Terug naar diensten
Verhuurmakelaar

Verhuurmakelaar

Iedereen kent Pararius en Funda wel: de grote makelaarswebsites waar talloze woningen worden aangeboden. Als verhuurder kun je wel zelf je aanbod uploaden, maar hoe weet je dan of je de beste prijs krijgt of hoe je aan de mooiste foto’s komt? En wil je echt zelf alle aanvragen afhandelen? Een onafhankelijke verhuurmakelaar kan je al die zorgen uit handen nemen!

Ook als huurder kan een verhuurmakelaar je zeker helpen. Schrijf je daarvoor bij hen in om toegang te krijgen tot een exclusief aanbod en vroeg op de hoogte gesteld te worden van nieuwe woningen! Zo maak je op de krappe woningmarkt toch extra kans.

Wil je een pand huren of verhuren, en zoek je een (exclusieve) verhuurmakelaar die je daarbij kan helpen? Dan ben je bij MyGo aan het juiste adres. Maak gebruik van onze MyGo Matchmaker om te zien welke verhuurmakelaars actief zijn in jouw gewenste regio of bel naar 085 106 1600 om doorverbonden te worden met de makelaar die jij nodig hebt.

Direct een verhuurmakelaar nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat doet een verhuurmakelaar?

Een verhuurmakelaar biedt zijn diensten aan zowel huurders als verhuurders. Breed gezegd bieden verhuurders hun woningen aan aan de verhuurmakelaar, waarna deze de woningen online zet en de juiste huurders zoekt. Specifieker gezegd kun je de diensten van een verhuurmakelaar opsplitsen volgens de kant van de verhuurders en de huurders.

Verhuren via makelaar

Als verhuurders aankloppen bij de verhuurmakelaar, komt die hun aanbod inventariseren, fotograferen en taxeren. Daarna publiceert de verhuurmakelaar het pand op zijn eigen website en potentieel op grote makelaarssites zoals Pararius en Funda. De verhuurmakelaar kiest vervolgens de eerste potentiële kandidaten, plant de bezichtigingen in en organiseert de rondleidingen. Vervolgens voert de verhuurmakelaar onderhandelingen met de verhuurder en stelt hij de huurovereenkomst op. Zo wordt het hele proces de verhuurder uit handen genomen en verloopt het gegarandeerd volgens legale wijze.

Huren via makelaar

Bij een verhuurmakelaar kunnen potentiële huurders zich inschrijven, waarbij zij hun (locatie)wensen en budget aangeven. Vervolgens worden zij via de e-mail op de hoogte gesteld wanneer er nieuwe woningen beschikbaar komen die voldoen aan hun eisen. Via de site van de verhuurmakelaar kunnen zij hun interesse in de woning kenbaar maken en als hun profiel voldoet kunnen zij worden uitgenodigd voor een bezichtiging. Uiteindelijk helpt de verhuurmakelaar hen bij het ondertekenen van het contract, dat is gecontroleerd op enige afwijkingen of bijzondere clausules.

Verhuurmakelaar

Huurproblemen? Schakel dan de huurrechtadvocaat in

Ondervind jij, als huurder of verhuurder, problemen met de (ver)huur van een pand en gaat het verder dan waarbij de verhuurmakelaar je kan helpen? Dan kun je ook contact opnemen met een huurrechtadvocaat. Net als een verhuurmakelaar weet die alles van de rechten omtrent huur, maar treedt hij op bij juridische kwesties.

Wat kost een verhuurmakelaar?

Hoeveel de diensten van een verhuurmakelaar kosten, verschilt tussen huurder en verhuurder.

Veel verhuurmakelaars geven potentiële huurders gratis toegang tot hun websites en aanbod. Wel kan het zijn dat je bij bepaalde exclusievere verhuurmakelaars moet betalen om op een woning te kunnen reageren. Dan betaal je ongeveer 30 euro per maand.

Als je als verhuurder je pand wilt aanbieden via een verhuurmakelaar, dan betaal je vaak courtage over de kale huurprijs. Gemiddeld komt deze courtage neer op één keer de maandhuur, of op 8,3% van de jaarlijkse huur. Wil je een pand via de verhuurmakelaar verhuren dat 1500 euro per maand kost, dan ben je eenmalig 1500 euro kwijt aan courtage.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een verhuurmakelaar in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Voordelen verhuurmakelaar

Hoewel het technisch gesproken mogelijk is om een pand te (ver)huren zonder tussenkomst van een verhuurmakelaar, biedt het wel vele voordelen om wél voor een verhuurmakelaar te kiezen. Bijvoorbeeld:

  • Een verhuurmakelaar heeft de middelen om je in contact te brengen met talloze huurders. Zelf een pand verhuren kan eigenlijk alleen als je een groot netwerk hebt en woningzoekenden kent; anders ben je aangewezen op de grote makelaarssites. Een verhuurmakelaar treedt op als tussenpersoon, kan je pand op de juiste plekken publiceren en het zo aantrekkelijk mogelijk maken voor potentiële huurders. Zo zul je dankzij een verhuurmakelaar ook daadwerkelijk snel een huurder vinden.
  • Een verhuurmakelaar weet alles van het opstellen van huurovereenkomsten. Huurovereenkomsten moeten aan allerlei voorwaarden voldoen, en een verhuurmakelaar kan je helpen bij het opstellen van een kloppend contract dat ook juridisch te verantwoorden is. Een andere optie is om een huurrechtadvocaat naar je contract te laten kijken, maar ook dat is een bijkomende partij. Met een verhuurmakelaar weet je dat je goed zit.
  • Een verhuurmakelaar kan de verhuurder de bezichtigingen uit handen nemen. Een verhuurmakelaar maakt de eerste selectie van potentiële huurders en nodigt hen vervolgens uit voor bezichtigingen. Daar is de verhuurder in eerste instantie niet bij betrokken, waardoor die voldoende tijd overhoudt voor ander werk. Pas wanneer de kijkers zijn langs geweest en zij hun officiële interesse hebben ingediend, hoef je als verhuurder nog je uiteindelijke keuze te maken (of laat je de verhuurmakelaar loten). Zo hoef je vrijwel niets zelf te doen.

Verhuurmakelaar

Verhuurmakelaar inschakelen: waarop letten

Als je een verhuurmakelaar wilt inschakelen, of je nu verhuurder of huurder bent, zijn er een aantal punten waar je op wilt letten. Namelijk:

  • Als verhuurder: hoeveel courtage moet je de verhuurmakelaar betalen? Standaard ligt de courtage tussen de 5 en 10% van de jaarhuur. Hoewel één maand huur (8,3% van de jaarhuur) gebruikelijk is, kan de courtage bij een andere verhuurmakelaar ook lager liggen. Afhankelijk van de reden voor dat lagere percentage kan het dan voordelig zijn om voor die verhuurmakelaar te kiezen.
  • Als verhuurder: in hoeverre neemt de verhuurmakelaar je taken uit handen? Veel verhuurmakelaars komen de woning zelf controleren en taxeren, waarna ze een vastgoedfotograaf inschakelen om verkoopwaardige foto’s te komen schieten. Vervolgens uploaden ze je aanbod, doen ze de selectie en organiseren ze de bezichtigingen. Maar je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld zelf bij de bezichtigingen aanwezig te zijn, als je dat prettiger vindt. Dat moet dan worden afgestemd met de verhuurmakelaar.
  • Als verhuurder: op welke websites zal je aanbod worden gepubliceerd? Vaak posten verhuurmakelaars hun aanbod op hun eigen website en bijvoorbeeld Pararius, maar moet je voor andere makelaarssites bijbetalen. Als je zoveel mogelijk potentiële huurders wilt bereiken, kan dit aanlokkelijk zijn; dit heeft alleen wel invloed op de kosten.
  • Als verhuurder: in welke regio’s is de verhuurmakelaar actief? De meeste exclusieve verhuurmakelaars zijn redelijk lokaal actief, dus in een bepaalde stad of een bepaald gebied. Zo weten ze alles van het regionale woningaanbod en kunnen ze de controle houden over alle bezichtigingen. Kies daarom bij voorkeur voor een verhuurmakelaar in je gewenste regio. Dit kun je eenvoudig doen via onze online MyGo Matchmaker.
  • Als huurder: moet je betalen om te kunnen reageren op woningen? Online huren kan in principe gewoon gratis, hoewel je voor een exclusiever aanbod vaak wel moet betalen om op woningen te reageren. Juist vanwege de krappe woningmarkt kan het tegenvallen voor hoeveel bezichtigingen je daadwerkelijk wordt uitgenodigd voor een bepaalde prijs, dus overweeg dit goed.
Snel een verhuurmakelaar in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Verhuurmakelaar nodig? MyGo helpt!

Ben jij nu op zoek naar een verhuurmakelaar die jou kan helpen bij het verhuren van een pand, of die jou kan helpen de perfecte huurwoning te vinden? Bel dan naar 085 106 1600 om je te laten matchen of kijk in onze Matchmaker om te zien welke verhuurmakelaars er in jouw regio beschikbaar zijn.