Verwarmen met airco kosten

Verwarmen met airco kosten

Wat zijn de kosten voor verwarmen met airco?

Gemiddeld betaal je voor het installeren van een airco met verwarming tussen de 2.000 en 3.500 euro. Dit is echter een gemiddelde prijsindicatie, de werkelijke kosten op je offerte kunnen verschillen. De kosten van verwarmen met airco hangen erg af van de omvang van de ruimte en het merk en het type airco. Een airco met verwarming wordt soms ook wel een lucht-lucht warmtepomp genoemd, echter zijn er wel degelijk verschillen in de werking. Op deze pagina vind je alle informatie omtrent verwarmen met airco en het verschil met een lucht-lucht warmtepomp.

Benieuwd naar de kosten voor verwarmen met airco in jouw huis? Maak gebruik van de MyGo matchmaker om meteen meerdere offertes op te vragen en met elkaar te vergelijken, zo kun je de beste vakman vinden binnen jouw budget. Of wil je liever telefonisch iemand te woord staan? Ook dat kan! Bel dan gratis en vrijblijvend  met 085 106 1600. MyGo matcht je met de beste vakman voor jouw specifieke klus in jouw regio.

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Prijsopbouw verwarmen met airco

De kosten die je betaalt voor een aircosysteem dat zowel kan verkoelen als verwarmen hangen af van een aantal factoren. Verwarmen zit als optie inbegrepen bij de meeste, maar niet alle, aircosystemen. Let hier dus op wanneer u een airconditioning aanschaft. Doorgaans is verwarmen met een airco goedkoper dan met een cv ketel. Een aircosysteem met verwarming bestaat vaak uit een binnenunit en een buitenunit. De buitenunit airco vervoert buitenlucht dan naar de binnenunit om warmte te verspreiden door je huis. Dit is zelfs mogelijk wanneer het buiten koud is. In onderstaand schema vind je een overzicht van de gemiddelde kosten van verschillende soorten airco’s.

Type airco

Gemiddelde kosten (incl. arbeidskosten)

Mobiele airco

€ 300 - € 650

Split airco

€ 1.150 - € 2.100

Multi split airco

€ 2.000 - € 3.000

Airco zonder buitenunit

€ 1.250 - € 2.250

Verschil tussen lucht-lucht warmtepomp en airco

Vaak worden airco’s met verwarming en een lucht-lucht warmtepomp in een adem genoemd. Echter is er wel degelijk een verschil tussen deze twee manieren van verwarmen.

Lucht-lucht warmtepomp

Als je kiest voor een warmtepomp dan moet je er zeker van zijn dat je een geschikte woning hebt. De warmtepomp wordt dan aangesloten op het afgiftesysteem. Een warmtepomp verwarmt of verkoeld het water in het verwarmingssysteem. Het water in de leidingen, en ook de radiator en vloerverwarming worden hierdoor verwarmd. De warmtepomp is duurzamer dan gas omdat deze verwarmt met elektriciteit. Het verplaatst de warmte van binnen naar buiten in de zomer. Maar ook in de winter kan het de warmte van buiten naar binnen verplaatsen. De warmtepomp haalt zijn energie uit de bodem, het grondwater of uit de omgevingslucht.

Airco met verwarming

Het verschil tussen een warmtepomp en een airco is dat een airco rechtstreeks koude of warme lucht de kamer in blaast in plaats van warmte af te geven aan het verwarmingssysteem. Dit wordt gedaan door middel van een inverter.

Wat bepaalt de prijs voor verwarmen met airco?

De prijs voor het verwarmen met airco hangt af van het type airco, de oppervlakte van de ruimte, maar ook het merk en hoe energiezuinig de airco is bepaalt de uiteindelijke prijs voor verwarmen met airco.

Wandmodel of plafondmodel airco

Je kunt ervoor kiezen om een airco aan je wand of plafond te laten bevestigen. Dit is vooral handig wanneer je slechts één ruimte wilt verwarmen. Je hebt de keuze uit veel verschillende design modellen, zodat je de airco kunt aanschaffen die het beste past in jouw interieur. Een wandmodel airco is daarnaast erg gemakkelijk aan te sluiten, hiervoor hoeven geen extra leidingen worden aangelegd. Een plafondmodel airco is doorgaans duurder omdat hiervoor wel leidingen moeten worden gelegd.

Inbouw airco systeem

Het laten inbouwen van een aircosysteem is de meeste stille optie. Je zult nauwelijks last hebben van het geluid dat het airco systeem produceert en het systeem zal nauwelijks te zien zijn. Voor meer informatie over de kosten van het installeren van airco in je huis en de verschillende mogelijkheden zie de pagina airco installeren prijs.

Voordelen verwarmen met airco

Doorgaans worden huizen verwarmd door een cv-ketel. Maar je kunt ook je huis verwarmen met je airco. Doorgaans is het verwarmen van je huis met airco goedkoper dan het stoken van de cv ketel. Ook kun je met een airco één ruimte gerichter en sneller verwarmen. Hierdoor is een airco duurzamer dan de cv; ten eerste omdat elektriciteit goedkoper is dan gas, en ten tweede omdat je dan gericht één ruimte kunt verwarmen. Alleen bij hele lage temperaturen kan er een laag rendement zijn wanneer je verwarmd met je airco. Hierdoor kan het verstandig zijn om nog een extra verwarmingsbron te hebben.

MyGo bespaartips

  1. Kies een energiezuinige airco. Wanneer je kiest voor een energiezuinige airco zul je geld besparen. Een airco systeem verbruikt vaak veel energie. Kies daarom voor een airco met energielabel A tot A++. Deze airconditionings zullen doorgaans wat duurder zijn maar zijn wel energiezuiniger, waardoor je bespaart op de energiekosten.
  2. Vergelijk meerdere offertes. Maak gebruik van de MyGo matchmaker om direct meerdere offertes van verschillende vakmannen op te vragen en te vergelijken. Zo kun je de beste vakman vinden binnen jouw budget.
  3. Bespaar op de voorrijkosten. Kies een lokale specialist om zo op de voorrijkosten te besparen.
  4. Houd je ramen en deuren gesloten. Op hele warme of koude dagen is het verstandig om alle ramen en deuren te sluiten. Hierdoor hoeft de airco niet op volle toeren te draaien en blijft de hele kamer goed gekoeld of verwarmd. Dit zal uiteindelijk weer schelen in de energiekosten.

Waarmee rekening houden?

Omvang van de ruimte

Hoe groter de kamer is die je wilt verwarmen, hoe meer vermogen je airconditioning nodig heeft. Een airco met een hoger kW is meer geschikt voor grotere ruimtes, echter zijn deze airconditionings doorgaans wat luider dan die met een lager kW.

Slaapkamer verwarmen

Als je ervoor kiest om je slaapkamer te verwarmen kies dan voor een stillere airco. Overleg met de vakman wat de meest geschikte airco is voor jouw slaapkamer.

MyGo helpt je graag

Via de MyGo matchmaker kun je meteen gematcht worden met de beste lokale vakman voor jouw klus. Wil je liever telefonisch gebruik maken van de MyGo matchmaker? Bel dan geheel vrijblijvend en gratis met 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!