Terug naar tips
Verwarming winterklaar maken

Verwarming winterklaar maken

In de lente en zomer vergeten we vaak al snel dat we een verwarming hebben. Met 18 graden en een lekker zonnetje hoeft een huis inderdaad zelden verder opgewarmd te worden. Maar vanaf september, als de bomen langzaam weer geel worden en de temperatuur aan een langzame maar gestage daling begint, wordt het nut van een goede verwarming plotseling weer duidelijk. Dan is de verwarmingsmonteur weer een vaste gast aan huis en staat verwarming onderhoud weer hoog op onze to-do-lijstjes.

Verwarming doet het niet

Een kapotte verwarming kun je meestal terugvoeren tot een defect in de cv-ketel. Een bekend, goed oplosbaar, probleem is een te lage waterdruk. Idealiter ligt de druk namelijk tussen de 1,5 en 2,0. Als hij significant lager ligt, kunnen er problemen optreden. Het bijvullen van de cv ketel kun je eenvoudig zelf doen, door een waterslang aan te sluiten op het kraantje van de CV. Zorg er wel voor dat de CV al een tijdje uit is, net als de verwarming. Je kunt natuurlijk ook altijd een verwarming monteur inschakelen. Op Mygo vind je een uitgekiende verwarmingsservice.

Verwarming onderhoud

De meeste CV-ketels gaan wel een jaar of 12/15 mee. Verwarming installatie is dus niet vaak nodig. Het is echter wel belangrijk om in de tussentijd goed onderhoud te plegen, omdat individuele onderdelen van de centrale verwarming sneller kapot kunnen gaan. Als je die tijdig vervangt, verleng je ook het leven de CV aanzienlijk. Verwarming onderhoud is daarom een cruciaal onderdeel van een comfortabele winter. Stel, de verwarming doet het niet, dan kun je altijd nog een verwarming monteur inschakelen. De kosten daarvan liggen meestal tussen de 50 – 100 euro, al kan dit afhankelijk van de precieze werkzaamheden hoger kunnen uitvallen. Vind professionele CV Monteurs bij jou in de buurt via de Matchmaker van Mygo of bel direct voor het maken van een afspraak naar: 085 106 1600

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Meest gelezen

Image

Politiekeurmerk Veilig Wonen

CV ketel of warmtepomp

CV ketel of warmtepomp

Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!