Terug naar diensten
PVC vloer onderhoud

PVC vloer onderhoud

Een PVC vloer is lekker onderhoudsvriendelijk. Dit is misschien wel de belangrijkste reden waarom je een PVC vloer hebt genomen. Natuurlijk wil je dat je vloer ook zo lang mogelijk meegaat. Dan is het goed te weten hoe je een PVC vloer zo goed mogelijk onderhoudt. Wil je een nieuwe PVC vloer laten leggen? Via MyGo Matchmaker kom je eenvoudig in contact met een vakman bij jou in de buurt. Telefonisch informatie inwinnen kan ook: 085 106 1600 tijdens kantooruren, geheel vrijblijvend.

Hoe kan ik mijn PVC vloer het beste onderhouden.

  • Verwijder vuil en vlekken zo snel mogelijk.
  • Zand schuurt op de vloer. Stofzuig of veeg je vloer daarom geregeld.
  • Gebruik geen polish, was of zeep.
  • Als je gaar dweilen, gebruik dan niet te veel water. Ook kun je beter niet te veel allesreiniger of andere reinigingsmiddelen gebruiken.
  • Gebruik zeker geen schuurmiddel.
  • Ook het gebruik van een stoomreiniger kan je beter voorkomen.

Hoe vaak mag je een PVC vloer dweilen?

Om zo lang mogelijk plezier van je PVC vloer te hebben en houden, is het raadzaam om je vloer een keer per week te dweilen. Op deze manier zal de levensduur van je vloer zeker verlengd worden. Daarbij blijft de vloer schoon en zuiver. Gelukkig kan je vlekken eenvoudig verwijderen.

Welk schoonmaakmiddel kan je het beste gebruiken voor je PVC vloer?

Dit is lekker makkelijk, want het best kan je lauw water (beslist niet te heet water) gebruiken bij het schoonmaken van je PVC vloer. Je kunt eventueel wat speciale PVC vloerreiniger gebruiken voor het schoonmaken, als de vlekken wat hardgrondiger zijn.

Waarom mag ik niet dweilen met warm/heet water?

Heet water zal snel verdampen. Er zullen dan resten van een eventueel gebruikt schoonmaakmiddel achterblijven. De resten kunnen ervoor zorgen dat er strepen op de vloer komen en dat de vloer gaat plakken.

Tip van MyGo:

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk plezier beleven aan je PVC vloer. Om er echt jaren van te genieten is het heel verstandig om een deurmat aan te schaffen. Dit voorkomt veel beschadigingen op je vloer. Daarbij zijn er veel leuke deurmatten te koop. Het kan je kamer ook nog eens verrassend goed doen.

Toch een nieuwe PVC vloer?

Is je PVC vloer toch echt aan vervanging toe? Via MyGo matchmaker vind je eenvoudig een vakman bij jou in de buurt. Je vraagt eenvoudig een offerte aan. Wil je telefonisch geholpen worden? Dit kan tijdens kantooruren 085 106 1600 geheel vrijblijvend.