Terug naar diensten
Stoppenkast Vervangen

Stoppenkast Vervangen

Een stoppenkast is tegenwoordig al snel verouderd, en in het geval van elektriciteit staat verouderd meestal gelijk aan gevaarlijk. Een stoppenkast vervangen is daarom een goed idee. Een eerste stap is de kast te laten inspecteren door een professionele elektricien, die direct kan zien wat er vervangen moet worden en wat er voor in de plaats moet komen.

Stoppenkast vervangen: voor groepenkast

Er zijn een aantal situaties waarin een stoppenkast vervangen voor een groepenkast noodzakelijk is. Wanneer je bijvoorbeeld je huis gaat verbouwen en nieuwe elektrische apparaten installeert, is een stoppenkast doorgaans niet meer in staat deze vernieuwingen bij te benen. Denk hierbij aan vaatwassers, ovens, krachtstroomvoorzieningen, etc. Ook is het belangrijk om een aardlekschakelaar te hebben, waarmee je de overbelasting en doorbranding van het netwerk voorkomt. Een aardlekschakelaar is tegenwoordig ook verplicht in nieuwe groepenkasten.

Het vervangen van een stoppenkast is geen simpel karweitje. Er moet voorzichtig te werk worden gegaan en er is een bovengemiddelde expertise voor nodig om de klus snel en effectief te klaren. Het wordt dan ook streng afgeraden om zelf met de stoppenkast te gaan knutselen. Dat is niet alleen gevaarlijk, het kan je later ook meer kosten opleveren doordat er dingen zijn beschadigd. Een ervaren elektricien kan de situatie goed inschatten en je waardevol advies geven over de meest geschikte groepenkast en de beste manier om al je elektrische apparaten van stroom te voorzien.

Stoppenkast vervangen: merken

’’Stoppenkast vervangen merken.’’ Die zoekterm brengt u al bij een groot aantal sites. Maar wat te kiezen? Er zijn tegenwoordig zoveel merken dat het moeilijk is om door de bomen het bos nog te zien. Drie van de bekendste en betrouwbaarste merken zijn ABB, Hager en Eaton. Het is allereerst belangrijk om erop te letten of je merk gecertificeerd is. Bij A-merken zoals bijvoorbeeld Hager is dit natuurlijk altijd het geval. Let er bij je nieuwe meterkast ook op dat je genoeg krachtstroom hebt voor de apparaten in uw huis. Grote apparaten, zoals inductie kookplaten en laadpalen voor de auto, zullen meer energie nodig hebben en het is belangrijk dat je nieuwe groepenkast daaraan kan voldoen.

Stoppenkast vervangen: kosten

Bij het vervangen van een stoppenkast lopen de prijzen ver uiteen. Het zal te maken hebben met de behoeftes van je eigen huis, de keuze voor een specifiek merk, en de aanvullende werkzaamheden die moeten worden verricht. Bij het vervangen van een hele groepenkast, moet je doorgaans rekening houden met prijzen in de richting van 1000 tot 1200 euro. Dat is natuurlijk een forse uitgave, maar ook één die noodzakelijk is voor het functioneren van uw huis. Bovendien is een groepenkast een investering die, met goed onderhoud, decennia mee kan gaan.

Voor een gedetailleerd prijsoverzicht, dat aansluit bij jouw wensen en verwachtingen, verwijzen wij je door naar de Matchmaker van Mygo waar je snel en gemakkelijk ervaren elektriciens vind bij jou in de buurt. Of bel naar: 085 432 00 32