De voor -en nadelen van een elektrische vloerverwarming in je badkamer

De voor -en nadelen van een elektrische vloerverwarming in je badkamer

6 dec. '21 • Door MyGo redactie

Vloerverwarming in de badkamer? De aanleg van een elektrische vloerverwarming kan je radiator in de badkamer compleet vervangen. Of je kunt de vloerverwarming als bijverwarming gebruiken. Ideaal voor de koude wintermaanden die eraan zitten te komen, maar wat zijn de nadelen van een elektrische vloerverwarming in je badkamer?

Wil je advies van een expert op het gebied van elektrische vloerverwarming voor jouw badkamer? Raadpleeg onze online Matchmaker of bel naar +31851061600

Vloerverwarming in de badkamer: elektrisch of met buizen?

Er zijn twee soorten vloerverwarming:

  • Vloerverwarming met buizen
  • Elektrische vloerverwarming

Vloerverwarming met buizen wordt aangesloten op het bestaande verwarmingscircuit. Elektrische vloerverwarming is heel onafhankelijk geïnstalleerd op het elektriciteitsnet.

De voordelen van een elektrische vloerverwarming

Je bent een elektrische vloerverwarming voor je badkamer aan het overwegen. Er zijn een aantal voor -en nadelen waar je rekening mee moet houden. Enkele voordelen van deze oplossing:

  • Elektrische vloerverwarming in je badkamer is erg makkelijk te plaatsen. Je hoeft het systeem niet aan te sluiten op de centrale verwarming. Een aansluiting of het elektriciteitsnetwerk volstaat.
  • De verwarmingselementen zitten in een dun matje verwerkt, waardoor je maar een dunne overvloer nodig hebt.
  • Tenslotte is de aankoop en installatie goedkoper, wat elektrische vloerverwarming toegankelijker maakt voor starters met een beperkt budget.

De voor -en nadelen van een elektrische vloerverwarming in je badkamer

De nadelen van een elektrische vloerverwarming

Er zijn een aantal nadelen waar je rekening mee moet houden. Hieronder zijn ze voor je op een rij gezet:

  • Het verbruik van elektrische verwarming kunnen hoger uitvallen dan bij traditionele vloerverwarming. Elektriciteit is immers duurder dan warm water en je hebt ook veel meer elektriciteit nodig om de vloer warm te houden.
  • Je spendeert weinig tijd in een badkamer in vergelijking met een woonkamer. Vloerverwarming warmt langzaam op en is niet snel uit te zetten. Radiatoren hebben een snellere reactietijd.
  • Niet elke vloer is geschikt voor elektrische vloerverwarming. Elektrische vloerverwarming zorgt voor comfort in de badkamer, maar niet ieder vloertype is geschikt voor vloerverwarming. In een eerder geschreven artikel vind je de vloertypen die hoe dan ook geschikt zijn voor vloerverwarming.

Vloerverwarming aanleggen 

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming hangen af van de soort vloerverwarming, het oppervlak en op welke manier je er gebruik van wilt maken; als bijverwarming of als hoofdverwarming?

De kosten voor het aanleggen van vloerverwarming bedragen ongeveer tussen de 800 en 2.000 euro (inclusief arbeidskosten en materialen).

Het is verstandig om je vloerverwarming te laten aanleggen door een specialist, omdat je al snel je vloer beschadigt tijdens de plaatsing. Vind ervaren CV monteurs bij jou in de buurt via de Matchmaker van MyGo. Vul online een offerte in of neem telefonisch contact met ons op via: +31851061600.

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!