. Stel jezelf in ieder geval alvast een paar nuttige vragen zoals:

 • Hoeveel aansluitpunten dient mijn slimme laadpaal te hebben?
 • Komt de maximale laadcapaciteit van mijn slimme laadpaal overeen die van mijn elektrische auto?
 • Investeer ik met mijn slimme laadpaal thuis in het heden of de (nabije) toekomst?
 • Welke bespaartips en wellicht subsidiemogelijkheden kunnen voor mij van belang zijn? 

Je ziet dat de aankoop van een slimme laadpaal thuis nogal afhankelijk is van een aantal essentiële factoren. Via de MyGo Matchmaker vraag je makkelijk een of meerdere offertes op, of win je snel deskundig advies in van een ervaren laadpaal installateur door te bellen naar 085 106 1600.

Slimme laadpaal thuis

Voordelen slimme laadpaal versus laadpaal van eerste generatie

MyGo biedt een kort overzicht van directe en indirecte voordelen van de slimme laadpaal:

  1. Altijd en overal inzichtelijke administratie
   Slimme laadpalen bieden je in tegenstelling tot domme laadpalen makkelijk inzicht in je laadsysteem. Denk aan waar en wanneer jij je elektrische auto hebt opgeladen. Ook het kWh-verbruik en de totale energiekosten zijn belangrijke laadgegevens om inzichtelijk te hebben. Heb je bijvoorbeeld een slimme laadpaal thuis die (mede) gefinancierd wordt door je werkgever, dan is het wenselijk om je laadgegevens eenvoudig te kunnen delen en te verdelen met betrekking tot je eigen administratie en die van je werkgever. Belastingtechnisch brengt dit ook gemak en overzicht met zich mee.
  2. Ze zijn aan te sluiten op (aanwezige) zonnepanelen
   Beschik je naast een slimme laadpaal plus elektrische auto eveneens over zonnepanelen thuis? Dan ben je dubbel duurzaam en dus bewust slim bezig. Slimme laadpalen zijn namelijk aan te sluiten op je zonnepanelen en zijn zo in te stellen, dat ze eerst wind- en/of zonne-energie gebruiken voordat ze stroom halen uit het elektriciteitsnet. Domme laadpalen kunnen dit niet.
  3. Ze fungeren als opslagplaats en daarmee thuis-batterij
   Slimme laadpalen laden zoals gezegd op de meest voordelige momenten stroom op. Maar dat is nog niet alles. Stel nou dat jouw zonnepanelen uiteraard overdags zonne-energie opwekken die je deels niet gebruikt. Best zinloos en jammer. Dat is het echter niet met een je slimme laadpaal thuis. Deze kan namelijk de gekoppelde accu van je elektrische auto als opslagplaats inschakelen voor de zonne-energie die je anders teveel zelf had opgewekt. En met die zonne-energie kun je dus ’s avonds heel simpel je elektrische auto weer opladen.   
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een laadpaal installateur in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600
 1. Ze kunnen Bidirectioneel laden
  Wel eens van bidirectioneel laden gehoord? Dit betekent kortgezegd; laden en ontladen. Daar waar je oudere laadpaal alleen kan opladen, heeft een slimme laadpaal deze mogelijkheid. Super handig en misschien voordelig, vanwege het feit dat je slimme laadpaal via deze weg een overschot aan energie kan terug leveren aan het energienet. Een slim en efficiënt systeem dat stroom in- en uitwisselbaar kan maken, en energie bijvoorbeeld kan worden verdeeld over verschillende apparaten thuis.     
 2. Ze voorkomen overbelasting van een elektriciteitsnetwerk
  Laadpalen verbruiken in het algemeen natuurlijk best veel stroom. Relatief oudere laadpalen kunnen een elektriciteitsnetwerk daarom in sommige gevallen overbelasten. Slimme laadpalen passen zich juist aan kijkende naar de maximale stroomcapaciteit van jouw elektriciteitsnetwerk. Daarbij verdelen zij het laadvermogen aan stroomcapaciteit dat ze kunnen gebruiken. Ook kan een slimme laadpaal een maximum instellen aan beschikbaar vermogen. Verbruik je daarom al je stroomcapaciteit op een bepaald moment, dan zal je slimme laadpaal het opladen tijdelijk naar beneden bijstellen of pauzeren. Een technisch hoogstandje waarmee de slimme laadpaal zijn naam eer aan doet.
 3. Ze kunnen stroomkosten automatisch verrekenen
  Heb je een elektrische leaseauto van de zaak en ben je in het bezit van een domme laadpaal? Grote kans dat je de facturatie handmatig dient te overhandigen aan je werkgever. Irritant en tijdrovend voor sommigen. Je raadt het al natuurlijk, want met een slimme laadpaal hoeft dit niet meer. Alle administratie inclusief stroomkosten worden door de slimme laadpaal automatisch met je werkgever ingevoerd en verrekend.

Slimme laadpaal thuis

Bespaartips een slimme laadpaal thuis

Goed, je bent geïnteresseerd in een slimme laadpaal thuis. Onnodige kosten zal je, daar waar mogelijk, willen voorkomen. En gelijk heb je wat ons betreft. Daarom deelt MyGo deze handige en vooral voordelige bespaartips, voordat je een slimme laadpaal thuis laat installeren: 

 • Houd rekening met het feit dat er diverse slimme laadpalen geschikt zijn voor jouw elektrische auto. Wanneer je eenmaal weet welke dit zijn adviseert MyGo je om deze verschillende laadpalen met elkaar te vergelijken, met betrekking tot de mogelijkheden en de uiteenlopende aankoopprijzen. Wellicht heb je geluk en zit er tevens een fraaie aanbieding tussen.
 • Als je dan toch al bewust en slagvaardig naar jouw duurzame toekomst kijkt, kan de aankoop van zonnepanelen op je dak een logische en bovenal lucratieve vervolgstap zijn. Hierop kun je namelijk je slimme laadpaal aansluiten, wek je eigen energie op en bespaar je dubbel op je totale energiekosten.
 • Samen spelen is samen delen, luidde het gezegde al. Helemaal mee eens wat MyGo betreft, want wanneer jij je laadpaal deelt mag je hiervoor een vergoeding aanvragen.
 • Bij een slimme laadpaal hoort een slimme meter. Doe dit vooral want je bespaart hiermee aanzienlijk op je energiekosten.
 • Het zou zomaar kunnen zijn dat je recht hebt op een subsidie als je een slimme laadpaal thuis laat installeren. Schroom er daarom niet voor om contact op te nemen met de gemeente in kwestie en hopelijk heb je beet. Een behoorlijk aantal gemeentes bieden namelijk subsidies puur en alleen al voor de plaatsing van je slimme laadpaal.
 • MyGo gaat ervanuit dat jij je slimme laadpaal niet zelf gaat installeren thuis. Zoek je daarom een professionele laadpaal installateur, dan adviseren wij om er eentje te kiezen die in je omgeving zit. Dit is handig om meerdere redenen maar vooral omdat deze vakmannen in sommige gevallen geen voorrijkosten rekenen. Scheelt toch weer.
 • Bestudeer het lopende contract bij je huidige energieleverancier nog een keertje extra zorgvuldig. Het kan misschien in je voordeel werken om over te stappen naar een andere leverancier, wanneer de aankoop van je slimme laadpaal thuis in positieve zin doorwerkt in de algemene energiekosten.
Snel een laadpaal installateur in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

MyGo helpt je om een slimme laadpaal installateur te vinden

Je bent helemaal om en wilt zo snel mogelijk om tafel met een geschikte laadpaal specialist in de buurt, die je voorziet van wijze raad en daarbij snel en eenvoudig je slimme laadpaal thuis installeert? Hopelijk biedt de MyGo Matchmaker dan uitkomst. Hiermee vraag je 24/7 een of meerdere voordelige offertes op om te vergelijken. Mocht je meer informatie wensen of andere vragen hebben dan kun je natuurlijk ook bellen 085 106 1600 en MyGo helpt je graag verder. Enerzijds om je door te verbinden met de juiste laadpaal installateur, maar we kunnen net zo makkelijk een terugbelverzoek voor je indienen.