Terug naar diensten
Webshop laten maken

Webshop laten maken

Webshop marketing

Het succes van een webshop staat of valt met goede marketing. Er zijn behoorlijk wat verschillende manieren waarop je je webshop (beter) in beeld kunt brengen bij je doelgroep. Hieronder lichten we elk van die manieren kort toe.

Contentmarketing

Door je webshop te voorzien van content die geschikt is voor je doelgroep, creëer je waarde voor hen en zorg je ervoor dat je als expert binnen je vakgebied gezien wordt. Onder content marketing vallen onder meer artikelen, video’s, infographics en e-mails. Meer informatie over content marketing vind je hier.

Zoekmachinemarketing

Onder zoekmachinemarketing worden SEO (Search Engine Optimization) en SEA (Search Engine Advertising) verstaan. SEO draait om de vindbaarheid in de niet-betaalde resultaten van Google; SEA draait om de vindbaarheid binnen Google aan de hand van betaalde advertenties.

Een manier waarop je zoekmachinemarketing kunt toepassen, is door ervoor te zorgen dat je webshop lokaal vindbaar is. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden bij Google Mijn Bedrijf. Wil je weten hoe je jouw webshop om kunt toveren tot een SEA of SEO webshop? Hier vind je meer informatie over de bijbehorende stappen.

Social media marketing

In de loop der jaren zijn social media steeds belangrijker geworden voor de naamsbekendheid en omzet van je webshop. Je kunt zowel in tekstuele vorm als in videovorm adverteren via verschillende social media kanalen, waaronder Facebook en Instagram. Op deze pagina vind je meer informatie over adverteren via social media.

Affiliate marketing

Affiliate marketing houdt in dat een affiliate producten van een adverteer promoot en per verkocht product betaald krijgt. Een affiliatenetwerk bemiddelt tussen die twee partijen en zorgt voor de betaling. Je kunt als webshop de rol van adverteerder aannemen en affiliates betalen om je producten te promoten. Meer informatie over affialiate marketing vind je hier.

Remarketing

Als je remarketing toepast, benader je mensen die je webshop al eens hebben bezocht met een advertentie in de vorm van een tekst of een video. Er wordt een pixel op je website geplaatst, waarmee (anonieme) data van bezoekers wordt verzameld die voor die advertenties kan worden gebruikt. Meer informatie over remakering vind je hier.

Offline marketing

Naast alle bovenstaande vormen van online marketing zijn er ook verschillende vormen van offline marketing die je kunt inzetten om je webshop te promoten. Je kunt onder meer evenementen, markten en beurzen bezoeken en flyers of visitekaartjes uitdelen. Ook het tonen van waardering voor trouwe klanten, bijvoorbeeld door hen af en toe een gratis product toe te sturen, is een manier om je webshop offline te promoten.

Webshop laten maken

Magento webshop laten maken

Wil je een professionele webshop laten maken? Magento is een e-commerce software platform dat speciaal ontworpen is voor webshops. De eerste versie van het platform, Magento 1, wordt sinds juni 2020 niet meer ondersteund. Sindsdien is een overstap gemaakt naar een nieuwe versie van het platform: Magento 2.

Magento 2 kent vele voordelen. Zo is de server responsief, wat inhoudt dat de weergave van je webshop automatisch wordt aangepast aan het apparaat dat de bezoeker gebruikt. Ook biedt het een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid, zorgt het voor een goede beveiliging van je webshop en kan er eenvoudig zoekmachineoptimalisatie op worden toegepast.

Een ander voordeel van Magento 2: je kunt een webshop laten bouwen die je op veel vlakken kunt personaliseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen of je wel of geen reviews, productvergelijkingen of tags op je site wilt. Opties die je niet gebruikt kun je weglaten, zodat je webshop niet onnodig traag wordt. Ook kun je zelf een koppeling maken met een betaalsysteem, waardoor je van je webshop bijvoorbeeld een iDEAL webshop kunt maken.

Je kunt zelf een webshop bouwen met Magento 2, maar je kunt jezelf ook tijd en moeite besparen door er een webbouwer voor in te schakelen. Met de MyGo Matchmaker vind je direct de meest geschikte webbouwer bij jou in de buurt. Klik op de Matchmakerknop of bel naar 085 106 1600 om contact op te nemen.

Webshop laten maken

Wordpress webshop laten maken

Naast Magento is Wordpress een optie als je een professionele webshop wilt laten maken. Wordpress is een CMS (Content Management Systeem) waarmee je relatief eenvoudig een webshop kunt laten bouwen. De plug-in binnen Wordpress die daarvoor wordt gebruikt, heet WooCommerce.

WooCommerce kan niet alleen kan worden gebruikt voor de bouw van webshops, maar ook voor allerlei omringende pagina’s. De server is net als bij Magento webshops responsief en de sites die met WooCommerce worden gemaakt zijn zeer gebruiksvriendelijk.

Overeenkomsten en verschillen tussen Magento en WooCommerce

WooCommerce en Magento zijn de twee softwarediensten waarmee je een webshop kunt bouwen en worden daarom vaak met elkaar vergeleken. Er zijn duidelijk overeenkomsten zichtbaar, maar de twee diensten verschillen ook op veel punten van elkaar.

Wil je een kleine webshop laten bouwen? Dan is WooCommerce zeer geschikt. Als je echter meer dan een paar producten verkoopt, wordt er doorgaans overgestapt op Magento. Wel is WooCommerce makkelijker in te stellen dan Magento. Het is tevens de meer budgetvriendelijke optie van de twee, zowel qua installatie als qua onderhoud.

Bij beide systemen kunnen dezelfde koppelingen gemaakt worden, zodat je van je webshop onder andere een iDEAL webshop kunt maken. Met Magento kunnen complexere webshops worden gebouwd dan met WooCommerce, maar daar staat tegenover dat je bij Magento standaard een webbouwer moet inschakelen voor onderhoud aan je webshop.

Webshop laten maken

Webshop laten maken kosten

De kosten voor het laten maken van een webshop liggen behoorlijk uiteen. Ze zijn afhankelijk van verschillende factoren, onder andere de mate waarin de webshop gepersonaliseerd moet kunnen worden en de opties die eraan moeten worden toegevoegd. Gemiddeld ben je tussen de 1.000 en 100.000 euro kwijt als je een webshop wilt laten bouwen.

Naast kosten voor het bouwen van een webshop betaal je kosten voor het onderhoud, de hosting, de domeinnaam en het uurtarief van de webbouwer in kwestie. We hebben de gemiddelde kosten van elk van die factoren in de tabel hieronder gezet. Alle kosten zijn exclusief 21% btw.

Product/dienst

Prijs (excl. 21% btw)

WooCommerce webshop laten bouwen

€1.000 - €4.000

Magento webshop laten bouwen

€3.000 - €100.000

Onderhoud WooCommerce webshop

€450 - €1.200 per jaar

Onderhoud Magento webshop

€2.000 - €36.000 per jaar

Uurtarief webbouwer

€50 - €100

Hosting

€180 - €1.200 per jaar

Domeinnaam

€4 - €18 per jaar

Webshop laten maken goedkoop

Net als bij een app geldt bij het laten maken van een webshop dat goedkoop duurkoop is. Met een klein budget krijg je in veel gevallen alleen een ‘basiswebshop’ waaraan je zelf niet veel kunt veranderen. Besparen op de onderhoudskosten kan bovendien beveiligingsproblemen opleveren. Het is daarom aan te raden om wat meer in een webshop te investeren, zodat je zeker weet dat hij optimaal functioneert.

MyGo helpt je graag

Wil je direct contact met een webbouwer bij jou in de buurt die een webshop voor je kan maken? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!