Terug naar diensten
Badkamer laten verven

Badkamer laten verven

In het verleden was een volledig betegelde badkamer het populairst, maar tegenwoordig vinden veel mensen een geschilderde badkamer mooier. Omdat de badkamer een vochtige ruimte is, moet je echter wel met meerdere zaken rekening houden. Dit vraagt om specialistische kennis van bijvoorbeeld een schilder of badkamerspecialist.

Badkamer schilderen

Door je badkamer te laten verven geef je eenvoudig en voordelig weer een frisse uitstraling aan je doucheruimte. Daarnaast voorkomt een nieuwe verflaag schimmelvorming en onderhoudsproblemen aan je plafond, muren en kozijnen. Wie zijn badkamer wil laten schilderen, kan echter niet zomaar alle verf gebruiken. Het laten verven van een badkamer is namelijk best wel specialistisch werk, omdat de ondergronden, zoals de muren en plafonds, zich in een vochtige omgeving bevinden.

Direct een schilder nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Om je badkamer te voorzien van een frisse verflaag van hoge kwaliteit is het dus essentieel dat je juiste verf gebruikt. De vochtige ruimte van de badkamer heeft daarom een speciale voorbehandeling en hoogwaardige verf nodig. Het liefst moet de verf een schimmelwerende verf zijn, omdat badkamers nu eenmaal extra gevoelig zijn voor schimmels. En niemand zit te wachten op schimmels in de badkamer. Een professionele schilder gebruikt daarom bijna altijd schimmelwerende latex. Deze verf zorgt er bovendien voor dat het schilderwerk niet snel afbladdert. Voor de badkamer gebruikt men het beste een watergedragen en schrobvaste waterdamp-doorlatende muurverf.

Badkamer laten verven

Kosten badkamer laten schilderen

Als je een schilder wilt inhuren om je badkamer te laten schilderen, dien je met een aantal zaken rekening te houden. Een badkamerschilder hoeft niet meteen heel duur te zijn. Toch kan het aan te raden zijn om vooraf de kosten te berekenen. Dan weet je beter waar je aan toe bent. De kosten om je badkamer te laten verven zijn voornamelijk afhankelijk van het aantal vierkante meters muren dat geschilderd moet worden. Wil je ook je badkamerplafond laten verven dan zal de gemiddelde prijs per vierkante meter lager uitvallen dan wanneer je enkel een kleine muuroppervlakte laat sausen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een schilder in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Andere aspecten in de prijsstelling zijn bijvoorbeeld het soort verf dat de schilder gebruikt om de badkamer te schilderen, en het uurtarief dat de schilder hanteert. In het onderstaande prijzenoverzicht kun je idee opdoen van de gemiddelde kosten die een schilder berekent voor het schilderen van je badkamer.

Badkamer laten schilderen? Gemiddelde prijs (inclusief materiaalkosten)
Spuitwerk (latexverf) per m2 €7 - €10 (voor grotere oppervlaktes)
Sauswerk (latexverf) per m2 €20 - €25 (voor kleinere oppervlaktes)

Voorbereiding verven badkamer

Als je wilt besparen op de kosten van het laten verven van je badkamer, kun je het beste zelf alles goed voorbereiden. De belangrijkste voorbereiding is om te zorgen dat de oppervlakten goed schoon zijn, voordat er geschilderd wordt. Dit kan om te beginnen door de muren goed te ontvetten met lauw water, bleekwater of soda. Wanneer de oppervlaktes niet goed ontvet worden, is de kans aanwezig dat de verf weer gaat afbladderen of loslaten. Daarnaast kun je de oppervlakken naast het schilderwerk netjes afplakken. Zo kun je je kozijnen beschermen tegen de muurverf en blijft de badkamer netjes. Ook de badkamermeubels, badkuip, douchecabine en wastafel moeten strak afgeplakt of afgedekt worden. Dit kun je zelf doen voordat de schilder langs komt. Dat scheelt weer in de kosten, want dan hoeft de schilder dat zelf niet te doen.

Badkamer laten verven

Vocht en schimmel in de badkamer

Voordat de schilder begint met het schilderen van je wasgelegenheid, moeten de ondergronden goed gecontroleerd worden. Zo kun je loszittende muurverf wegkrabben met een plamuurmes, en de gaatjes in de muren vullen met een vulmiddel. De badkamermuren kun je daarna nog een keer afstoffen met een stoffer. In veel badkamers komt ook schimmel voor. Schimmel is ongezond, het ontsiert de ruimte en geeft bovendien een zeer onfrisse aanblik. Door de badkamer opnieuw te verven kun je de schimmels ook tegengaan. Wanneer de binnenschilder een schimmelbestendige verf gebruikt, blijft je verfwerk ook mooi, en komt de schimmel niet gauw terug. Vaak is het gebruik van een schimmelwerende verf in de badkamer dan ook een goed idee. Deze verf is niet altijd en per se nodig, maar gezien het kleine prijsverschil met gewone latex, wordt vaak aangeraden om toch schimmelwerende verf in de badkamer te gebruiken.

Snel een schilder in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.