Terug naar diensten
Meubeltransport

Meubeltransport

Meubeltransport wordt in feite in twee situaties ingezet: bij de (online) aankoop van grote, zware meubelstukken en bij verhuizingen.

Wanneer je online of in een veraf gelegen winkel een meubelstuk koopt dat naar jouw adres getransporteerd moet worden, moet je vaak de afweging maken tussen gewone meubeltransport en spoedtransport. Bij gewone meubeltransport komt een busje of verhuiswagen je meubelstuk afleveren op een moment dat voor het bedrijf uitkomt. Wel kun je dan vaak de dag en het tijdstip kiezen, zolang dat enige dagen in de toekomst ligt. Bij spoedtransport daarentegen kan je meubelstuk soms al binnen een uur worden opgehaald om het vervolgens weer af te leveren.

Ook bij verhuizingen is sprake van meubeltransport, hoewel je voor grote klussen vaker een verhuisbedrijf zult inschakelen. Maar hoeven er echt maar een paar zware meubels verhuisd te worden, dan zal een normale koeriersdienst volstaan. Daarnaast zijn sommige meubeltransportbedrijven in feite verhuisbedrijven; dit zullen zij dan ook aangeven.

Zoek jij nu een meubeltransport bedrijf dat jouw meubels voor je kan transporteren? Bel dan naar 085 106 1600 om telefonisch gematcht te worden, of maak gebruik van onze online Matchmaker om bijvoorbeeld offertes op te vragen of een afspraak voor je meubeltransport te maken.

Direct een verhuizer nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Kosten meubeltransport

De kosten van meubeltransport kunnen op verschillende manieren berekend worden, afhankelijk van het bedrijf. Soms wordt er een kilometertarief gehanteerd, anders juist weer een uurtarief (en soms worden beide prijzen bij elkaar opgeteld, dus schrik daar niet van!). Ook de grootte en hoeveelheid van de meubels die getransporteerd moeten worden heeft invloed op de prijs. Hoewel we hier geen exacte prijzen voor kunnen geven, aangezien meubeltransport bedrijven hier allemaal hun eigen ideeën over op nahouden, kunnen we je wel een schatting geven van de gemiddelde uur- en kilometertarieven.

Meubeltransport

Kosten

Vast uurtarief

€ 65 - € 75 per uur

Uurtarief eventuele extra verhuizers

€ 25 - € 50 per uur

Uurtarief eventuele verhuislift

€ 30 - € 80 per uur*

Kilometertarief

€ 0,75 - € 1,00 per kilometer

*Let op: wie een meubeltransport bedrijf inschakelt, moet soms ook een verhuislift huren. Hoewel de prijzen daarvan gewoonlijk tussen de 50 en 80 euro per uur liggen bij losse huur, kun je ze bij een koeriersdienst vaak tegen een gereduceerd tarief krijgen.

Meubeltransport

 

Meubeltransport: waarop letten?

Wanneer je een bedrijf inschakelt voor meubeltransport, zijn er een aantal punten waar je op wilt letten. Deze punten bepalen namelijk deels je prijs, maar ook je ervaring. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

      • Gaat het om eenmalig transport of ben je op zoek naar een vaste meubeltransport partner? Eigenlijk kan deze vraag ook anders verwoord worden: gaat het om particulier of zakelijk meubeltransport? Bij eenmalig transport zal het namelijk vaak gaan om particulier transport, waarover btw betaald moet worden en waar in de meeste gevallen ook een iets hoger prijskaartje aan kleeft dan aan frequent, zakelijk meubeltransport. Tenslotte heeft een vaste, zakelijke partner op termijn iets meer waarde voor het bedrijf dan de eenmalige klant, die constant opnieuw geworven moet worden.
      • Is het bedrijf erkend en heeft het een NIWO-vergunning of een NKEV? Een NIWO-vergunning, toegekend door de Nationale en Internationale Wegvervoer Organisatie, houdt in dat een transportbedrijf erkend is en heeft aangetoond in staat te zijn grote, zware goederen met de grootste zorg te transporteren. Je hebt ook het NKEV (Nederlands Keurmerk Ervaren Verhuizers), dat specifiek aan verhuisbedrijven wordt toegekend maar feitelijk dezelfde waarde heeft als een NIWO-vergunning.  
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste verhuizer in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600
    • Hanteert het bedrijf een uurtarief of een kilometertarief voor meubeltransport (en geldt daarbij een minimumbedrag)? Voor je uiteindelijke prijs is het van groot belang om te weten hoe deze wordt berekend: op basis van een uurtarief, een kilometertarief of misschien beide? Afhankelijk hiervan kan het namelijk zijn dat je bij het ene meubeltransport bedrijf meer kwijt bent dan bij het andere. Ook is het goed om te weten of er een minimumbedrag gehanteerd wordt. Anders kan het uurtarief voor één uur aan meubeltransport wel opeens heel voordelig lijken, maar besef je dat je toch vaak voor meerdere uren moet betalen. Door deze informatie op te vragen, kom je niet voor verrassingen te staan.
    • Blijft het vervoer binnen de Nederlandse grenzen of gaat het om internationaal meubeltransport? Niet alle meubeltransport bedrijven doen ook daadwerkelijk aan internationaal meubeltransport, en degene die dat wel doen, vragen hier over het algemeen een iets hogere prijs voor. Houd hier dus rekening mee wanneer je op zoek bent naar een koeriersdienst die jouw meubels voor je naar het buitenland kan transporteren.

Meubeltransport

Bespaartips bij meubeltransport

Omdat meubeltransport al snel prijzig kan worden, wil je hier waarschijnlijk zoveel mogelijk op besparen. Om je hierbij te helpen, hebben we enkele tips voor je verzameld:

     • Zorg ervoor dat hetgeen wat vervoerd moet worden klaarstaat. Hoewel transportbedrijven vaak wel gespecialiseerd zijn in het inpakken van meubels, hoef je dit niet per se aan hen over te laten (en check vooral óf ze deze dienst aanbieden, voordat je hiervan uitgaat). Echter, om te besparen is het zeker verstandig om je meubels zelf in te pakken; tenslotte worden er toch vaak uurtarieven gehanteerd, en extra diensten vallen daar ook onder.
     • Doordeweeks is meubeltransport meestal goedkoper dan in het weekend. Sowieso hebben verhuisbedrijven het in het weekend veel drukker dan doordeweeks, omdat dat is wanneer de meeste mensen verhuizen/hun meubels getransporteerd willen hebben. Mocht dit echter niet nodig zijn, dan is het vrijwel altijd voordeliger om te kiezen voor meubeltransport doordeweeks, overdag. Dan hoef je namelijk geen weekendtoeslagen te betalen.
     • Controleer of het meubeltransport bedrijf voorrijkosten vraagt. Bij transportbedrijven zijn voorrijkosten niet gebruikelijk; toch kan het voorkomen dat het bedrijf dat jij op het oog hebt deze wél hanteert. Daarom is het altijd verstandig om je meubeltransport toch te laten regelen door een regionale partner, die minder ver hoeft te rijden om je meubels op te pikken. De MyGo Matchmaker is een tool waarmee jij eenvoudig kunt zien welke koeriersbedrijven bij jou in de buurt gevestigd zijn.
     • Vergelijk offertes van verschillende meubeltransport bedrijven met elkaar. Je meubeltransport zo voordelig mogelijk regelen kan alleen als je weet welke opties je hebt. Offertes aanvragen om met elkaar te vergelijken kun je eveneens eenvoudig doen met behulp van de MyGo Matchmaker, zodat je er zeker van kunt zijn dat je financieel gezien de juiste keuze hebt gemaakt.
Snel een verhuizer in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Meubeltransport nodig? MyGo helpt!

Heb jij meubels die eenmalig of stelselmatig getransporteerd moeten worden en zoek je nog een transportbedrijf dat jou daarin bij kan staan? In dat geval ben je bij MyGo aan het juiste adres! Bel naar 085 106 1600 om direct doorverbonden te worden zodat je de kosten en opties met de vervoerder kunt bespreken, of check onze online Matchmaker voor een overzicht van meubeltransport bedrijven in jouw regio.