Terug naar diensten
Terras aanleggen

Terras aanleggen

Een terras aanleggen kan met vele verschillende mogelijkheden. Je kunt geheel zelf bepalen hoe jouw terras eruit moet komen te zien. In dit artikel lees je alles over de mogelijkheden, de materialen en de kosten van een terras aanleggen.

Je terras kun je laten aanleggen door een stratenmaker van MyGo. Je kunt eerst een afspraak maken voor een situatieopname of een of meerdere offertes aanvragen. Maar je kunt ook direct een planning maken voor de plaatsing van het terras of een terugbelverzoek indienen.

Je kunt zowel telefonisch als online in contact komen met één van onze deskundige stratenmakers. Onze diensten zijn volledig gratis en vrijblijvend en de Matchmaker is 24/7 te gebruiken. Je kunt gratis bellen naar 085 106 1600.

Terras aanleggen mogelijkheden

Een terras aanleggen kun je het beste laten doen door een deskundige stratenmaker. Zo bespaar je een hoop moeite en tijd en weet je zeker dat je geen rugklachten krijgt. Bovendien weet je met een specialist zeker dat het terras er precies zo uit komt te zien als jij wilt. Je kunt zelf aangeven hoe je het terras het liefste wilt hebben. Hierbij kun je kiezen uit de volgende mogelijkheden:

 • Locatie terras: direct aan huis als een veranda of verder in de tuin als een los terras
 • Materiaal: tegels of hout

Afbeelding 1: Terras.

Terras aanleggen met tegels

Een terras aanleggen met tegels is meestal goedkoper dan een houten terras. Je hebt de volgende opties:

 • Soort tegel. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit koppelstones, beton, flagstones, natuursteen en waaltjes.
 • Grootte tegel. Je hebt de keuze uit kleine tot XXL tegels, maar je kunt ook een motief creëren met tegels van verschillende groottes.
 • Bestratingsverband.  Dit is de manier waarop de tegels worden geplaatst, bijvoorbeeld in een volsteens- of halsteensverband of een kepler-, blok- of elleboogverband.

Terras aanleggen van hout

Een houten terras biedt een warm en sfeervol karakter, maar is wat prijziger dan tegels. Een houten terras gaat jarenlang mee in prachtige conditie. Een houten terras staat goed als verlengde van de woning maar kan ook los in de tuin worden geplaatst. Voor een houten terras worden de volgende onderdelen geplaatst:

 • Antiworteldoek
 • Steunbalken
 • Hardhouten planken
 • Schroeven van rvs

Je kunt uiteraard kiezen welke soort hout je wilt en in welk motief de planken komen te liggen. Zo krijgt het terras precies de uitstraling waarnaar jij op zoek bent.

Afbeelding 2: Terras aan huisje.

Kosten terras aanleggen

De kosten van een stratenmaker bedragen zo’n 30 of 40 euro per uur. Je kunt er vanuit gaan dat je ongeveer 10 tot 20 euro per vierkante meter terras betaalt aan arbeidskosten. Dan moet je ook nog rekening houden met de kosten van de volgende materialen:

 • Tegels: 15 tot 65 euro per m2
 • Hout: 75 tot 150 euro per m2
 • Voeg- en ophoogzand: 50-70 euro per m3 (geschikt voor 20 m2)
 • Opsluitbanden: 2-5 euro per meter

Een terras aanleggen van 12 vierkante meter kost ongeveer 600 tot 800 euro voor tegels en 800 tot 1.200 euro voor een houten terras.

MyGo helpt je graag met een terras aanleggen

Bij een terras aanleggen komen een heleboel werkzaamheden kijken. Als je geen ervaren klusser bent of weinig tijd hebt, is het daarom verstandig om deze klus uit te besteden aan een deskundige.

MyGo beschikt over een landelijk netwerk aan gespecialiseerde stratenmakers die jou kunnen helpen met het aanleggen van je ideale terras. Je kunt een of meerdere offertes opvragen via de Matchmaker of als je belt naar 085 106 1600.

Bellen met MyGo is gratis en vrijblijvend en ook met de Matchmaker zit je nog nergens aan vast. Je kunt direct een afspraak inplannen voor een situatieopname of een terugbelverzoek indienen. Zo word je geholpen op de manier die jou het beste uitkomt.