Terug naar diensten

Verzekeren tegen lekkage

De kosten van een flinke lekkage met waterschade kunnen erg hoog oplopen. Het gaat hierbij niet alleen om de kosten van de reparatie, maar vaak moeten er ook zaken als behang, elektronische apparatuur, vloerbedekking en houten meubelen vervangen worden wegens schade. Het is daarom belangrijk om goed verzekerd te zijn, zodat je deze kosten kunt dekken. Er zijn twee verzekeringen die schade van een lekkage dekken: de opstal- en inboedelverzekering. Voorwaarde hierbij is wel dat de lekkage niet jouw schuld is of enige vorm van nalatigheid aangetoond kan worden. Zorg er daarom altijd voor dat je regelmatig je waterleidingen laat onderhouden.

Opstalverzekering

Een opstalverzekering vergoedt schade aan spullen die vastzitten in en aan jouw huis. Denk daarbij aan sanitair, leidingen en de centrale verwarming. Bij koopwoningen is deze verzekering verplicht en bij appartementen heb je hiervoor een VvE (Vereniging van Eigenaren) en kan je dit afsluiten voor het hele complex en doe je dat dus niet alleen. De volgende soorten schade worden gedekt door de opstalverzekering, mits de lekkage niet veroorzaakt is door eigen schuld:

 • Schade aan je waterleidingen en centrale verwarming (cv), die ontstaan is door extreme kou en bevriezing.
 • Schade die ontstaan is door een lekkage bij de buren. Dit valt niet onder alle opstalverzekeringen, maar kan je vaak laten vergoeden door de aansprakelijkheidsverzekering van jouw buren.
 • Schade door lekkage aan je dak, dakgoot of bovengrondse afvoerpijp. De reparatiekosten voor je dak of dakgoot worden hierbij niet vergoed.
 • Schade door lekkage aan de waterleidingen, cv en overige installaties die vastzitten in en aan jouw huis.

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering vergoedt schade aan spullen in huis die niet vastzitten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan spullen die verloren of vernietigd worden door inbraak, storm-, smelt-, brand-, bliksem- en waterschade. Ook hier heb je alleen recht op vergoeding, indien de schade niet door jouw schuld ontstaan is. Hieronder vallen de volgende lekkage specifieke schades: 

 • Schade aan je waterleidingen en centrale verwarming (cv), die ontstaan is door extreme kou en bevriezing.
 • Schade door lekkage aan je dak, dakgoot of bovengrondse afvoerpijp.
 • Schade door lekkage aan de waterleidingen, cv en overige installaties.
 • Breekschade die ontstaan is tijdens het uitvoeren van een lekdetectie.

Schade die ontstaat tijdens het klussen, zal verhaalt moeten worden op de aansprakelijkheidsverzekering van het betreffende bouwbedrijf.

Lekdetectie uitvoeren

Het uitvoeren van een lekdetectie wordt vrijwel altijd volledig vergoed vanuit jouw opstalverzekering. Verzekeraars zijn namelijk een voorstander van het inzetten van lekdetectie apparatuur. Dankzij het gebruik van die technieken komen er amper breek- en herstelwerkzaamheden kijken bij het detecteren en herstellen van een lek. Het beste is om voor alle zekerheid eerst te controleren bij jouw verzekering of zij dit vergoeden. Dit kan verschillen per dekking. Bij Mygo vind je veel betrouwbare specialisten uit jouw regio die je snel verder kunnen helpen met het oplossen van jouw lekkage. Kijk snel welke vakman het beste bij jou past!

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!