Terug naar diensten
Stoppenkast vervangen

Stoppenkast vervangen

De stoppenkast vervangen is een goed idee. Stoppenkasten zijn tegenwoordig immers al snel verouderd, en in het geval van elektriciteit staat verouderd meestal gelijk aan gevaarlijk. Een eerste stap is om de kast te laten inspecteren door een professionele elektricien, die direct kan zien wat er in de stoppenkast vervangen moet worden en wat er voor in de plaats moet komen.

Direct een elektricien inschakelen?

Klik op de Matchmaker of bel naar 085 106 1600

Stoppenkast vervangen kosten

Bij het vervangen van een stoppenkast lopen de prijzen ver uiteen. Het zal te maken hebben met de behoeftes van je eigen huis, de keuze voor een specifiek merk, en de aanvullende werkzaamheden die moeten worden verricht. Bij het vervangen van een hele groepenkast, moet je doorgaans rekening houden met prijzen in de richting van 1000 tot 1200 euro. Dat is natuurlijk een forse uitgave, maar ook één die noodzakelijk is voor het functioneren van uw huis. Bovendien is een groepenkast een investering die, met goed onderhoud, decennia mee kan gaan.

Stoppenkast vervangen voor groepenkast

Er zijn een aantal situaties waarin een stoppenkast vervangen voor een groepenkast noodzakelijk is. Wanneer je bijvoorbeeld je huis gaat verbouwen en nieuwe elektrische apparaten installeert, is een stoppenkast doorgaans niet meer in staat deze vernieuwingen bij te benen. Denk hierbij aan vaatwassers, ovens, krachtstroomvoorzieningen, etc. Ook is het belangrijk om een aardlekschakelaar te hebben, waarmee je de overbelasting en doorbranding van het netwerk voorkomt. Een aardlekschakelaar is tegenwoordig ook verplicht in nieuwe groepenkasten.

De stoppenkast vervangen is geen simpel karweitje. Er moet voorzichtig te werk worden gegaan en er is een bovengemiddelde expertise voor nodig om de klus snel en effectief te klaren. Het wordt dan ook streng afgeraden om zelf de stoppenkast te vervangen. Dat is niet alleen gevaarlijk, het kan je later ook meer kosten opleveren doordat er dingen beschadigd raken. Een ervaren elektricien kan de situatie goed inschatten en je waardevol advies geven over de meest geschikte groepenkast en de beste manier om al je elektrische apparaten van stroom te voorzien.

Stoppenkast vervangen merken

Bij de stoppenkast vervangen zijn ook de merken van belang. De nieuwe groepenkast moet komen van een gecertificeerd merk en voldoende capaciteit hebben om aan je vraag te kunnen voldoen. Ben je bijvoorbeeld van plan een elektrische kookplaat te gebruiken of een jacuzzi te plaatsen dan moet de groepenkast geschikt zijn voor krachtstroom. De bekendste merken op het gebied van groepenkasten zijn ABB, Hager en Eaton.

Elektricien in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.