Terug naar blog
Dit zijn de tegeltrends van 2021

Dit zijn de tegeltrends van 2021

15 apr. '21 Door MyGo redactie

De afgelopen eeuwen is er ontzettend veel ontwikkeld in de wereld. Auto’s werden krachtiger en veranderde van design, huizen van nu zien er totaal anders uit en ook onze kledingstijl is niet meer te vergelijken met de eerste jaren van de vorige eeuw.

Dit is voor ons gebruik van tegels niet anders. Al eeuwen lang maakt de mens tegels, en uiteraard zien de tegels waarmee wij tegenwoordig onze sanitaire ruimtes mee betegelen er anders uit dan de 17e -eeuwse delfts blauwe ontwerpen.

Maar welke trends zien wij in 2021? Wat is er nu 'ín'? We vertellen het je in dit artikel.

Grotere tegels

Waar vroeger veel draaide om vrolijke patroontjes en tierlantijntjes, gaan mensen tegenwoordig voor de strakkere designs. Een andere opvallende trend is dat tegels steeds groter worden. Grotere tegels stralen rust en ruimtelijkheid uit. Dit past bij een modern interieur. Doordat de tegels een groter oppervlak hebben bevat de wand minder voegen en ontstaat er zo een ruimtelijk effect.

Maar wat is groot? Tegenwoordig staat de technologie het toe om grotere tegels te maken en worden er zelfs regelmatig tegels verkocht met een afmeting van 1.20 x 2.70. De prijzen van deze grote tegels worden ook steeds goedkoper door de ontwikkelende technologie. Ook worden de tegels steeds dunner, dus is het steeds makkelijker om de tegel in te passen.

Modern

Strak, ruimtelijk en licht zijn de kernwoorden als het om de huidige trends in woninginrichting gaat. Grote tegels, lichte kleuren en strakke keuken zijn in trek. Maar het draait allemaal om de balans. Schroom daarom niet om een bijzondere tegel aan jouw interieur toe te voegen.

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor één opvallende wand als aandachtstrekker. Deze kun je bijvoorbeeld invullen met bijzondere decor tegels, of zeshoekige Hexagontegels. Of denk eens aan een afwijkende tegel met een felle kleur in een verder egale muur.

Oud met nieuw

Aan het begin van dit artikel gaven we aan dat ons tegelgebruik enorm veranderd is door de jaren heen. Toch blijven stijlen van vroeger zo nu en dan terugkomen. Zo gaat dat met mode. We zien dat steeds meer mensen kiezen voor een modern design waar elementen van vroeger in terugkomen.

Een voorbeeld hiervan zijn handgemaakte baksteentjes als wandbekleding. Een bakstenen patroon aan de wand geeft een leuke draai aan jouw moderne keuken of hal. Door deze ouderwetse bakstenen te gebruiken, creëer je een gevoel van warmte. Het leuke aan de bakstenen is dat ze in diverse kleuren te verkrijgen zijn.

tegels marmer

Luxe uitstraling met marmerlook tegels

De marmerlook tegels waren en blijft populair dit jaar. Hiervoor worden keramische tegels gebruikt die zijn van voorzien van een print laag waardoor het lijkt alsof de tegels gemaakt zijn van marmer. Zo creëer je gemakkelijk een luxe sfeer in je huis, bekend van hotelsuites en restaurants. Het voordeel van de keramische tegels is dat ze erg slijtvast en krasbestendig zijn. Daarnaast houden deze tegels hun kleur lang vast.

Tegelexperts

Op zoek naar advies of wil je de tegels laten plaatsen? Neem dan een professionele tegelzetter in de hand. Hij zorgt ervoor dat jouw tegels mooi en professioneel geplaatst worden. De tegelzetter kan je van advies voorzien en kijken wat de klus je zal gaan kosten. Ook als je de tegel nog niet hebt aangeschaft kun je terecht bij de tegelzetter.