Terug naar prijzen
Tuin leeghalen kosten

Tuin leeghalen kosten

Wat kost een tuin leeghalen?

Een tuin leeghalen kost gemiddeld tussen de 600 en de 1.000 euro. De meeste mensen zijn zo’n 800 euro kwijt met een tuin leeghalen. Je betaalt meestal minimaal 450 euro om een tuin leeg te halen en maximaal 1.400. Je kunt je tuin leeghalen om deze helemaal opnieuw te kunnen inrichten en je eigen droomtuin te creëren. In dit artikel lees je alles over de werkzaamheden die komen kijken bij een tuin leeghalen en de kosten daarvan.

De precieze kosten van jouw tuin leeghalen kun je vinden via de MyGo Matchmaker. De Matchmaker brengt je in contact met professionele hoveniers bij jou in de buurt. Je kunt direct een afspraak maken voor een situatieopname of eerst één of meerdere offertes aanvragen. Bel je liever? Dat kan, via 085 106 1600.

Prijsopbouw tuin leeghalen

Bij het leeghalen van een tuin komen vaak fysiek zware werkzaamheden kijken. Ook heb je soms speciale materialen nodig, zoals een graafmachine. Daarom kun je het beste een deskundige hovenier inhuren voor de tuin leeghalen. In de onderstaande tabel vind je de meest voorkomende werkzaamheden inclusief de gemiddelde prijzen voor het leeghalen van een tuin. De prijzen zijn inclusief de materialen, de arbeidskosten, het afvoeren van oude materialen en de btw.

Tabel 1: Tuin leeghalen kosten

Onderdeel tuin leeghalen

Gemiddelde prijs

Hovenier per uur

€35-50

Hovenier per m2

€13

Bestrating verwijderen per uur

€40

Boomstronk verwijderen: uitgraven

€50-200

Boomstronk verwijderen: stobbenfrees

€50-100

Grote boomstronk verwijderen (doorsnee groter dan 80 cm)

€300-500

Boom kappen

€300-600

Vijver verwijderen per uur

€50

Afgraven en ophogen tuin per m2

€15

Werkzaamheden tuin leeghalen

Een grote tuin leeghalen kost uiteraard vaak meer dan een kleine tuin leeghalen. De kosten zijn echter afhankelijk van wat er allemaal in je tuin staat. Heb je een kleine tuin met een boom en een terras? Dan zijn de kosten van de tuin leeghalen alsnog hoger dan de kosten van het leeghalen van een grote tuin met alleen gras. In bovenstaande tabel zie je hoeveel een hovenier per vierkante meter tuin en per uur kost. Ook zie je de kosten van verschillende werkzaamheden die komen kijken bij het leeghalen van een tuin. Hieronder vind je extra uitleg over de werkzaamheden en bijbehorende kosten.

 • Hovenier. Een hovenier kost ongeveer 35 tot 50 euro per uur of 13 euro per vierkante meter wanneer hij of zij eenvoudige werkzaamheden uitvoert, zoals het verwijderen of aanleggen van gras of andere beplanting.
 • Bestrating verwijderen. Het verwijderen en afvoeren van bestrating kost ongeveer 40 euro per uur.
 • Boomstronk verwijderen. Het verwijderen van een boomstronk kan tussen de 50 en de 500 euro kosten, afhankelijk van de complexiteit van de klus. Je kunt meer lezen over boomstronken verwijderen op deze pagina.
 • Boom kappen. Een boom kappen kost tussen de 300 en de 600 euro. Deze kosten verschillen op basis van de moeilijkheidsgraad van de klus. Je kunt hier meer lezen over de kosten van een boom kappen.
 • Vijver verwijderen. Een vijver verwijderen is een intensieve klus. Je betaalt zo’n 50 euro per uur voor het laten leeghalen van de vijver en het vullen van de vijver met aarde.
 • Afgraven en ophogen tuin. Om helemaal opnieuw te kunnen beginnen met het inrichten van je tuin, kun je je tuin laten afgraven en opnieuw laten ophogen met bouwzand. Per vierkante meter tuin kost dit zo’n 15 euro.

Prijsscenario’s tuin leeghalen

MyGo heeft een aantal prijsscenario’s voor je ontwikkeld zodat je een beter beeld krijgt van wat een tuin leeghalen gemiddeld kost:

Basis tuin leeghalen. Heb je een simpele tuin zonder bomen die vooral bestaat uit gras, bloemen of bosjes? Dat kost voor een tuin van 60 vierkante meter ongeveer 500 euro.

Gemiddelde tuin leeghalen. Heb je een tuin met niet alleen gras, maar ook tegels, een vlonder of een andere vorm van bestrating? Dan kost het leeghalen van deze tuin voor 60 vierkante meter ongeveer 800 euro.

Luxe tuin leeghalen. Bestaat je tuin niet alleen uit gras en bestrating maar staat er ook een boom, vijver of terras in? Dan lopen de kosten van een tuin leeghalen op tot ongeveer 1.200 euro voor 60 vierkante meter.

Bespaartips tuin leeghalen

 1. Zelf afvoeren. Het leeghalen van een tuin brengt veel afval met zich mee. Denk daarbij aan beplanting, aarde, bladeren en hout. Het afvoeren is ongeveer 20% van de kosten van een tuin leeghalen. Kies je ervoor om het materiaal zelf af te voeren, dan bespaar je dus flink op de kosten.
 2. Klaarzetten. Betaal je een hovenier om je tuin leeg te halen? Zorg dan zelf alvast dat de tuin klaar is om leeggehaald te worden. Haal bijvoorbeeld terrasmeubels weg of verpot alvast de mooie bloemen die je niet kwijt wilt.
 3. Lokale hovenier. Je kunt besparen op de voorrijkosten wanneer je een lokale hovenier kiest. Een lokale hovenier vind je met de MyGo Matchmaker.
 4. Offertes vergelijken. Je kunt flink besparen door offertes van meerdere hoveniers te vergelijken. Je kunt meerdere offertes aanvragen via de Matchmaker van MyGo.
 5. Tuinontwerp. Voordat je zomaar begint met de inrichting van je nieuwe tuin, kun je een tuinontwerp laten maken. Zo weet je zeker dat je tuin in één keer de perfecte look krijgt.

Voordelig een tuin leeghalen met MyGo

Een tuin leeghalen is een arbeidsintensieve en fysiek zware klus waarbij vaak speciale materialen nodig zijn. Daarom kun je deze klus het beste laten doen door een professionele hovenier. Je kunt de beste hoveniers in jouw regio vinden via de MyGo Matchmaker. Je kunt direct een afspraak maken voor de klus of voor een situatieopname, maar je kunt ook eerst een offerte aanvragen. Zo krijg je een goed beeld van de kosten. Je kunt zelfs offertes aanvragen bij meerdere hoveniers zodat je de voordeligste hovenier kunt kiezen. De Matchmaker zorgt ervoor dat jij bespaart op de voorrijkosten doordat je een lokale hovenier te pakken krijgt én dat je de voordeligste hovenier kunt uitzoeken. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.