Direct hulp
Terug naar tips
Zelf Dakgoot Schilderen

Zelf Dakgoot Schilderen

Zelf dakgoot schilderen

De dakgoot is een belangrijk onderdeel van je huis. Het zorgt er namelijk voor dat het regenwater wordt opgevangen en afgevoerd. De dakgoot moet dus ook goed onderhouden worden om eventuele schade en lekkage te voorkomen. Voor het juiste onderhoud is het goed om te weten van welk materiaal je dakgoot is gemaakt. Een zinken dakgoot moet je anders schilderen dan bijvoorbeeld een houten dakgoot.

Werkwijze schilderen dakgoot

Voordat je begint, moet je altijd om je veiligheid denken. Gebruik een goede stabiele ladder, die een meter boven de dakgoot uitkomt. Zo kun je je tijdens het schilderen ook goed vasthouden aan de ladder. Kijk de dakgoot ook goed na op eventuele lekkages. Het is belangrijk dat de dakgoot nergens lekt voor een mooi resultaat. Volg daarna onderstaande stappen voor het beste schilderresultaat van je dakgoot.

  • Reinigen: Maak de dakgoot schoon met water en ammonia.
  • Schuren: Schuur de dakgoot licht op voor een betere hechting van de verf.
  • Primer aanbrengen: Breng een primer aan, zodat de verf goed hecht. Kijk of de primer geschikt is voor kunststof, metaal of hout.
  • Schilderen: Schilder de dakgoot met twee lagen verf, voor een gewenst resultaat.

Zinken dakgoot

Bij een zinken dakgoot heb je een primer nodig die geschikt is voor non-ferro materialen. Daarna kun je de goot aflakken met een solvent gedragen lak die geschikt is voor buiten.

Kunststof dakgoot

Ondanks dat kunststof glad is, is het wel makkelijk te verven. Na het schoonmaken breng je een primer aan die geschikt is voor kunststof. Daarna kun je de dakgoot aflakken met twee of drie lagen lak. Je mag tussen de verflagen door schuren met korrel 240.

Houten dakgoot

Bij vochtige dakgoten kun je het best een ademende vochtregulerende verf of beits gebruiken. Deze verfsoorten zijn ook vaak één-pot systemen. Dit betekent dat de lak en primer al gecombineerd zijn in deze verf. Hier hoef je dus niet eerst apart een primer aan te brengen. Kijk wel goed of het echt samen gecombineerd is, voordat je begint met verven.

Kost het teveel tijd om dit allemaal zelf te doen? Of toch hoogtevrees? Vraag een offerte aan via MyGo en laat het doen door een vakman. Liever bellen? Dat kan! Wij zijn bereikbaar via: 085 106 1600.