Terug naar diensten
Velux dakraam

Velux dakraam

Velux is een bekende producent van dakramen en andere, aanverwante producten. Deze oorspronkelijk Deense onderneming werd in 1941 opgericht door de Deense uitvinder Villum Kann Rasmussen. In de dertig jaar daarna is het geleidelijk uitgegroeid tot een van de wereldspelers op het gebied van kwalitatief glaswerk voor ramen. De naam Velux is een samenvoeging van Ventilatie en Lux (licht), wat de kwaliteitseisen van het bedrijf demonstreert. Ramen van Velux staan een goede luchtcirculatie niet in de weg en zijn ook gebouwd voor een mooie lichtval.

Velux: dakraam plaatsen

Een Velux-dakraam is bij uitstek geschikt voor hellende daken. Ze zijn beschikbaar in veel verschillende soorten en maten. Met een professionele glaszetter kun je bespreken waar je het raam het best kunt plaatsen en hoe groot het moet zijn. Dit in verband met optimale lichtval, zodat je zo veel mogelijk van de speciale eigenschappen van een Velux-raam kunt genieten. Het handige aan een Velux-dakraam is bovendien dat je het eenvoudig open en dicht kunt doen. Zomers kun je daardoor makkelijk koele lucht binnenlaten of ’s avonds van een aangenaam briesje genieten. Bij Velux kun je ook horren laten leveren, zodat je bij een geopend raam geen last hebt van insecten.

Velux: raam

De ramen van Velux zijn een mooie toevoeging aan ieder huis, en kunnen worden geleverd met allerlei extratjes. Jaloezieën, valgordijnen, insectenhorren, rolluiken, zonwering – afhankelijk van de locatie van het raam (schaduw- of zonkant van het huis) en je eigen voorkeur. Velux-ramen hebben een hoge isolatiegraad, voldoen aan benodigde veiligheidseisen en passen goed bij de rest van je interieur.

Velux: lichtkoepel

Een lichtkoepel is een uitstekende manier om extra licht in je huis binnen te laten. Door de lichte bolling kan het regenwater makkelijk wegstromen. Het uitzicht door het raam blijft hierdoor altijd helder. De lichtkoepel is bovendien goed geïsoleerd, waardoor hij in de winter warmte binnenhoudt en in de zomer de koelte van je huis bewaart. Deze maatregelen leveren op hun beurt weer energiebesparing op. Tot slot is de velux lichtkoepel zo gebouwd dat hij voldoet aan de veiligheidseisen van weerstandsklasse 2. Ze komen daarom automatisch in aanmerking voor het Politiekeurmerk Veilig Wonen (het PKVW). Je loopt dus ook nooit het risico om door het glas te vallen. Daarvoor is de lichtkoepel van Velux veels te stevig.

Velux: raam kosten

Een standaard Velux raam zal in de richting van 500 tot 1000 kosten, afhankelijk van de grootte. Hier zijn nog geen extra's, zoals rolgordijnen of insectenhorren, bijgeleverd. In de luxecategorie is het ook mogelijk om elektrisch bestuurbare ramen te kopen of ramen met andere accessoires. Prijzen kunnen in dit geval oplopen tot 1500 – 2000 euro. Velux heeft verder geen bezorgkosten en producten kunnen binnen 14 dagen worden geretourneerd. Een goede glaszetter kan het raam bovendien binnen 4 uur plaatsen, zonder aanvullende rommel. Op die manier heb je snel beschikking over je nieuwe raam. Op MyGo kun je gemakkelijk een goed overzicht vinden van de aanwezige mogelijkheden via de Matchmaker, of bel direct naar 085 106 1600.