Terug naar diensten

Koelwagen huren

Ga je een evenement organiseren waarop je bijvoorbeeld hapjes en drankjes serveert, dan kan het noodzakelijk zijn om die gekoeld te houden. Nu beschikt niet elke locatie over een koelkast of andere koeloptie. In dat geval kan een koelwagen huren een uitkomst bieden!

Ben jij nu op zoek naar een bedrijf waar jij een koelwagen kunt huren? Maak dan gebruik van de online MyGo Matchmaker om te zien waar jij dat het voordeligst kunt doen. Of bel naar 085 106 1600 en dan matchen wij je met die koelwagen die aansluit op jouw vraag.

Waarom koelwagen huren

Een koelwagen huren kun je om verschillende redenen doen. Enkele van die redenen hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet.

 • Huur een koelwagen op locatie… om drankjes te koelen. Bij een zomers evenement horen natuurlijk gekoelde drankjes, maar als je geen complete bar wilt huren, kun je ook blikjes en flesjes vanuit een koelwagen serveren. Dat is een makkelijke manier om te voorkomen dat je gasten verdorsten, én om ze juist zoveel mogelijk van hun drankjes te laten genieten.
 • Huur een koelwagen op locatie… om voedingswaren niet te laten bederven. Als je bijvoorbeeld van plan bent een grote bbq op locatie te organiseren, zoals in een park, dan wil je niet dat je gasten voedselvergiftiging oplopen. Zeker als je veel gasten hebt zal niet al het eten in eenvoudige koelboxen passen, dus kan het dan prettig zijn om een koelwagen te huren.
 • Huur een koelwagen op locatie… om bloemen vers te houden. Wie bloemen verkoopt op de markt, zal over het algemeen al beschikking hebben over een koelwagen. Doe je dat echter slechts zeer sporadisch of moet je maar eenmalig bloemen vers houden, bijvoorbeeld voor een bruiloft, dan kun je ook een koelwagen huren. Zo blijven je bloemen mooi op de dag zelf en ben je niet afhankelijk van andere partijen, zoals een bloemist.
 • Huur een koelwagen voor thuis… omdat je koelkast te klein is voor je eigen evenement. Ook voor wie thuis een groot feest wil geven, kan een koelwagen huren een idee zijn. Op die manier kun je eten en drinken allemaal goed gekoeld houden, zonder dat je om de paar minuten je koelkast bij moet vullen met nieuwe drankjes. Zeker voor wie een foodtruck huurt voor een feestje in de tuin of juist voor het huis kan een koelwagen daarnaast een goede optie zijn!

Koelwagen huren kosten

Hoeveel je betaalt wanneer je een koelwagen gaat huren, is afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de huurperiode, de te rijden afstand, of je de koelwagen wel of niet door professionals wilt laten opzetten en de hoogte van de borgsom. In de tabel hieronder zie je hoeveel een koelwagen huren ongeveer zal kosten.

Koelwagen huren

Kosten

Koelwagen huren per 24 uur

€ 75 - € 250

Vervoer koelwagen

€ 0,50 - € 1,00 per km

Koelwagen laten opzetten

€ 25 - € 75

Borgsom

€ 250 - € 500

Zoals je ziet, kunnen de prijzen sterk uiteenlopen. Wil je weten hoeveel een koelwagen huren jou exact gaat kosten? Maak dan gebruik van de online Matchmaker of bel naar 085 106 1600.

Koelwagen huren: waarmee rekening houden

Ga je een koelwagen huren, dan zijn er veel verschillende vragen die je jezelf zult moeten stellen – meer dan je misschien zelf voor ogen had. Denk in ieder geval aan het volgende:

 • Huur je een aanhangwagen of een koelbusje? Koelwagens kunnen verschillende vormen aannemen. Je kunt ze als aanhanger, maar ook als busje huren. Welke optie je voorkeur zal hebben, is deels afhankelijk van je smaak, je rijtalenten, je behoeften en je budget. Zo is een koelbusje iets makkelijker te besturen en kun je je waren daarin vaak ook onderweg koelen, maar is een aanhangwagen goedkoper.
 • Koelt de koelwagen ook wanneer deze onderweg is? Zoals hierboven genoemd, koelen veel koelbusjes onderweg wél. Dat is in tegenstelling tot koelaanhangers, die op locatie eerst aan een stroompunt moeten worden aangesloten tot ze kunnen koelen. Zijn je waren erg bederfelijk, huur dan dus liever een koelbusje.
 • Is er een stroompunt in de buurt? Aanhangkoelwagens hebben standaard een stroompunt nodig, en koelbusjes eigenlijk ook. Is dat echt niet in de buurt, dan kan het noodzakelijk zijn om ook een aggregaat te huren. Controleer daarnaast goed of de verhuurder een stroomkabel meelevert.
 • Heb je een koelkast of een vriezer nodig? Sommige koelwagens die je kunt huren koelen je waren tot circa 1 à 7 ℃. Wil je juist waren invriezen of bevroren houden, dan zul je op zoek moeten gaan naar een koelwagen waarmee dat mogelijk is. Sommige koelwagens geven je bijvoorbeeld de optie om waren tot -15 ℃ of kouder te koelen. Dit is echter niet de standaard!
 • Hoelang duurt het tot de koelwagen volledig heeft gekoeld? Als je een koelaanhangwagen huurt, betekent dat dat die niet onmiddellijk koud is wanneer je hem klaarzet op locatie. Het afkoelproces duurt even en je kunt gasten bijvoorbeeld dus niet meteen van koude drankjes voorzien. Als je dit belangrijk vindt, zorg er dan voor dat de koelwagen op tijd is aangesloten.
 • Haal je de koelwagen op of laat je hem afleveren? Vaak kun je ervoor kiezen of je de koelwagen ophaalt of dat je hem laat leveren, maar moet je in beide gevallen wel voor de gemaakte kilometers betalen. Wel zal het iets duurder zijn om de koelwagen te laten afleveren, zeker omdat het verhuurbedrijf hem in dat geval ook meestal voor je zal klaarzetten.
 • Welk rijbewijs heb je nodig om de koelwagen te mogen verplaatsen? Ga je je gehuurde koelwagen zelf ophalen en kies je voor een aanhanger van max. 750 kg of een busje met een laag laadvermogen, dan volstaat rijbewijs B. Voor een grotere bakwagen heb je een rijbewijs C nodig, voor een zwaardere aanhanger rijbewijs BE. De verhuurder zal je hiervan als het goed is op de hoogte stellen.
 • Hoeveel borg moet je betalen? Wie een koelwagen gaat huren, moet daar vrijwel altijd borg voor betalen. Wel is die borg vaak lager als je de koelwagen laat afleveren, omdat de kans op schade dan kleiner is. Natuurlijk krijg je de borg terug zolang je de koelwagen onbeschadigd weer inlevert, maar wees je er wel van bewust dat de kosten hiervan hoog kunnen uitvallen. Anders kun je ook kijken of de verhuurder de borgsom tijdelijk kan blokkeren op je creditcard, zodat je het bedrag niet meteen hoeft over te maken.

Koelwagen huren? MyGo geeft bespaartips

Voordat je besluit waar en hoe je je koelwagen wilt huren, is het verstandig om erbij stil te staan dat je altijd financieel voordeliger uit kunt zijn. Overweeg daarom onderstaande tips voordat je met een verhuurder in zee gaat.

 • Houd rekening met je eigen rijvaardigheden. Vaak kun je een koelwagen zelf ophalen en weer wegbrengen, maar denk er daarbij wel aan dat je het juiste rijbewijs moet hebben, én dat je je comfortabel moet voelen bij het type voertuig dat je huurt. Heb je bijvoorbeeld nooit eerder met een aanhanger gereden, dan kun je je koelwagen beter huren bij een verhuurder die hem voor je langsbrengt. Zo beperk je de kans op schade en krijg je in ieder geval je borg terug.
 • Huur de koelwagen niet langer dan nodig is. Koelwagens huur je vaak per 24 uur, maar dat betekent niet dat je ze niet langer kunt houden. Veel verhuurders bieden bijvoorbeeld ook een weekend- of een weekoptie aan. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je de koelwagen niet langer huurt dan nodig is en reken uit of een weekpakket echt goedkoper is dan die 3 x 24 uur waarvoor je de koelwagen echt wilde huren.
 • Kies een koelwagen die qua grootte past bij je doeleinden. Koelwagens heb je in allerlei soorten en maten, van kleine aanhangers tot ware vrachtwagens. Hoe groter het voertuig is, hoe meer je ervoor betaalt. Overdrijf daarom niet en huur een koelwagen waar je waren bij voorkeur net perfect in passen.
 • Kijk of je bepaalde benodigdheden direct bij de verhuurder kan afnemen. Als je een aggregaat of een stroomkabel nodig hebt, kun je die vaak direct bij de verhuurder van je koelwagen huren. Maar ook andere goederen zijn vaak mogelijk, omdat veel koelwagenverhuurders eigenlijk feestverhuurders zijn. In dat geval is het soms mogelijk om een compleet pakket tegen een lagere prijs af te nemen dan wanneer je voor veel verschillende leveranciers kiest.
 • Huur je koelwagen bij een regionale verhuurder. Wanneer je een koelwagen huurt, moet ermee gereden worden, en je betaalt standaard een prijs per kilometer. Om zo voordelig mogelijk uit te zijn kies je daarom voor een verhuurder bij jou in de buurt, zodat de koelwagen zo min mogelijk afstand hoeft te overbruggen.
 • Vergelijk offertes van verschillende verhuurders met elkaar. Echt zo voordelig mogelijk uit zijn kan alleen door van tevoren offertes op te vragen bij verhuurders. De MyGo Matchmaker is een online tool waarmee je dat eenvoudig kunt doen.

Koelwagen huren? MyGo helpt je!

Wil jij nu een koelwagen huren? Maak dan 24/7 vrijblijvend gebruik van de MyGo Matchmaker of bel direct naar 085 106 1600, zodat wij je op basis van jouw wensen kunnen koppelen aan het beste verhuurbedrijf voor jouw vraag.