Terug naar diensten
Tuin betegelen goedkoop

Tuin betegelen goedkoop

Hoe kun je zo goedkoop mogelijk je tuin laten betegelen?

Wanneer je een tuin laat betegelen ben je het meeste kwijt aan de tegels en de arbeidskosten van een vakman. Als je wilt besparen op de kosten valt daar de grootste winst te halen. Maar er zijn nog tal van andere mogelijkheden om te besparen bij het betegelen van je tuin. We bespreken ze allemaal in dit artikel.

Ben jij op zoek naar de meest voordelige hovenier of stratenmaker bij jou in de buurt? Gebruik de MyGo Matchmaker om ze met elkaar te vergelijken. Je kunt gratis en vrijblijvend meerdere offertes aanvragen om te zien wie jouw klus voor de laagste prijs kan uitvoeren. Bellen naar MyGo kan ook. Bel gratis 085 106 1600.

Zelf aan de slag

De makkelijkste manier om te besparen is door zelf het meeste werk te doen. Een hovenier of stratenmaker kost al snel 30 tot 40 euro per uur. Heb je weinig ervaring met bestraten? Lees dan ons artikel Tuin laten betegelen. Hierin hebben we een stappenplan opgenomen die je kunt volgen als je zelf gaat bestraten. Zo ben je er zeker van dat je geen belangrijke stappen overslaat.

Ook wanneer je het niet ziet zitten om zelf tegels te leggen blijft er genoeg over dat je zelf kunt doen. Je kunt bijvoorbeeld oude tegels verwijderen, de tuin leegmaken, de ondergrond voor het tegelwerk afgraven, zand kruien, tegels kruien, het zandbed aanleggen en zelfs een fundering maken als dat nodig is. Alles wat jij een vakman uit handen kan nemen hoef je niet te betalen. Door jouw hulp kan de vakman zich concentreren op het leggen van de tegels. Zo is de klus sneller geklaard en ben jij voordeliger uit.

Voordelige tegels

Tuintegels zijn er in vele soorten, variaties en prijsklassen. Betontegels, natuurstenen tegels en keramische buitentegels zijn de meest bekende soorten. De betontegels is van deze drie doorgaans de voordeligste. Voor bestrating met betontegels betaal je gemiddeld ongeveer 15 – 25 euro per m2. Wil je de tuin laten betegelen met natuursteen of keramische tegels dan ligt de prijs gemiddeld tussen de 30 en 50 euro.

Hoewel je met betontegels veel keus hebt kan het zijn dat wat je zoekt er niet tussen zit. Er zijn manieren om dan toch aan goedkope natuurstenen of keramische tegels te komen. Kijk bijvoorbeeld eens bij een tegeloutletshop. Of ga op zoek naar voordelige tweede keus (B-keus) tegels. Dat zijn tegels met kleine afwijkingen die niet als A-product kunnen worden verkocht. Meestal zijn de afwijkingen zo miniem dat je ze met het blote oog nauwelijks kunt zien.

Bij betontegels hoef je minder aandacht te besteden aan de ondergrond

Betontegels zijn niet alleen voordeliger dan natuursteen en keramiek, je hoeft ook minder te investeren in het voorbereiden van de ondergrond. De meeste betontegels kun je prima op een stevig zandbed van ophoogzand leggen. Een gewoon zandbed is voor keramische en natuurstenen tegels meestal niet voldoende. Zeker bij een zachte bodem is een fundering van gebroken puin of cement met stabilisatiezand nodig om verzakkingen en gebroken tegels te voorkomen. Dat zijn allemaal investeringen die je kunt uitsparen door voor betontegels te kiezen.

Goedkope alternatieven voor tegels

Liggen betontegels toch boven je budget dan zijn er alternatieven die nog voordeliger zijn. Denk bijvoorbeeld aan grind of split als bodembedekking of aan een grasveld in plaats van bestrating. Grind kost gemiddeld 10 euro per vierkante meter en split ongeveer 12 euro. Wil je meer weten over grind en split lees dan de paragraaf over grind in ons artikel Tuin betegelen kosten.

Combineer het bestraten met andere tuinklussen

Meestal wordt het bestraten van je tuin voordeliger wanneer je ook nog andere klussen door dezelfde hovenier laat uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een schutting of vlonder, het aanleggen van borders of het maken van bloembakken. De vakman kan in zo’n geval een totaalprijs berekenen die vaak lager uitvalt dan wanneer je alle werkzaamheden apart laat uitvoeren.

Meer bespaartips van MyGo

Koop de tegels online

Vaak kun je tegels online goedkoper bestellen. Bovendien heb je de mogelijkheid om de prijzen beter met elkaar te vergelijken.

Verkoop je oude tegels

Soms zijn je oude tegels nog geld waard. Dat jij erop uitgekeken bent wil niet zeggen dat iemand anders ze niet wil overnemen. Door je oude tegels te verkopen creëer je eenvoudig meer budget voor je nieuwe tegels.

Koop 2e hands tegels

Kijk op Marktplaats of andere websites waar tweedehands spullen worden aangeboden. Wellicht vind je hier wat je zoekt voor een lagere prijs.

Maak gebruik van kwantumkorting

Door meer tegels af te nemen kun je aanspraak maken op kwantumkorting. Informeer eens bij de buurman of hij ook nadenkt over nieuwe bestrating. Misschien kunnen jullie samen iets organiseren.

Kies een stratenmaker uit de buurt

Door een stratenmaker uit de buurt te kiezen kun je besparen op de voorrijkosten.

Vind een vakman via MyGo

Ben je op zoek naar een goedkope stratenmaker of hovenier? MyGo kan je daarbij helpen. Via de MyGo Matchmaker koppelen we je aan de meeste voordelige vakman bij jou in de regio. Om meer te weten te komen over de verschillende vakmensen kun je op onze website profielen en reviews bekijken.

Om direct meer inzicht te krijgen in de kosten kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Bellen kan ook bij MyGo. Bel gratis 085 106 1600. Onze collega’s van de klantenservice brengen je graag in contact met een voordelige vakman uit de buurt.

Hulp nodig? Onze service team staat voor je klaar!