Terug naar diensten
Belastingadvies

Belastingadvies

Heb je besloten belasting advies in te winnen en wil je daar meer over weten? Op deze pagina krijg je antwoord op de volgende vragen over het inwinnen van belastingadvies:

Ben je op zoek naar een belastingadviseur, boekhouder of financieel adviseur waar je terecht kunt voor belastingadvies? Met de MyGo Matchmaker vind je direct een geschikte adviseur bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel 085 106 1600.

Belastingadvies

Belastingadviseur particulier

Stel je de aangifte van de inkomstenbelasting telkens uit omdat je niet precies weet hoe je te werk moet gaan, dan is het verstandig om belastingadvies aan te vragen. Met belastingadvies wordt voorkomen dat je onbewust een fiscaal verboden constructie bouwt of kostbare fouten in je aangifte maakt.

Je kunt particulier belastingadvies krijgen voor het voorbereiden, opstellen en invullen van je inkomstenbelastingaangifte. Daarbij kan het advies specifiek gericht zijn op zaken omtrent een koopwoning, een fiscaal partnerschap, erfenissen, schenkingen of iemands overlijden. Ook kun je advies inwinnen over de volgende punten:

 • Aftrekposten en heffingskortingen
 • Voorlopige teruggaven
 • Successieplanning
 • Subsidieaanvragen
 • Bezwaar- en beroepsschriften

Een voorbeeld van een situatie waarin je belastingadvies kunt inwinnen als particulier, is als je box 3 bij je inkomstenbelasting minder vol wilt hebben zodat je minder belasting hoeft te betalen. Er kan je dan bijvoorbeeld worden geadviseerd om je woning af te lossen of bij te storten op je kapitaalrekening.

Ook als je belastingaangifte in concept klaar is maar je hem graag wilt laten controleren, kun je belastingadvies inwinnen. Op die manier weet je zeker dat je geen aftrekposten over het hoofd hebt gezien en dat de aangifte die je indient volledig en correct ingevuld is.

Belastingadvies

Belastingadviseur zzp

Zzp’ers kunnen belastingadvies inwinnen over hun inkomstenbelasting en hun omzetbelasting. Vooral als je net voor jezelf begonnen bent, kun je daar een flinke kluif aan hebben. Door belastingadvies voor je inkomsten en omzet in te winnen, weet je zeker dat je de juiste hoeveelheid belasting afdraagt en daar niet ineens een hoge rekening voor krijgt.

Daarnaast kun je als zzp’er belastingadvies inwinnen over investeringen en de aftrekposten die je kunt inzetten. Beide punten zorgen ervoor dat je onder de streep minder belasting hoeft te betalen. Zzp’ers kunnen gebruik maken van de volgende aftrekposten:

 • Zelfstandigenaftrek
 • Startersaftrek
 • MKB-winstaftrekvrijstelling
 • Investeringsaftrek

Naast die aftrekposten kun je als zzp’er belastingadvies inwinnen over de meest ideale rechtsvorm voor je onderneming, de fiscale planning en optimalisatie en over de jaarrekening. Vervoer je goederen van en naar het buitenland, dan kun je belastingadvies inwinnen over de subsidiemogelijkheden en btw-tarieven die daar gelden.

Als je het niet eens bent met je belastingaanslag, kun je als zzp’er bezwaar maken bij de Belastingdienst. De adviseur weet precies wat voor bezwaar- of beroepsschrift en andere documenten je nodig hebt om daar zoveel mogelijk fiscaal voordeel uit te halen.

Belastingadvies

Belastingadviseur zakelijk

Wil je weten hoe je onderneming fiscaal optimaal gestructureerd kan worden en hoe je het meeste uit je zakelijke belastingaangifte haalt, dan kun je een beroep doen op belastingadvies. Op zakelijk gebied kun je belastingadvies krijgen over het invullen van de aangifte voor de volgende belastingsoorten:

 • Inkomstenbelasting
 • Vennootschapsbelasting
 • BTW-/Omzetbelasting
 • Loonheffingsbelasting
 • Schenk- en erfbelasting

Startende ondernemers kunnen tevens belastingadvies inwinnen over het kiezen van de juiste rechtsvorm; grote bedrijven kunnen advies inwinnen over investeringen, subsidies en aftrekposten. Daarnaast kunnen ondernemers geadviseerd worden over de volgende punten:

 • De fiscale planning en optimalisatie van een onderneming
 • Fusies en overnames
 • Jaarrekeningen en het opstellen/controleren daarvan
 • Afschrijvingen en vrijstellingen
 • Fiscale regelingen, rechtsvormen, subsidiemogelijkheden en btw-tarieven bij samenwerking met bedrijven in het buitenland
 • Bezwaar- en beroepsschriften

Tot slot kun je als ondernemer belastingadvies inwinnen over de verschillende aftrekposten waar je gebruik van kunt maken. De overkoepelende term daarvoor is ‘ondernemersaftrek’ en daaronder vallen de volgende soorten:

 • Zelfstandigenaftrek
 • Startersaftrek
 • Aftrek voor speur- en ontwikkelingswerk
 • Meewerkaftrek
 • Stakingsaftrek

Een voorbeeld van een situatie waarin je belastingadvies kunt inwinnen als ondernemer, is wanneer je wilt weten welke regels er gelden voor het uitbreiden van je webwinkel. Aan de hand van het belastingadvies kom je te weten hoe die uitbreiding op een zo fiscaal aantrekkelijk mogelijke manier kan plaatsvinden, wat je op de lange termijn veel geld scheelt.

Belastingadvies

Voordelen belastingadvies

Het inwinnen van belastingadvies bij een expert biedt verschillende voordelen die met elkaar in verband staan. Ten eerste heeft de expert kennis van fiscale wet- en regelgeving en is hij/zij op de hoogte van wetswijzigingen op dat gebied. Ook heeft hij of zij veel contact met collega’s in het financiële veld die hulp kunnen bieden als je situatie erg complex is.

Door belastingadvies in te winnen bij een expert zul je je belastingaangifte een stuk sneller en makkelijker in kunnen vullen, wat je tijd en zorgen bespaart. Laat je je belastingaangifte door de expert invullen en indienen, dan weet je zeker dat er niets over het hoofd wordt gezien en je zoveel mogelijk belastingvoordeel behaalt. Daarmee verdient de expert zichzelf bovendien terug: het bedrag dat je bespaart is vaak hoger dan het bedrag dat je voor het belastingadvies of de aangifte betaalt.

Wat kost belastingadvies?

Je kunt belastingadvies krijgen van een boekhouder, een belastingadviseur of een financieel adviseur. Elk van hen werkt daarbij niet met een vaste prijs, maar met een uurtarief. Hoeveel je voor belastingadvies betaalt, hangt dus af van de expert die je kiest en de tijd die het kost om je vragen te beantwoorden.

In de tabel hieronder vind je de gemiddelde tarieven (exclusief 21% btw). Meer informatie over de tarieven van boekhouders vind je hier en hier; op deze pagina vind je meer informatie over de tarieven van belastingadviseurs.

Beroep

Gemiddeld uurtarief

Boekhouder

€40 - €80

Belastingadviseur

€60 - €150

Financieel adviseur

€80 - €175

Belastingadvies

Waarmee rekening houden bij belastingadvies

Voor je belastingadvies gaat inwinnen bij een belastingadviseur, boekhouder of financieel adviseur, is het handig om een aantal zaken te controleren. Stel jezelf daarom de volgende vragen om zeker te weten dat je een betrouwbare overeenkomst sluit:

 • Kan de adviseur je vragen meteen duidelijk beantwoorden en communiceert hij/zij met je op een manier die je bevalt?
 • Heeft de adviseur specifieke kennis van de branche waarin je werkzaam bent/een eigen bedrijf hebt?
 • Heeft de adviseur de benodigde keurmerken en is hij/zij aangesloten bij een beroepsvereniging?
 • Maakt de adviseur gebruik van tools waarmee op een betrouwbare manier belastingvoordeel kan worden berekend?
 • Hanteert de adviseur een helder uurtarief en is duidelijk wat er wordt berekend voor overuren?

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een belastingadviseur, boekhouder of financieel adviseur waar je terecht kunt voor belastingadvies? Met de MyGo Matchmaker vind je een geschikte optie bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.