Terug naar diensten
Vliegen bestrijden

Vliegen bestrijden

Vliegen bestrijden kun je doen met vliegenspray, insecticide of vliegenvallen. Ook kun je maatregelen treffen om een vliegenplaag te voorkomen. In dit artikel lees je alles over de oorzaken van een vliegenplaag en wat je hiertegen kunt doen.

Het is vrijwel altijd mogelijk om zelf vliegen effectief te bestrijden. Lukt het niet? Dan kun je via MyGo een ongediertebestrijder inschakelen om de vliegenplaag te verhelpen. Gebruik de Matchmaker of bel gratis naar 085-432 00 32.

Hoe bestrijd je vliegen?

Je kunt vliegen op drie manieren bestrijden:

 • Vliegenspray. Je kunt vliegenspray in elke hoek van de kamer sprayen om de vliegen en muggen te doden.
 • Insecticide. Insecticide is een heftiger middel van spray. Je sproeit het op de plek van de plaag en het werkt 4 tot 6 weken om vliegen te doden en weg te houden.
 • Vliegenvallen. Er zijn verschillende manieren om vliegen te vangen met een val. Je kunt zelf een val maken met een plastic fles en limonade. Ook een vliegenlamp of vliegenvangzak is een effectieve manier om vliegen te bestrijden.

vlieg

Afbeelding 1: Vlieg van dichtbij.

Vliegenplaag voorkomen

Vliegen komen af op bepaalde geuren, zoals die van een kapot riool, bedorven voedsel of rottend vlees. Dit zijn dan ook meestal de oorzaken van een vliegenplaag. Je kunt daarom de volgende dingen doen om een vliegenplaag te voorkomen:

 • Vliegen komen binnen via openstaande ramen en deuren. Gebruik daarom horren of laat de deuren en ramen niet openstaan.
 • Vliegen kunnen ook binnenkomen via kieren en naden. Deze kun je daarom het beste dichtkitten.
 • Vliegen komen op licht af. Laat daarom ’s avonds binnen geen licht aanstaan wanneer er ramen of deuren openstaan.
 • Laat geen etensresten liggen en bedek voedsel zo goed mogelijk. Je kunt het beste ook voedsel voor huisdieren bedekken en uitwerpselen van huisdieren snel opruimen.

Wat moet je weten over vliegen?

Vliegen komen in vrijwel elke woning weleens voor. Wanneer vliegen zich gaan voortplanten in jouw woning, kun je snel met een plaag te maken krijgen. Vliegen eten graag afval, melkresten, traanvocht of bloed. Zorg daarom voor goede hygiëne in de woning om een vliegenplaag te voorkomen.

Vliegen kunnen bacteriën gemakkelijk overbrengen en daardoor kunnen ze ziekten veroorzaken bij zowel dieren als mensen. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk wat aan een vliegenplaag te doen.

vliegen

Afbeelding 2: Vliegen.

Soorten vliegen

Er zijn meerdere soorten vliegen die vaak voorkomen in Nederlandse huishoudens:

 • De huisvlieg, oftewel de kamervlieg, komt het meeste voor. Huisvliegen leven van etensresten en zijn donkergrijs met strepen en een zwart achterlijf.
 • De klustervlieg leeft vooral op zolder en komt via kleine kiertjes binnen. Ze zijn bruingrijs en hebben gouden haren op de borst.
 • De bromvlieg wordt ook wel de vleesvlieg of de aasvlieg genoemd. Bromvliegen leggen eieren in bedorven vlees en komen veel voor in groene containers. Ze zijn blauw, grijs of groen en iets groter dan andere vliegensoorten.
 • De steekvlieg wordt ook wel de herfstvlieg, paardenvlieg of daas genoemd. Ze zijn donkergrijs, stevig en komen vooral in de herfst voor. Ze leven rond het water, kunnen pijnlijk steken en leven van bloed.

MyGo helpt je graag met vliegen bestrijden

Kom je er met onze tips niet uit en wil je de vliegen graag laten bestrijden door een specialist? Dan is het mogelijk om via MyGo een ongediertebestrijder in te schakelen.

Je kunt gratis en vrijblijvend een afspraak inplannen met de Matchmaker of door te bellen naar 085-432 00 32. Je kunt ook een terugbelverzoek indienen of een of meerdere offertes aanvragen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en word je geholpen op de manier die jij wilt.