Terug naar diensten
Verhuislift huren

Verhuislift huren

Ben je van plan te verhuizen en heb je geen idee hoe je je bankstel naar de vijfde verdieping moet verplaatsen omdat er geen lift is? Of zit je middenin een verbouwing en wil je je meubilair tijdelijk op zolder kwijt, maar lukt het je simpelweg niet om het langs die steile zoldertrap naar boven te krijgen? Dan heeft MyGo de oplossing voor je, want bij ons kun je een verhuislift huren! Als je een verhuislift huurt, ben je ervan verzekerd dat je verhuizing slaagt zonder schade aan je meubels of jezelf.

Wil jij een verhuislift nodig? Bel dan naar 085 106 1600 om doorverbonden te worden met een verhuisbedrijf dat dit voor je kan regelen, of check onze MyGo Matchmaker om te zien waar in jouw regio verhuisliften verhuurd worden.

Direct een verhuisbedrijf nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Heb ik een verhuislift nodig?

In sommige gevallen kun je bijna niets anders dan een verhuislift huren. Stel bijvoorbeeld dat je op de bovenverdieping van een woning met steile trappen en geen lift woont, dan zullen veel verhuizers vanuit veiligheidsoverwegingen niet eens bereid zijn om al je meubels helemaal naar beneden te sjouwen – en zelf moet je dat ook niet willen, aangezien een misstap nare gevolgen kan hebben.

Bovendien passen sommige meubels simpelweg niet door een deuropening of trapopgang tenzij je ze volledig zou demonteren. In sommige gevallen zou dat schade aan je meubels kunnen opleveren, zelfs als het technisch gesproken wel mogelijk zou moeten zijn. Ook voor die gevallen kun je een verhuislift huren.

Tot slot stelt het huren van een verhuislift je in staat om zelfstandig te verhuizen, zonder hulp van een verhuisbedrijf. Natuurlijk kun je ook een verhuislift huren én een verhuisteam inschakelen, maar mocht je dat liever niet willen, dan kun je een verhuislift gebruiken om je zware meubels met zeer weinig mankracht toch uit je woning en in de verhuiswagen te krijgen.

Verhuislift

Kosten verhuislift huren

Wie een verhuislift huurt, betaalt hier gemiddeld 50 tot 80 euro per uur voor. Wel is de verwachting van de meeste verhuurders dat je de verhuislift dan minstens 2 uur lang huurt.

Met het oog op deze prijzen zou je een verhuislift voor een halve dag kunnen huren tegen circa 240 à 300 euro en voor een hele dag voor circa 500 à 600 euro.

Bij sommige verhuurders zit bij deze prijzen een verhuizer in, die je helpt de ladderlift op te zetten en die je spullen met inachtneming van de geldende regels voor je verplaatst. Andere verhuurders vragen hier echter extra voor, dus let hier zeker op vóórdat je de verhuislift huurt. Vraag hiervoor bijvoorbeeld enkele offertes aan via onze online Matchmaker, zodat je direct kunt zien hoe de kosten zijn opgebouwd.

Voordelen verhuislift huren

Een verhuislift huren biedt veel voordelen. Zo bespaar je tijd doordat je niet steeds de trap op en af hoeft te lopen met je zware spullen. Daarnaast bespaar je fysieke inspanning, doordat de verhuislift al het zware werk doet. Ook hoef je dankzij een verhuislift niet bang te zijn dat je door je rug gaat of ander fysiek letsel oploopt bij het verhuizen van je goederen. Tot slot voorkom je schade aan je verhuisde goederen, muren en trappen. Met de verhuislift wordt je inboedel op geheel veilige wijze verhuisd.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct het beste verhuisbedrijf in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Verhuislift huren: waarop letten?

Wat is het hefvermogen van de verhuislift? Verhuisliften hebben een bepaald hefvermogen, dat vaak maximaal rond de 300 kilo ligt. Nu zullen de meeste meubels deze limiet niet overschrijden, maar denk eraan dat het hefvermogen wel per verhuislift kan verschillen. Mocht je bijvoorbeeld een zeer zware teakhouten kast hebben die met de verhuislift vervoerd moet worden, zorg er dan voor dat je voor een model kiest dat krachtig genoeg is om die klus aan te kunnen.

Welk soort verhuislift wil je huren? Er bestaan verschillende soorten verhuisliften waaruit je een keuze zult moeten maken, namelijk:

   1. De elektronische ladderlift oftewel opbouwlift. De ladderlift is een verhuisbak die aan twee ladders is bevestigd (vandaar de naam). Deze kan ter plekke worden opgebouwd, waardoor dit type ladderlift zeer eenvoudig te vervoeren is, en heeft een maximale hoogte van 12 meter. Hierdoor kun je hem gebruiken om spullen tot en met de derde verdieping te verhuizen.
   2. De gemotoriseerde ladderlift. De gemotoriseerde ladderlift is een krachtiger type verhuislift, dat in verschillende formaten geleverd kan worden met een maximumhoogte van circa 30 meter (tot ongeveer de achtste verdieping). Dit type verhuislift zit standaard bevestigd op een aanhangwagen en moet hierop vervoerd worden.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct het beste verhuisbedrijf in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Om welke etage gaat het? Zoals je hebt kunnen lezen, kun je een verhuislift huren voor verhuizingen tot aan de achtste verdieping. Wel heb je dan een gemotoriseerde ladderlift nodig, in tegenstelling tot de elektronische ladderlift. Voor het gemak is het bij verhuizingen op de lagere etages aan te raden om te kiezen voor de opbouwbare, elektronische ladderlift, aangezien die eenvoudiger te vervoeren is.

Hoeveel objecten moeten er met de verhuislift verplaatst worden? De prijs die verhuurders van verhuisliften vragen, is vaak deels afhankelijk van hoeveel objecten je daadwerkelijk wilt verhuizen met behulp van de verhuislift. Wees je hier bewust van en controleer of het verhuisbedrijf dat je op het oog hebt deze insteek hanteert.

Wil je een bemande of een onbemande verhuislift huren? Door een onbemande verhuislift te huren, word je in staat gesteld om zelfstandig te verhuizen. Wel moet je in dat geval je meubels zelf kunnen tillen, én moet er vaak verplicht iemand aanwezig zijn om de controleren of de verhuislift veilig wordt gebruikt. Mocht je niet in staat zijn om de verhuizing zelfstandig te klaren, dan is het toch verstandiger om een bemande verhuislift en potentieel een verhuisteam te huren.

Ben je in staat om de verhuislift zelf op te halen of moet je hem laten afleveren? In tegenstelling tot de opbouwlift/elektronische ladderlift, die je relatief eenvoudig met alleen een auto zou kunnen vervoeren, is de motorische ladderlift standaard bevestigd op een aanhangwagen. Om dit type verhuislift zelfstandig te kunnen huren en ophalen, heb je daarom in veel gevallen een BE-rijbewijs nodig. Anders zul je alsnog een bemande verhuislift moeten huren, zodat het transport voor je verzorgd wordt.

Verhuislift

Verhuislift huren? MyGo geeft (bespaar)tips

Omdat een verhuislift huren prijzig kan zijn, wil je waarschijnlijk weten hoe je dit zo voordelig mogelijk kunt doen. Daarom hebben we hieronder enkele tips verzameld voor het goedkoop huren van een verhuislift:

     • Houd rekening met hoelang je de verhuislift moet en wíl huren. Het wisselt per verhuisbedrijf hoelang je de verhuislift minimaal moet huren. Hoewel sommige een ondergrens van 2 uur aanhouden, kun je een verhuislift bij andere verhuisbedrijven ook prima voor maar 30 minuutjes huren. Let er wel op dat de opbouwtijd bij die minuten zit inbegrepen! Overweeg in ieder geval goed hoeveel tijd jouw verhuizing echt zou kosten en ga voor de gulden middenweg: kies voor een huurperiode die niet zo kort is dat je verhuizing halverwege afgebroken zou moeten worden, maar die niet zo lang is dat je potentieel enkele honderden euro’s verspilt (zoals wanneer je de verhuislift een halve dag zou huren voor twee meubelstukken).
     • Ga na of je met een bemande of onbemande verhuislift voordeliger uit zou zijn. Een bemande verhuislift huren is vaak iets duurder dan een onbemande verhuislift, aangezien je in dat geval voor arbeidskosten moet opdraaien. Wel kan het zijn dat je verhuizing met een bemande verhuislift veel sneller geklaard zou zijn dan wanneer je alles zelf zou moeten regelen. Hierdoor kan het zelfs zijn dat je met een bemande verhuislift geld zou besparen.
     • Huur je verhuislift bij een regionale verhuurder. Een gehuurde verhuislift moet getransporteerd worden naar de plek van de verhuizing. Of je dit nu zelf doet of het laat doen, hiervoor betaal je nu eenmaal transport- of kilometerkosten. Huur je verhuislift daarom bij voorkeur bij een regionale of zelfs lokale verhuurder, zodat er zo min mogelijk mee gereden hoeft te worden.
     • Vergelijk meerdere verhuurders van verhuisliften met elkaar. Welke prijzen en voorwaarden er voor de huur van een verhuislift worden gehanteerd, verschilt per verhuisbedrijf. Om zo goedkoop mogelijk je verhuislift te kunnen huren, is het daarom slim om meerdere aanbieders met elkaar te vergelijken. Zulke offertes opvragen kun je zeer eenvoudig doen via onze online Matchmaker.
Snel een verhuisbedrijf in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Verhuislift huren? MyGo helpt!

Wil jij nu een verhuislift (een elektronische of gemotoriseerde ladderlift) huren en ben je nog op zoek naar een verhuisbedrijf dat deze machines aanbiedt? MyGo helpt je daar graag bij! Bel naar 085 106 1600 om direct doorverbonden te worden met een verhuurder bij jou in de buurt, of check onze online Matchmaker om een overzicht te zien te krijgen van regionale verhuisbedrijven met verhuisliften in hun assortiment.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!