Terug naar diensten
Uitlaat vervangen

Uitlaat vervangen

Uitlaten kunnen gaan lekken, en als dat gebeurt, moeten ze in de meeste gevallen vervangen worden. Anders kom je namelijk al snel in de giftige gassen te zitten, kan je auto andere problemen gaan vertonen of kun je zelfs illegaal bezig zijn. Op tijd je uitlaat vervangen is daarom cruciaal.

Zoek jij een garagebedrijf dat je uitlaat voor je kan vervangen? Bel dan naar 085 106 1600 om gematcht te worden met een beschikbare garage in jouw regio of zoek zelf een geschikte kandidaat via de online MyGo Matchmaker.

Direct een autogarage nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wanneer uitlaat vervangen?

In principe hoeft de uitlaat van je auto nooit vervangen te worden; hier zit geen vaste levensduur aan. Dit betekent dat vervanging pas noodzakelijk is wanneer je uitlaat beschadigd raakt, waardoor deze gaat lekken. Dat kun je merken aan de volgende symptomen:

 1. Je hoort een brommend of rammelend geluid tijdens het rijden. Een brommend of rammelend geluid kan duiden op veel dingen, zoals op problemen met je distributieriem, koppeling of katalysator, maar als je dit specifiek bij je uitlaat hoort, kun je daar toch beter even naar (laten) kijken.
 2. Je ruikt een sterke geur van uitlaatgassen in je auto. Uitlaatgassen zijn giftig en de uitlaat is zo ingericht dat deze gassen je auto niet in grote hoedanigheid zouden mogen binnendringen. Ruik je tijdens het rijden dus opeens uitlaatgassen, dan kan dat een teken zijn dat je uitlaat kapot is en vervangen moet worden.
 3. Je ziet de uitlaatgassen de auto op een andere plek dan aan het eind van de uitlaat verlaten. Waarschijnlijk zul je dit symptoom pas bemerken als er echt een groot gat in je uitlaat zit, maar zie je de uitlaatgassen bijvoorbeeld onder de bumper vandaan komen terwijl de opening van de uitlaat daar onderuit steekt, dan lekt je uitlaat vermoedelijk.

Waarom uitlaat vervangen?

Een lekkende uitlaat kan veel nare gevolgen hebben. Stuk voor stuk zijn dat al redenen om je uitlaat te vervangen, dus wacht niet te lang!

 1. Je kunt een bekeuring krijgen voor een lekkende uitlaat.
 2. Er drijven giftige gassen je auto in.
 3. Er kan brandschade aan je auto ontstaan als hete uitlaatgassen door de wind tegen je auto aan worden geblazen.
 4. Je brandstofverbruik wordt er hoger van.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct een autogarage in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Uitlaat vervangen kosten

De kosten van het vervangen van je uitlaat lopen sterk uiteen. Sommige garages hanteren een uurtarief, terwijl anderen je uitlaat vervangen voor een vaste prijs. In de tabel hieronder geven we je een schatting van de kosten.

Uitlaat vervangen

Kosten

Uurtarief garage

€ 80

Enkel deel uitlaat vervangen

€ 125

Compleet uitlaatsysteem vervangen

€ 500 - € 1000

Nu is het zo dat als je deze prijzen opzoekt in je zoekmachine, je misschien tegenstrijdige resultaten te zien krijgt. Het kan zijn dat de ene site zegt dat je uitlaat vervangen maar 80 euro kost, terwijl de andere het over prijzen van rond de 1000 (!) euro heeft. Om die reden is het verstandig altijd contact te zoeken met een garagebedrijf. Een offerte vraag je eenvoudig op door te bellen naar 085 106 1600 of gebruik te maken van de online Matchmaker.

Uitlaat repareren?

Wanneer je met een kapotte uitlaat bij een garagebedrijf aanklopt, zal deze in de regel altijd vervangen worden. Een uitlaat repareren is namelijk niet gebruikelijk. Als je kijkt naar de prijzen van andere diensten die garagebedrijven aanbieden, zie je ook dat een uitlaat vervangen in vergelijking een zeer goedkope ingreep kan zijn.

Wel kun je in sommige gevallen zélf je uitlaat repareren. Dat is mogelijk als er een lek in je uitlaat zit, dat het gevolg is van een klein gaatje. Met wat uitlaatpasta kun je zo’n gaatje eenvoudig zelf dichten. Zo zou je uitlaat gerepareerd moeten zijn. Heeft dit niet gewerkt? Dan zitten er waarschijnlijk meerdere gaten in je uitlaat of ligt het probleem ergens anders en is je uitlaat wel aan vervanging toe.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een autogarage in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Uitlaat vervangen? MyGo geeft tips

Heb jij last van zorgwekkende dampen in je auto of rammelt je uitlaat gewoon flink? Dan zul je zeker naar je uitlaat moeten laten kijken. Met de volgende tips weet je waar je rekening mee moet houden.

 • Laat je uitlaat zo snel mogelijk vervangen. Onder het kopje ‘Waarom uitlaat vervangen’ hebben we al enkele redenen gegeven voor waarom je het vervangen van je uitlaat niet moet uitstellen. Een lekkende uitlaat kan nu eenmaal erg schadelijk zijn, voor jezelf, je auto en je portemonnee, dus wacht hier niet te lang mee!
 • Laat je uitlaat vervangen door een garage met een keurmerk. Wanneer je je uitlaat laat vervangen door een garage met een keurmerk, kun je in principe op kwaliteitsservice rekenen. BOVAG- of ANWB-keurmerken zijn daarbij altijd een positief signaal. Zo weet je dat je auto tijdens deze potentieel dure ingreep in goede handen is.
 • Wees je bewust van de potentieel hoge kosten. Uitlaten vervangen: hoeveel je dat exact gaat kosten, is iets waarover veel tegenstrijdige informatie te vinden is. Weet echter wel dat de kosten hoog kunnen oplopen, vooral als je hele uitlaatsysteem vervangen moet worden. Maar, hier kun je iets tegen doen:
 • Spreek een vaste prijs af. Sommige garages hanteren vaste prijzen voor bepaalde diensten. Als het garagebedrijf je van tevoren kan vertellen hoeveel je uitlaat vervangen gaat kosten, weet je waar je aan toe bent. Dat kan prettiger zijn dan als je je uitlaat laat vervangen en je achteraf nog een keer te horen krijgt hoeveel je kwijt bent. Of:
 • Vergelijk offertes van verschillende garages met elkaar. Heb je een offerte van één garage ontvangen en vind je de prijs schrikbarend hoog? Schroom dan niet om contact op te nemen met een ander garagebedrijf zodat je vergelijkingsmateriaal hebt. Gebruik de MyGo Matchmaker om een beeld te krijgen van waar jij het voordeligst uit zou zijn.
Snel een autogarage in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Uitlaat vervangen? MyGo helpt!

Ben jij op zoek naar een garagebedrijf dat jouw uitlaat voor je kan vervangen? Bel dan naar 085 106 1600 om direct gematcht te worden met een automonteur in jouw regio. Of vraag een offerte op via de MyGo Matchmaker en ontvang een inschatting van de kosten.

Let op: hoeveel een uitlaat vervangen je echt gaat kosten, is sterk afhankelijk van de staat waarin je auto verkeert. Hierdoor kunnen prijzen afwijken.