Terug naar diensten
Vloertegels laten leggen

Vloertegels laten leggen

Vloertegels zijn beschikbaar in vele soorten en maten. Daarnaast kun je bij het laten leggen van vloertegels ook vloerverwarming laten aanleggen. Op deze pagina krijg je antwoord op de volgende vragen:

  • Hoe wordt een tegelvloer gelegd?
  • Kan mijn nieuwe tegelvloer over mijn ouder vloer gelegd worden?
  • Wat zijn de kosten van een tegelvloer laten leggen?

De MyGo matchmaker matcht je met de beste tegelzetter of vloerenlegger bij jou in de buurt voor jouw specifieke klus. Wil je liever bellen? Bel dan gratis met 085 106 1600.

Vloertegels leggen werkzaamheden

Vloertegels laten leggen in de mortel

Als je ondervloer vlak genoeg is kun je de nieuwe vloer over je oude vloer heen laten leggen. Als je oude vloer niet vlak genoeg is kun je in veel gevallen - behalve vloerbedekking of tapijt - deze laten egaliseren. Let wel op dat je ook ruimte hebt om de vloer hoger te laten leggen in verband met drempels, plinten en deuren. Als je wel de ruimte hebt dan kun je zelfs een tegelvloer over een oude tegelvloer laten leggen. De oude vloer wordt dan door de vakman eerst geëgaliseerd met een cementmortel, genaamd egaline. Egaline zal vanzelf waterpas uitvlakken, mits de ondervloer geen gaten of scheuren heeft, deze moeten dan eerst gedicht worden. De egaline mortel kan worden gegoten van één tot wel vijf centimeter afhankelijk van je wensen en wat de mogelijkheden zijn.

Vloertegels laten leggen in de specie

Wanneer je vloertegels laat leggen moet je ervoor zorgen dat je een vlakke ondervloer hebt. Als de ruimte niet over een vlakke of goede ondergrond beschikt en je wel ruimte kunt inleveren in de hoogte dan is vloertegels laten leggen in specie een uitkomst. Een cementdekvloer dient te worden aangebracht wanneer je huidige ondervloer minder dan drie centimeter dik is. Kies je ook voor vloerverwarming? Dan moet de minimale dikte van de ondergrond tussen de vijf en zes centimeter zijn. De vakman zal dan eerst de vloerverwarming installeren voordat de vloertegels in de specie worden gelegd.

Vloertegels laten leggen in de lijm

Is je ondergrond volledig vlak? Dan kan de tegelzetter de vloertegels leggen in de lijm. Dit is de meest gebruikte methode. De vloerenlegger zal gebruik maken van een speciale tegellijm. Het grootste gedeelte van de lijm smeert hij op de tegels om het vervolgens vast te kunnen lijmen op de vlakke ondergrond. Is de ondergrond niet volledig vlak of heeft deze holtes of bultjes dan kunnen de tegels breken. Je kunt dan het beste de vloertegels in de specie of mortel laten leggen. Eventuele kleine oneffenheden worden dan opgevuld door de mortel of specie.

Wat zijn de kosten voor vloertegels leggen?

De uiteindelijke prijs die je betaald voor het laten leggen van vloertegels hangt of van het soort tegel dat je kiest, de kwaliteit van de materialen en het arbeidsloon van de tegelzetter. In onderstaande tabel zie je een overzicht van de gemiddelde kosten van tegels en werkzaamheden omtrent vloertegels leggen

Werkzaamheden

Gemiddelde prijs per m2

Materiaal (voegmiddel, lijm)

€ 7.50 - € 20

Verwijderen oude tegels

€ 25 - € 40

Legloon tegelzetter

€ 25 - € 45

Standaard vloertegels

€ 10 - € 150

Keramische tegels

€ 10 - € 80

Natuursteen tegels

€ 30 - € 150

Terracotta tegels

€ 15 - € 40

Grestegels

€ 12.50 - € 70

Cement tegels

€ 55 - € 80

Let wel op dat dit gemiddelde prijsindicaties zijn. De werkelijke prijs op je offerte kan hiervan afwijken. Kijk voor meer informatie over de kosten van vloertegels laten leggen op de pagina Wat kost een tegelzetter.

Waarmee rekening houden?

Houd rekeningen met de volgende zaken wanneer je vloertegels laat leggen.

PEI-waarde tegels

De PEI-waarde van een tegel bepaald de kwaliteit. Voor vloertegels is vaak een PEI-waarde van drie of hoger geschikt. Met een hogere PEI-waarde voorkom je beschadigingen aan je nieuwe vloer en kun je zonder zorgen genieten van je vloer. Vaak staat de PEI-waarde op de verpakking van de tegels.

Vloertegels impregneren

Als je hebt gekozen voor een natuurstenen vloer, of ook sommige keramische vloertegels, dan kun je deze laten impregneren. Het laten impregneren van een tegelvloer zorgt ervoor dat deze langer mooi blijven.

Wel of geen vloerverwarming?

Wil je altijd warme voeten in huis hebben? Kies dan voor vloerverwarming. Hiervoor moet de ondergrond wel tussen de vijf en zes centimeter dik zijn zodat de verwarmingsbuizen hierin geplaatst kunnen worden. Voordeel hiervan is dat je geen radiatoren meer in huis nodig zult hebben waardoor je meer ruimte creëert in je woning.

MyGo bespaartips

Bespaar geld in de outlet winkel

Een tegel outlet biedt vaak dezelfde kwaliteit tegels aan als de duurdere tegelspeciaalzaken. Echter geven deze tegel outlet winkels soms wel tot vijftig procent korting.

Verwijder zelf oude vloer

Verwijder zelf de oude vloer om te besparen op de arbeidskosten van de vloerenlegger.

Kies een lokale tegelzetter

Ga voor een tegelzetter bij jou uit de regio. Hierdoor blijven de voorrijkosten laag. Sommige tegelzetters rekenen zelfs helemaal geen voorrijkosten wanneer de klus vlakbij hun in de buurt is.

MyGo helpt je graag

MyGo matcht! De MyGo matchmaker is 24/7 beschikbaar, dus ook voor spoedgevallen kun je snel een geschikte tegelzetter vinden. Via de matchmaker van MyGo kun je een of meerdere offertes opvragen en vergelijken om ze de meest geschikte vakman te vinden binnen jouw budget. Liever direct telefonisch contact? Bel dan met 085 106 1600. Uiteraard is dit gratis en vrijblijvend.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!