Terug naar diensten
Muren laten schilderen

Muren laten schilderen

De muren van je woning zorgen niet er alleen voor dat het huis overeind blijft, maar ze bepalen ook voor een groot deel de sfeer. De kleur van de muren brengt namelijk een bepaalde uitstraling met zich mee. Soms zijn je muren in de loop der jaren wat beschadigd, of zijn deze verkleurd, bijvoorbeeld wanneer er gerookt is. Als je de muren dan (laat) verven, zorg je voor een compleet nieuw elan in je kamer. Maar op welke manier kun je dit het beste aanpakken? Met het volgende stappenplan zorg je voor een frisse, nieuwe look in huis!

Direct een schilder nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Muur verven voorbereidingen

Voordat je de muren gaat verven is het natuurlijk belangrijk dat je de kamer leeg maakt, zodat er geen spullen in de weg staan of besmeurd kunnen raken. Meubels die je moeilijk kunt verplaatsen, kun je  afdekken met een afdekzeil. Daarna is het aan te raden om de muur te ontvetten. Dit kan met een zogenaamde verfreiniger. Dit proces bevordert de hechting van de verf. Meng hiervoor water en ontvetter in een grote emmer en neem de wand ermee af. Wanneer de muur helemaal droog is, kunnen de randen worden afgeplakt. Dit is een zorgvuldig werkje, maar als je het goed doet, krijg je een kaarsrecht eindresultaat van strakke lijnen. Eventuele beschadigingen in de muur kun je nog wegwerken. Hiermee creëer je een mooi, egaal oppervlak. Vul de oneffenheden met een muurvuller en een plamuurmes, en laat deze goed drogen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste schilder in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Voordat je kunt beginnen met het verven van je muren, breng je eerst een voorstrijk aan. Dit is vooral een must bij vers gestucte muren. Onbehandelde wanden hebben namelijk een aanzuigende werking. Met het aanbrengen van deze voorstrijk wordt de zuiging minder, wat zorgt voor een net en vlak resultaat. Zonder voorstrijk kunnen er ook lelijke vlekken in het verfwerk ontstaan. Het aanbrengen van de voorstrijk gaat met een verfroller, die je van onder naar boven over de muur beweegt, en vervolgens nog eens van links naar rechts. Een wand die moet worden overgeschilderd en er nog goed uitziet, heeft meestal geen voorstrijk nodig. Je kunt dit eenvoudig testen door met een plantenspuit wat water op de muur te spuiten. Als het water direct wordt opgezogen en de muur donker kleurt, dien je een voorspray te gebruiken. Wanneer het water er in parels vanaf druipt, is voorstrijken niet nodig.

Muur schilderen

Binnenmuren laten schilderen

Als de wanden zijn gereinigd en de eventuele voorstrijk is aangebracht, kan het verven beginnen. Dit doe je met het aanbrengen van een muurverf. Voor een goed en egaal resultaat is het van belang om de verf goed door te roeren. Hierbij roer je zorgvuldig en langdurig over de bodem van het verfblik of verfemmer. Voor de hoeken en randen kun je bij het aanbrengen van de verf het beste een acrylkwast gebruiken. Grotere oppervlakken kun je met een muurverfroller schilderen. Aangeraden wordt om met de hoeken en randen te beginnen en vervolgens naar binnen te werken. Hierdoor kun je preciezer te werk gaan. Verf met de muurverfroller eerst van links naar rechts, en vervolgens van boven naar beneden, en verf iedere keer twee à drie maal over dezelfde baan heen. Wanneer je klaar bent, is het slim om de afplaktape meteen te verwijderen, terwijl de verf nog nat is. Wil je de muren een tweede keer verven, plak de randen dan opnieuw af. Als je namelijk de afplaktape laat zitten terwijl de verf is opgedroogd, zal je waarschijnlijk ook stukken verf van de muur meenemen wanneer je de tape alsnog verwijderd. Veel succes gewenst bij het schilderen van je muren.

Snel een schilder in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.