Terug naar diensten
Zonwering dakkapel

Zonwering dakkapel

Wil je meer weten over zonwering bij een dakkapel of wil je de hulp van een zonweringspecialist inschakelen? Op deze pagina krijg je antwoord op de volgende vragen over zonwering bij een dakkapel:

Ben je op zoek naar een zonweringspecialist in jouw omgeving? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vakspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel 085 106 1600.

Zonwering dakkapel

Het kan zijn dat de bovenste verdieping van je huis snel opwarmt door de felle zonnestralen die via de dakkapel binnenkomen. Zonwering op je dakkapel zorgt er niet alleen voor dat die zonnestralen worden geblokkeerd, maar ook dat je woning minder snel opwarmt en je je privacy behoudt.

Je kunt bij dakkapelzonwering kiezen uit varianten die aan de buitenkant of aan de binnenkant van het dakkapelraam worden geplaatst. Ook is er een tussenoptie, waarbij er zonwering tussen de glasplaten van het dakkapelraam wordt geplaatst.

Zonwering-dakkapel

Buitenzonwering dakkapel

Bij dakkapelzonwering aan de buitenkant van het raam heb je de keuze tussen rolluiken, screens en buitenjaloezieën. Rolluiken zijn de populairste optie, door de vele voordelen die ze hebben. Ze werken niet alleen zonwerend, maar ook inbraakvertragend, isolerend en geluidswerend.

Een ander voordeel: als het rolluik dicht is, heb je volledige privacy omdat het rolluikscherm niet doorschijnt. Bij bestaande dakkapellen wordt veelal gekozen voor voorzet- of opbouwrolluiken, bij een nieuwe dakkappellen voor inbouwrolluiken.

Screens zijn ook geschikt voor een dakkapel. Ze zijn zonwerend, weerbestendig en vuilafstotend. Wel houden ze minder warmte tegen dan rolluiken en zijn ze licht verduisterend, waardoor ze je kamer niet volledig donker kunnen maken. Ook zijn ze minder inbraakveilig dan rolluiken. Je kunt kiezen tussen reguliere screens en de stevigere ritsscreens.

De derde optie voor dakkapelzonwering aan de buitenkant zijn buitenjaloezieën, ook wel luxaflex genoemd. Ze zijn flexibel, werken verduisterend, bieden bescherming en zijn makkelijk weg te werken, waardoor je er niet veel van merkt.

Binnenzonwering dakkapel

Bij dakkapelzonwering aan de binnenkant van het raam heb je de keuze uit plisségordijnen, rolgordijnen, jaloezieën, screens en shutters. De twee grote voordelen van binnenzonwering ten opzichte van buitenzonwering bij een dakkapel zijn de lagere kosten en de eenvoudigere montage.

Een nadeel van binnenzonwering bij een dakkapel is dat het de warmte niet buiten houdt. Als het vooral belangrijk is dat de kamer waar de dakkapel hoort koel blijft, kan er beter voor buitenzonwering gekozen worden.

Naast de hierboven genoemde opties kun je bij binnenzonwering bij een dakkapel kiezen voor zonwerend glas of zonwering in het glas van het dakraam. Binnenzonwering en buitenzonwering bij een dakkapel zijn bovendien met elkaar te combineren.

Zonwering tussen glas dakkapel

Een tussenoptie bij zonwering voor een dakkapel, is zonwering (jaloezieën) tussen glas. Hier moet bij de plaatsing van de dakkapel rekening mee worden gehouden: er moet worden gekozen voor isolatieglas waarbij de zonwering in de spouw (de ruimte tussen de twee glaslagen) gemonteerd kan worden. Indien er toch zonwering tussen glas bij een bestaande dakkapel geplaatst moet worden, moet het glas worden vervangen.

Het grote voordeel van zonwering tussen glas is dat de zonwering optimaal beschermd wordt en daardoor minder snel vies wordt of beschadigt. Daarnaast is deze vorm van zonwering onderhoudsvrij en ruimtebesparend. Bovendien zorgt het voor flexibele lichtregulering en heeft het een lange levensduur.

Zonwering-dakkapel

Bediening zonwering dakkapel

Voor elke soort zonwering geldt dat er twee bedieningssystemen mogelijk zijn, namelijk handmatige of elektrische bediening. Bij handmatige bediening wordt de zonwering bediend door middel van een slingerstang, een band of een koord.

Bij elektrische bediening wordt de zonwering bediend door middel van een motor en een schakelaar, afstandsbediening of app (een zogeheten domoticasysteem). Elektrische bediening is meer aan de prijs dan handmatige bediening.

In sommige gevallen, zoals bij rolluiken, is het daarnaast mogelijk om een automatisch bedieningssysteem te laten installeren. Er wordt dan een zon-, wind- of regenmelder bij de zonwering geplaatst, waardoor de zonwering bij wisselende weersomstandigheden automatisch wordt in- of uitgerold.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor bediening van zonwering of wil je weten welke kosten aan deze mogelijkheden verbonden zijn? Kijk dan op onze pagina’s zonwering buitenkant raam, rolluiken prijs, elektrische rolluiken en screens.

Zonwering dakkapel laten plaatsen

Het plaatsen van zonwering aan de binnenkant van een dakkapelraam kun je zelf doen, maar daarvoor heb je de nodige technische kennis nodig. Voor het plaatsen van een zonwering aan de buitenkant van een dakkapelraam moet je de hoogte in. In beide gevallen wordt de montage van dakkapelzonwering daarom meestal uitgevoerd door een zonweringspecialist.

Als je zonwering door een specialist laat monteren, weet je zeker dat de dakkapel niet beschadigt en dat de zonwering goed vastzit. Bovendien krijg je in veel gevallen meerdere jaren garantie op de zonwering en de montage. Omdat de montage voor zonwering aan de binnenkant van het dakkapelraam eenvoudiger is dan die aan de buitenkant, liggen de montagekosten daarvoor vaak lager.

Wil je direct contact met een zonweringspecialist bij jou in de buurt die de zonwering bij je dakkapelraam kan komen monteren? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker door op de Matchmakerknop te klikken of door te bellen naar 085 106 1600.

Zonwering-dakkapel

Kosten zonwering dakkapel

De prijzen voor dakkapelzonwering zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het soort zonwering, de afmetingen en het bedieningssysteem. Bovendien komen er nog montagekosten van 100 tot 300 euro en voorrijkosten van 30 tot 50 euro bij.

Zoals hierboven bij zonwering dakkapel is vermeld, kun je voor de zonwering bij een dakkapel kiezen tussen jaloezieglaszonwering, binnenzonwering en buitenzonwering. De kosten voor jaloezieglaszonwering liggen tussen de 260 en 350 euro per vierkante meter. Op onze pagina’s zonwering buitenkant raam, rolluiken prijs en zonnescreen vind je tabellen met prijzen voor verschillende soorten binnen- en buitenzonwering.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een zonweringspecialist? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!