Zonnescherm doek laten vervangen prijs

Zonnescherm doek laten vervangen prijs

Zonnescherm doek laten vervangen

Gemiddeld gaat het doek van een zonnescherm tussen de tien en twintig jaar mee. In de loop der tijd kunnen wisselende weersomstandigheden ervoor zorgen dat er scheuren, schimmelplekken, gaten of slijtageplekken in het doek verschijnen. Ook kunnen de stiknaden van het zonneschermdoek (gedeeltelijk) loslaten en kan het doek verkleuren.

Je hoeft in al die gevallen niet meteen het gehele zonnescherm te vernieuwen: je kunt ook alleen het zonneschermdoek laten vervangen. Dat is zowel bij uitvalschermen als bij knikarmschermen en markiezen mogelijk. Daarbij maakt het niet uit of het zonnescherm elektrisch of handmatig bediend moet worden.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Zonnescherm doek laten vervangen prijs

Stappenplan zonnescherm doek laten vervangen

Je kunt een zonneschermdoek zelf gaan vervangen, maar daarvoor heb je wel enige vakkennis nodig en moet je geconcentreerd te werk kunnen gaan. In veel gevallen wordt het vervangen van een zonneschermdoek daarom aan een zonweringspecialist overgelaten.

Als je je zonneschermdoek laat vervangen door een zonweringspecialist, weet je zeker dat er met de juiste kennis gehandeld wordt en dat je garantie op de montage hebt. Hieronder vind je een overzicht van de stappen die een zonweringspecialist zet bij het vervangen van een zonneschermdoek.

  • De zonwering wordt helemaal uitgedraaid, zodat er geen spanning meer op het zonneschermdoek staat.
  • Het oude zonneschermdoek wordt losgesneden van de doekpezen.
  • Indien nodig worden de schroeven waarmee de doekpezen in de bovenbuis en de voorlijst vastzitten verwijderd.
  • De doekpezen en de restanten van het oude zonneschermdoek worden uit de bovenbuis en de voorlijst gehaald.
  • Het oude zonneschermdoek wordt gereinigd en op de grond uitgespreid.
  • Het nieuwe zonneschermdoek wordt op het oude zonneschermdoek gelegd, om te voorkomen dat het op de grond moet liggen en vies wordt.
  • De doekpezen worden in de zoom van het nieuwe zonneschermdoek geschoven.
  • Het nieuwe zonneschermdoek wordt met de doekpezen terug in de bovenbuis en de voorlijst geplaatst en met schroeven vastgezet.
  • Het zonnescherm wordt weer ingedraaid.

Doekpezen worden aan beide kanten in het zonnescherm geschoven, via een kleine opening in de zoom. Als de doekpezen van het oude zonneschermdoek nog in goede staat zijn, kun je aangeven dat er bij het nieuwe zonneschermdoek geen doekpezen gemaakt hoeven te worden. De zonweringspecialist schuift de oude doekpezen dan gewoon in het nieuwe doek.

Wil je contact met een zonweringspecialist bij jou in de buurt? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker. Door op de Matchmakerknop te klikken of te bellen naar 085 106 1600 vind je de meest geschikte zonweringspecialist voor jouw klus.

Zonnescherm doek laten vervangen prijs

Kosten zonneschermdoek laten vervangen

Het vervangen van een zonneschermdoek is goedkoper dan de aanschaf van een geheel nieuw zonnescherm. De prijzen voor het vervangen van een zonneschermdoek liggen echter uiteen.

Verschillende factoren zijn van invloed op het prijsverschil, waaronder het materiaal, het merk en de afmetingen van het zonneschermdoek. Ook de montagekosten die de zonweringspecialist rekent spelen een rol. In de tabel hieronder geven we een beeld van de prijsvariatie bij zonneschermdoeken, montagekosten en voorrijkosten. De prijzen zijn inclusief 21% btw.

Product

Prijs*

Zonneschermdoek

€25 - €100 per m2

Montagekosten

€100 - €300 per zonnescherm

Voorrijkosten

€30 - €50

*De gemiddelde prijzen voor montage- en voorrijkosten in deze tabel zijn niet alleen van toepassing op het vervangen van een zonnescherm, maar op alle klussen met betrekking tot zonwering

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een zonweringspecialist? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!