Terug naar diensten
Kapschuur

Kapschuur

Overweeg je om een kapschuur aan te schaffen? Op deze pagina vind je meer informatie over kapschuren en krijg je antwoord op de volgende vragen:

Ben je op zoek naar een vakspecialist? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vakspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken.

Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmakerknop.

Ontwerp, dak(bedekking) en isolatie kapschuur

Een kapschuur is te herkennen aan het puntdak waarbij de achterzijde langer is en lager doorloopt dan de voorzijde. Kapschuren kunnen worden gebruikt als overdekt terras, opslagplaats, carport of een combinatie van die opties.

Je kunt kiezen voor eenvoudige kapschuurmodellen met alleen staanders, maar het is ook mogelijk om een kapschuur met een of meerdere dichte wanden te laten maken. Als je naast een overdekt terras of zitgedeelte een extra opbergruimte wilt, kun je bovendien kiezen voor een volledig afgesloten deel. Daarmee creëer je een tuinhuis en een overkapping in één.

Het dak van een kapschuur is in de meeste gevallen een zadeldak, maar het is ook mogelijk om voor een wolfskap te kiezen. Op het dak van een kapschuur kunnen dakpannen, shingles, riet, hout of groendak worden gelegd. In de meeste gevallen worden kapschuren niet geïsoleerd.

Kapschuur

Kapschuur douglas

Kapschuren worden gemaakt van vurenhout en het steeds populairder wordende douglashout. Die houtsoort is niet alleen populair vanwege de unieke roodbruine kleur, maar ook vanwege de vele bijkomende voordelen. Het is onder andere een sterk, duurzaam en relatief goedkoop materiaal.

Wil je meer weten over douglashout? Kijk dan op onze pagina’s houten schuur en overkapping hout. Op onze pagina carport kopen vind je bovendien een tabel met daarin de voor- en nadelen van verschillende houtsoorten, waaronder douglashout.

Wil je direct contact met een houtbouwspecialist die een douglas kapschuur voor je kan ontwerpen en monteren? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Kapschuur met berging

Naast een kapschuur die alleen functioneert als terrasoverkapping of carport, kun je kiezen voor een kapschuur met berging. Een deel van de kapschuur wordt dan volledig afgesloten, zodat je er bijvoorbeeld haardhout of tuinmeubelen in kunt opslaan.

Als je lichtinval in de berging wilt, kun je ervoor kiezen om er ramen in te laten plaatsen. Heb je veel ruimte, dan kun je een berging bouwen die groot genoeg is om te gebruiken als garage. De berging kan ook worden gebruikt als tuinkantoor of hobbykamer, maar daarbij moet wel in acht worden genomen dat kapschuren doorgaans niet worden geïsoleerd.

Kapschuur

Kapschuur met overkapping

Een overkapping is een overdekte buitenruimte die ervoor zorgt dat je altijd buiten kunt zitten, ongeacht de weersomstandigheden. Door de manier waarop kapschuren zijn vormgegeven, hebben ze altijd een gedeelte dat als overkapping fungeert. Ze vallen als het ware zelf in de categorie overkappingen.

Bij een kapschuur kun je een overkapping combineren met een berging. Een deel van de kapschuur functioneert dan als opslagruimte, een ander deel als zithoek. Waar wel rekening mee moet worden gehouden, is dat je voor een kapschuur met dichte wanden moet kiezen als je volledig zeker wilt weten dat je tegen alle weersomstandigheden beschermd wordt. Wil je meer weten over overkappingen? Kijk dan op onze pagina overkapping hout.

Kapschuur met veranda

Naast een berging en een overkapping heb je bij een kapschuur de mogelijkheid om een veranda aan te laten bouwen. Hoewel het concept van een veranda op dat van een overkapping lijkt, zijn er twee verschillen. Op de pagina veranda hout vertellen we daar meer over.

Wil je meer weten over houtbouw waarbij uitbreiding in de vorm van een veranda een optie is? Kijk dan op onze pagina’s tuinhuis met veranda en blokhut met overkapping.

Kapschuur op maat

Bij veel houtbouwproducten kun je kiezen uit een aantal vaste maten, maar is het daarnaast mogelijk om het product op maat te laten maken. Ook bij kapschuren is dit het geval. Bovendien heb je bij kapschuren de keuze tussen wel of geen dichte wanden, berging en overkapping.

Wil je contact met een houtbouwspecialist die een kapschuur op maat voor je kan bouwen? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker. Dit kan online door op de Matchmakerknop te klikken, maar ook telefonisch door te bellen naar 085 106 1600.

Kapschuur

Kapschuur prijzen

De prijzen voor kapschuren liggen uiteen en zijn afhankelijk van de houtsoort, de afmetingen, de fundering, de dakbedekking en eventuele extra opties. De kapschuur prijs begint bij 1000 euro en kan in extreme gevallen oplopen tot 30.000 euro.

De tabel hieronder geeft een bondig overzicht ‘houten kapschuur prijs’ door de gemiddelde prijzen voor de twee meest gekozen opties zijn te tonen. Die prijzen zijn inclusief 21% btw, maar exclusief montage- en voorrijkosten van de houtbouwspecialist (die we ook in de tabel hebben gezet).

Product/dienst

Prijs (incl. 21% btw)

Kapschuur vurenhout

€1.500 - €10.000

Kapschuur douglashout

€1.900 - €12.000

Montagekosten

€45 - €60 per uur

Voorrijkosten

€30 - €70 per klus

Kapschuur kopen

Als je hebt besloten dat je een kapschuur wilt laten bouwen, kan de zoektocht naar de juiste kapschuur beginnen. Je kunt niet alleen kiezen uit meerdere indelingen, maar ook uit verschillende soorten hout, daken en dakbedekking. Door middel van die keuzes zorg je ervoor dat de kapschuur volledig naar wens is.

Wil je contact met een houtbouwspecialist die je kan adviseren over de beste kapschuur voor jouw situatie? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker. Dit kan online door op de Matchmakerknop te klikken, maar ook telefonisch door te bellen naar 085 106 1600.

Kapschuur

Waarmee rekening houden bij kapschuur

De aanschaf en bouw van een kapschuur is vaak een klus met veel voeten in de aarde. Zowel van tevoren als tijdens het proces zijn er meerdere factoren waar je rekening mee moet houden. Die factoren lichten we hieronder kort toe.

Waar de kapschuur voor gebruikt gaat worden

Voor je een kapschuur laat bouwen, moet goed in kaart worden gebracht waar de kapschuur voor gaat worden gebruikt. Het bestemmingsplan bepaalt immers of er een berging of veranda bij de kapschuur gemaakt moet worden, hoe de kapschuur moet worden ingedeeld en hoeveel ruimte er voor de kapschuur moet worden gerekend.

Vergunningsplicht

Het is verstandig om voorafgaand aan de aanschaf van een kapschuur te informeren wat de regels daarvoor zijn in je gemeente. Het verschilt per gemeente en per situatie of er een vergunning voor de kapschuur nodig is. Door dit te controleren, voorkom je boetes en problemen achteraf.

Fundering

De ondergrond voor een kapschuur moet vlak en verhard zijn (bijvoorbeeld beton of betegeling). Kapschuren moeten worden gebouwd op een vlakke en verharde ondergrond van bijvoorbeeld beton. Ook moeten er funderingsbalken gebruikt worden die de grond niet raken, zodat vocht niet omhoog kan trekken en de kapschuur goed beschermd is tegen schimmel.

Levertijd

Omdat een kapschuur een product is dat persoonlijk voor je wordt samengesteld en in veel gevallen zelfs op maat gemaakt moet worden,  is er sprake van een lange levertijd. Het is verstandig om dat bij de planning in acht te nemen.  

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een houtbouwspecialist die een kapschuur voor je kan bouwen? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende houtbouwspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bereiken op 085 106 1600.