Direct hulp
Terug naar tips
Keukenkastje zelf verven

Keukenkastje zelf verven

Voor het schilderen van je keukenkastjes hoef je niet altijd een expert in te schakelen. Je keukenkastjes zelf verven is geen enkel probleem. Na verloop van tijd zullen jouw keukenkastjes namelijk wat verkleuren. Dit is een normaal proces en komt door vochtschade of kookdampen. Bedenk goed wat voor eindresultaat je wilt hebben. Wil je de keuken hoogglanzend of juist mat hebben? Op hoogglans zie je sneller oneffenheden en vuil zitten. Aan de andere kant is hoogglans verf wel stoot bestendiger dan matte verf. Voordat je begint met het verven van je keukenkastje, is het belangrijk dat je weet welke verf er nu gebruikt is. Je kunt dit controleren door een doekje met terpentine over de kastjes te halen. Wanneer de verf loslaat op het doekje is het watergedragen verf. Zo niet dan is de verf op terpentine basis.

Methoden keukenkastje verven

Wanneer je weet welke verf er nu op de keukenkastjes zit kun je aan de slag. Hieronder de stappen die je kunt doorlopen voor het verven.

Stap 1: De keukenkastjes loshalen. Haal de kastjes los zodat je overal goed bij kan. En zo krijg je ook het beste resultaat.

Stap 2:Schoonmaken van het oppervlak. Allereerst is het belangrijk dat je de keukenkastjes goed schoonmaakt en ontvet. Dit doe je zodat de verf beter hecht aan het oppervlak. Voor het schoonmaken gebruik je een emmer water, een doek en verfreiniger. Zo maak je de kastjes vet en stofvrij.

Stap 3: Het schuren van de kastjes. Het schuren van de kastjes zorgt voor een goede hechting van de verf. Neem hiervoor een fijne korrel, bijvoorbeeld P240. Neem het kastje na het schuren even af met een kleefdoekje. Zo voorkom je dat er nog stof blijft plakken.

Stap 4: Kijk in welke conditie de kastjes zijn. Zijn de kastjes beschadigt dan is het belangrijk om ook de ondergrond opnieuw te verven met grondverf. Anders kun je alleen de lak laag opnieuw aanbrengen.

Nu de kastjes helemaal voorbereid zijn kun je beginnen met de laklaag. Breng de laklaag aan met een kwast. Met name als er oneffenheden in zitten is dit raadzaam. Zo krijg je een goede dekking op alle vlakken. De gladde delen zou je nog even na kunnen rollen met een lakroller. Voor het mooiste resultaat is het raadzaam om de laklaag twee keer aan te brengen. Na de eerste laag moet je het oppervlak iets ruwer maken. Hierdoor zal de tweede laag beter hechten. Watergedragen verf is na een uur of vijf al droog genoeg voor de tweede laag. Wel heeft de verf minimaal veertien dagen nodig om volledig te drogen. Hiervoor is de verf er nog af te krabben met scherpe voorwerpen. Dit is niet erg: als de verf helemaal goed droog is, is het ook keihard! De keukenkastjes zijn nu weer zo goed als nieuw! Daarmee ziet je keuken er weer helemaal spik en span uit.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij uw wensen en verwachtingen, verwijzen wij u door naar de ervaren specialisten van Mygo. Ook voor hulp bij het verven en advisering helpen wij je graag! Wij zijn ook telefonisch bereikbaar via: 085 106 1600.