Terug naar diensten
Schoonmaakbedrijf

Schoonmaakbedrijf

Ben je op zoek naar een schoonmaakbedrijf om in één keer jouw hele huis of bedrijfspand weer fris te maken? Daarnaast zal een schoonmaakbedrijf efficiënt en professioneel je woning of bedrijfspand schoonmaken.

Ben je op zoek naar een schoonmaakbedrijf om jouw huis of bedrijfspand schoon te maken? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerd schoonmaakbedrijf bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken.
Voor telefonisch, bel 085 106 1600. Voor online, klik op de Matchmaker knop

Schoonmaakbedrijf kosten

Inhuren van een schoonmaakbedrijf voor je huis of bedrijfspand kan je veel moeite en tijd besparen. De prijzen voor een schoonmaakbedrijf kunnen nogal uiteenlopen. Een schoonmaakbedrijf kost gemiddeld tussen de 18 en 35 euro per uur. De uiteindelijke prijs hangt af van de nodige werkzaamheden en het contract dat je afsluit met een schoonmaakbedrijf. Sluit je een contract af met een schoonmaakbedrijf voor een langere periode? Dan ben je doorgaans goedkoper uit per uur. In onderstaande tabel zie je de gemiddelde prijzen voor schoonmaakkosten per uur.

Aantal keer schoonmaken per week

Gemiddelde kosten per uur

1

€ 23 - € 30

2

€ 18 - € 26

3

€ 17.50 - € 22.50

4

€ 16 - € 18

Prijsbepalende factoren voor kantoor of woning schoonmaken

De kosten die schoonmaakbedrijven rekenen hangen doorgaans af van het soort ruimte (bedrijfspand of woning), de grootte van de klus, hoeveel sanitair aanwezig is en of je regelmatige schoonmaak of een eenmalige schoonmaakbeurt nodig hebt.

Schoonmaakbedrijf

Eenmalig schoonmaak huis

Wil je een schoonmaakbedrijf inhuren voor een eenmalige, grote schoonmaak van je huis? Een professioneel schoonmaakbedrijf kan je huis weer fris en schoon maken. Ook kun je ervoor kiezen om wekelijks of maandelijks je huis schoon te laten maken door een schoonmaakbedrijf. Periodieke schoonmaak is doorgaans goedkoper per keer dan een eenmalige schoonmaakbeurt. Je huis bestaat uit verschillende ruimtes; een badkamer, keuken, woonkamer en toilet. Elke ruimte heeft vaak een aparte schoonmaaktechniek nodig. Kies je voor een eenmalige, grondige schoonmaakbeurt dan zal de schoonmaker daar langer mee bezig zijn. Als de schoonmaakklus ingewikkeld is blijft het uurtarief vaak hetzelfde, echter zal de schoonmaker er langer mee bezig zijn. Als er speciaal gereedschap nodig is, zoals bijvoorbeeld een tapijtreiniger, kan het zijn dat de kosten per uur omhoog gaan. Maak daarom altijd van tevoren duidelijke afspraken over wat je precies schoongemaakt wilt hebben zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Kantoor schoonmaak

De kosten voor een kantoor schoonmaken op jaarbasis hangen af van hoe vaak je kantoor schoongemaakt dient te worden. Wil je het meest voordelige tarief? Dan kun je het beste kiezen voor een lokaal schoonmaakbedrijf, een langere contractduur en veel uren per week. Hoe vaker een schoonmaakbedrijf per week je kantoor schoonmaakt, hoe voordeliger het per schoonmaakbeurt is. De gemiddelde kosten voor het schoonmaken van je bedrijfspand variëren van 15 tot 35 euro per uur. Het is vaak goedkoper om een schoonmaakbedrijf in te huren dan je eigen medewerkerkers het kantoor schoon te laten maken. Vooral omdat schoonmaakbedrijven snel, professioneel en efficiënt te werk gaan.

Hotel schoonmaak

Zoek je een professioneel schoonmaakbedrijf voor het schoonmaken van je hotel? Laat het ons weten en we brengen je in contact met schoonmaak bedrijven die gespecialiseerd zijn in het schoonmaken van hotels. Je kunt een schoonmaakbedrijf inhuren voor een grote schoonmaak van het hotel of als dagelijkse schoonmakers van het hotel en de hotelkamers. Een net en schoon hotel zorgt voor een hogere gasttevredenheid. Een schoonmaker zal de volgende taken uitvoeren om een hotelkamer schoon te maken voor de gasten:

 • Verschonen van bedlinnen
 • Badkamer (douche, bad, toilet) reinigen
 • Het afnemen van het meubilair
 • Stofzuigen
 • Dweilen
 • Bedlinnen verschonen
 • Bedden opmaken
 • Kamers opruimen en klaarmaken voor de nieuwe gasten
 • Faciliteiten aanvullen (shampoo, koffie etc.)

Schoonmaakbedrijf

Omvang schoonmaakklus

Ook de omvang van de klus bepaalt de uiteindelijk schoonmaakkosten. Elke huis of bedrijfspand is uniek, overleg daarom goed van tevoren met het schoonmaakbedrijf over wat je schoon wilt hebben en hoe regelmatig dingen schoongemaakt moeten worden. Vaak gaat de prijs per vierkante meter naar beneden als het een groot oppervlakte betreft. Overleg met het schoonmaakbedrijf wat de mogelijkheden zijn.

Sanitair Schoonmaken

Ook de hoeveelheid sanitair heeft invloed op de prijs. Het schoonmaken van een toilet of badkamer is doorgaans arbeidsintensiever waardoor een schoonmaakbedrijf hiervoor extra kosten rekenen.

Eenmalige schoonmaakbeurt of periode schoonmaak

Het is vaak goedkoper wanneer je een schoonmaak bedrijf inhuurt voor periode schoonmaak. Als je kiest voor een eenmalige schoonmaak kun je alvast kijken naar de kosten voor regelmatige schoonmaak van je woning of kantoor. Als ze dan goed werk hebben geleverd weet je alvast wat de prijzen zijn.

Buitenkant kantoor of woning schoonmaken

Schoonmaakbedrijven worden veelal ingehuurd voor de binnenkant van je kantoor of huis. Maar het is ook mogelijk de buitenkant van je woning te laten schoonmaken. Denk hierbij aan gevelreiniging of een glazenwasser. Meestal huur je daarvoor een ander, gespecialiseerd bedrijf voor in. Een glazenwasser heeft bijvoorbeeld vaak een hoogwerker nodig en voor het reinigen van je gevels zijn ook speciale technieken en apparaten nodig.

Schoonmaakbedrijf

Schoonmaak na overlijden

Een schoonmaak na een overlijden kan erg hardnekkig zijn. Voor je eigen gezondheid en de gezondheid van anderen is het van belang dat een huis professioneel schoongemaakt wordt nadat iemand overlijdt. Vooral wanneer iemand na het overlijden een tijd heeft gelegen. De kosten voor het schoonmaken na overlijden lopen erg uiteen. De prijzen kunnen doorgaans alleen op maat worden gemaakt en zijn afhankelijk van de volgende factoren:

 • De omvang van de betreffende ruimtes
 • De staat van de overledene (intensiteit van lijkgeur en lijkvocht)
 • Het soort vloer
 • Het aantal aangedane meubels

Kijk voor uitgebreide informatie over schoonmaak na overlijden op onze pagina Schoonmaak na overlijden.

Industriële schoonmaak

Het schoonmaken in de industriële sector verijst vaak een andere aanpak dan standaard schoonwerkzaamheden. Voor industrieel reinigen is namelijk specifieke kennis nodig. Hiervoor zijn er specialistische schoonmaakbedrijven die de benodigde kennis hebben van de veiligheids- en hygiëne protocollen. Bij een industriële schoonmaak moet je denken aan de volgende werkzaamheden:

 • Cleanroomreiniging
 • Dieptereiniging
 • Sanitaire reiniging
 • Schoonmaak van gebouwen, machines en materialen

Schoonmaakbedrijf

Bespaartips van MyGo

Een grondige schoonmaakbeurt kan aardig in de kosten oplopen. Toch zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de kosten te dekken.

 • Kies een lokaal schoonmaakbedrijf. Lokale schoonmaakbedrijven zullen minder voorrijkosten in rekening brengen.
 • Maak van tevoren een afspraak over de prijs. Zeker als een schoonmaakbedrijf een uurtarief hanteert kan het voordelig zijn om van tevoren een totaalprijs af te spreken.
 • Doe zelf voorbereidend werk. Haal bijvoorbeeld alles alvast uit de keukenkastjes en lever je woning veegschoon op. Zo is de schoonmaker minder tijd kwijt waardoor je geld zult besparen.
 • Schoonmaak offerte. Vraag bij verschillende schoonmaakbedrijven offertes op om met elkaar te vergelijken. Zo kun je eenvoudig het meest voordelige schoonmaakbedrijf binnen jouw budget vinden.
 • Kies voor een schoonmaakcontract. Als je een schoonmaakbedrijf regelmatig laat langskomen, bijvoorbeeld wekelijks of maandelijks, kun je daarmee besparen op de kosten per schoonmaakbeurt.

MyGo helpt je graag

Met de Matchmaker van MyGo vind je zonder zoeken direct het best passende schoonmaakbedrijf bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week, beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!