Terug naar diensten

Kluis kopen

Je hoeft niet rijk te zijn om te beschikken over waardevolle objecten of documenten waarvan het simpelweg verschrikkelijk zou zijn als ze gestolen zouden worden of in een brand tot as zouden vergaan. Daarom is een kluis kopen voor vrijwel iedereen een verstandige zet. Zo kun je de veiligheid van je spullen waarborgen, ook als je niet in de buurt bent, én eventuele eisen van je inboedelverzekeraar nakomen.

Wil jij een kluis kopen? Een kluis kun je kopen bij de slotenmaker, of je kunt er een laten plaatsen door een officiële beveiligingsmonteur met een specialisatie in inbraakbeveiliging.

Zoek jij nu een specialist bij wie jij een kluis kunt aanschaffen en potentieel laten installeren? Bel dan naar 085 106 1600 om je te laten matchen of gebruik onze online Matchmaker om te zien waar in jouw regio een kluis kopen voor jou het voordeligst is.

Waarom kluis kopen?

Wie de aanschaf van een kluis zit te overwegen, wil meestal specifiek een inbraakwerende óf brandwerende kluis kopen.

In een inbraakwerende kluis je dan je waardevolle spullen of bijvoorbeeld je identiteitsbewijzen, die niet in verkeerde handen mogen vallen. Een brandwerende kluis daarentegen is, als vorm van brandbeveiliging, zo ontworpen dat je ontvlambare documenten, zoals je koopakte of geboorteaktes, niet in vlammen opgaan wanneer er brand uitbreekt in je woning.

Wat echter ook mogelijk is, is om een kluis te kopen die inbraakwerend én brandwerend is. Dit type kluis wel dan wel iets duurder zijn, maar hiermee profiteer je wel van alle voordelen die een klus kopen je kan bieden.

Kluis kopen kosten

In principe zijn kluizen te koop in allerlei soorten en maten, waardoor de prijzen sterk uiteenlopen. Wel kunnen we je een inschatting geven van wat de aankoop van een bepaald type kluis je minimaal zou kosten. Zie daarvoor onderstaande tabel.

Kluis kopen

Kosten

Inbraakwerende kluis zonder brandbescherming

Vanaf € 50

30 – 60 minuten brandwerende kluis zonder inbraakbescherming

Vanaf € 120

Inbraakwerende én brandwerende kluis

Vanaf € 300

Waarop letten bij kluis kopen

Ga je een kluis kopen, dan is het belangrijk dat deze is ontwikkeld voor het doel dat jij voor ogen hebt. Daarom is het verstandig om jezelf de volgende vragen te stellen vóór je overgaat tot de daadwerkelijke aankoop.

  • Beschikt de kluis over het juiste certificaat? De certificaten van een kluis bepalen hoe brand- of inbraakwerend deze daadwerkelijk is. Nu zie je vaak kluizen met certificaat DIN 4102, wat zou moeten aangeven dat een kluis brandwerend is. Dit is alleen niet per se waar! Dit certificaat geeft alleen aan dat de kluis enig brandwerend materiaal bevat én dat deze inbraakbeveiligd is. Wil je een kluis kopen die gegarandeerd 120 minuten brandwerend is, dan heb je een EN 1047-1-certificaat met S120p nodig.
  • Voldoet de kluis aan de eisen die je verzekeraar ervoor stelt? Als je diefstalgevoelige sieraden, horloges of edelmetalen boven een bepaald bedrag wilt verzekeren, moeten deze standaard zijn opgeborgen in een kluis met een EN 1143-1 CEN II-certificaat. Anders kan niet afdoende worden bewezen dat je er alles aan hebt gedaan om deze waardevolle objecten te beveiligen. Kies bij dergelijke hoge bedragen dus altijd voor een kwalitatief hoogwaardige kluis.
  • Wat is de maximumtemperatuur van de spullen die je in de kluis wilt bewaren? Verschillende materialen hebben allemaal hun eigen ontbrandingstemperaturen; zo brandt papier al bij 200 à 350 ºC. En hoewel plastic een ontbrandingstemperatuur van rond de 420 ºC heeft, raakt een USB-stick vanaf 75 ºC al onherroepelijk beschadigd. Om deze reden is het belangrijk om te controleren hoelang de kluis die je wilt kopen vanbinnen onder een bepaalde temperatuur blijft.
  • Hoe eenvoudig is de kluis zelf te stelen? Kleine, draagbare kluisjes zijn al te koop vanaf 50 euro, maar als je echt beveiligd wilt zijn tegen inbraak, heb je hier weinig aan. Tenslotte wil je niet dat de inbreker je kluis gewoon met zich mee kan nemen om hem later ergens open te breken! Dit is een extra reden om een zwaardere kluis te kopen, bij voorkeur een die door een beveiligingsmonteur moet worden geïnstalleerd.
  • Heb je je laten adviseren door een slotenmaker? Een slotenmaker of beveiligingsmonteur zal je de beste aanbevelingen voor kluizen kunnen doen op basis van jouw wensen en eisen. Voordat je een kluis koopt, is het daarom verstandig om advies in te winnen bij deze specialisten. Zo kom je meteen meer te weten over de verschillende soorten kluizen die te koop zijn.

Kluis kopen? MyGo helpt!

Wil jij een kluis kopen bij een professionele slotenmaker of beveiligingsmonteur? In dat geval ben je bij MyGo aan het juiste adres! Bel naar 085 106 1600 om je te laten matchen met een specialist in jouw eigen regio of gebruik onze online Matchmaker om te zien wat je opties zijn.