Terug naar prijzen
Vloertegels leggen prijs per m2

Vloertegels leggen prijs per m2

Wat kost het leggen van vloertegels per m2?

Het leggen van vloertegels per m2 kost gemiddeld tussen de 50 en 220 euro. De kosten bestaan voornamelijk uit de prijs van de tegels en de arbeidskosten van de tegelzetter.

Een tegelvloer is ideaal voor vochtige ruimtes als de keuken, de badkamer en het toilet. Een tegelvloer is gemakkelijk schoon te houden, zal niet snel beschadigen en blijft lang mooi. Bovendien heb je door de grote verscheidenheid in kleuren en materiaal een bijna onbeperkte keuze. Wil jij meer weten over de kosten van vloertegels? In dit artikel vertellen we je er alles over.

Inhoud

Heb je al een tegel op het oog en ben je op zoek naar een tegelzetter om jouw tegelvloer te leggen? Daar kan MyGo je bij helpen. Via de MyGo Matchmaker koppelen we jou aan de tegelzetter die het beste aansluit bij jouw wensen.

Om meer te weten te komen over de tegelzetters bij jou uit de buurt kun je op onze website profielen en beoordelingen doornemen. Ben je meer geïnteresseerd in de mogelijke kosten van een tegelzetter? Dan kun je gratis en vrijblijvend één of meerdere offertes aanvragen. Bel je liever eerst even? Dat kan ook bij MyGo. Bel gratis 085 106 1600. Onze klantservice helpt je graag om in contact te komen met een tegelzetter bij jou uit de buurt.

Prijzen vloertegels leggen per m2

De kosten voor het leggen van vloertegels bestaan met name uit de prijs van de tegels, de hulpmiddelen voor het leggen en de arbeidskosten van een tegelzetter.

Arbeid of materiaal

Gem. prijzen

Tegelzetter per m2

€ 25 - € 40

Keramische tegels per m2

€ 15 - € 80

Natuursteen tegels per m2

€ 30 - € 160

Hulpmiddelen per m2 (lijm en voegmiddel)

€ 10 - € 20

Tabel 1: Gemiddelde prijzen voor arbeid en materiaal bij het leggen van vloertegels per m2

Kosten tegelzetter

Hoe moeilijk de klus is heeft invloed op de arbeidskosten van een tegelzetter. Een ingewikkeld motief als romaans verband kost een tegelzetter meer tijd dan een eenvoudig halfsteensverband. Bij een moeilijk legmotief brengt een tegelzetter vaker een uurtarief dan een m2-prijs in rekening.

Naast het legmotief hebben ook de keuze voor de tegelsoort en de grootte van de tegel invloed op de prijs van het leggen. Vanwege de maatvastheid is keramiek gemakkelijker te leggen dan natuursteen. En je betaald doorgaans meer voor het leggen van grotere tegels. Om verassingen te voorkomen kun je het beste vooraf een legtarief met de tegelzetter afspreken.

Kosten van vloertegels leggen | Prijs per M2 [2020]

Soorten vloertegels

Bij vloertegels zijn er grofweg twee mogelijkheden: keramische en natuurstenen vloertegels.

Keramische tegels

Keramische tegels bestaan uit verschillende kleilagen die op hoge temperatuur worden gebakken in een fabriek. Omdat ze de tegel in de fabriek zo kunnen maken als ze willen heb je veel keuzevrijheid. Je kunt kiezen uit tegels met verschillende kleuren, afmetingen, motieven en looks. Zo zijn er bijvoorbeeld keramische tegels met een houtlook en keramiek dat vrijwel niet te onderscheiden is van natuursteen. In tabel 2 zie je enkele prijsvoorbeelden van keramische vloertegels.

Kosten van vloertegels leggen | Prijs per M2 [2020]

 

Soort tegel

Gem. prijs per m2

Terracotta-tegels

€ 15 - € 40

Faience-tegels

€ 15 - € 40

Grestegels

€ 20 - € 60

Cementtegels (met keramische toplaag)

€ 60 - € 80

Tabel 2: Gemiddelde prijs van verschillende keramische vloertegels per m2

Natuurstenen vloertegels

Ga je voor een authentieke vloer met een luxe uitstraling dan kun je ervoor kiezen om natuursteen te laten leggen. Natuursteen is op natuurlijke wijze ontstaan door verdrukking en versmelting van gesteenten. Dat natuurlijke proces is terug te zien in de unieke kleuren en structuren van de tegels. In tabel 3 vind je een aantal prijsvoorbeelden van natuurstenen vloertegels.

Kosten van vloertegels leggen | Prijs per M2 [2020]

Tabel 3: Gemiddelde prijs van verschillende natuurstenen vloertegels per m2

Soort tegel

Prijs per m2

Leisteen

€ 30 - € 160

Hardsteen

€ 30 - € 160

Kalksteen

€ 40 - € 135

Kwartsiet

€ 40 - € 150

Graniet

€ 50 - € 100

Marmer

€ 50 - € 130

Hulpmiddelen

Om de tegels te kunnen leggen gebruikt een tegelzetter verschillende hulpmiddelen. Denk aan specie en lijm voor het bevestigen van de tegels op de ondervloer en aan kit en voegmiddel voor de afwerking van de vloer. De kosten van deze hulpmiddelen liggen gemiddeld tussen de 10 en 20 euro per m2.

Andere factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten van je tegelvloer

Naast de kosten voor de tegels, de hulpmiddelen en de tegelzetter zijn er nog meer factoren die de prijs van een tegelvloer kunnen beïnvloeden.

 • Impregneren van de tegels
 • De PEI-waarde van de tegels
 • De ruimte waar de vloer komt te liggen
 • Het eventueel aanleggen van vloerverwarming

In ons artikel ‘tegels leggen prijs’ vind je een uitgebreidere beschrijving van de invloed van deze factoren op de kosten van je tegelvloer.

Vloertegels leggen: 2 prijsvoorbeelden

Je hebt recent een nieuw huis gekocht. Alleen is de keukenvloer (15 m2) niet helemaal naar je smaak. Je wilt graag een nieuwe tegelvloer laten leggen maar twijfelt nog tussen keramiek en natuursteen. Daarom heb je zowel een keramische als een natuurstenen vloer uitgezocht, om op een later moment te beslissen.

Keramische keukenvloer

Voor de keramische vloer heb je donkere grestegels gekozen die je in halfsteensverband wilt laten leggen. De oude vloer ga je zelf verwijderen. Het leggen van de nieuwe tegels laat je over aan een tegelzetter. Al help je zelf wel zo veel mogelijk mee. De prijs van deze vloer, inclusief de tegels komt uit tussen de 950 en 1.500 euro

Natuurstenen keukenvloer

Voor de natuurstenen vloer is je oog gevallen op een fraaie tegel van hardsteen. Vanwege de klassieke uitstraling wil je de tegels graag in romaans verband laten leggen. Omdat je zelf meehelpt met de klus spreek je met de tegelzetter af dat hij een m2-tarief zal rekenen. De prijs van deze vloer, inclusief de tegels komt uit tussen de 1.500 en 2.250 euro.

Kosten van vloertegels leggen | Prijs per M2 [2020]

Bespaartips van MyGo

 1. Groep B en C tegels. Keramische tegels komen niet allemaal perfect van de lopende band. Alleen de tegels zonder afwijkingen op het gebied van kleur, vlakheid en vorm worden gesorteerd en verkocht als A-tegels. Je kunt tot wel 35 % besparen op de prijzen voor je tegels door te kiezen voor een B-tegel of C-tegel. De afwijkingen zijn met het blote oog nauwelijks zichtbaar en ook de tegelzetter heeft bij het leggen geen last van de minimale onderlinge verschillen tussen de tegels.
 2. Vergelijk meerdere offertes. Door meerdere offertes aan te vragen kun je verschillende tegelzetters met elkaar vergelijken. Zo krijg je gemakkelijk een goed beeld van de mogelijke kosten voor de klus.
 3. Ga op zoek naar voordelig verkooppunt. Hoewel je in een tegelspeciaalzaak vaak het beste advies krijgt zijn de tegels er niet altijd het voordeligst. Kijk eens rond online, bij de bouwmarkt of bij een tegeloutletstore. Wellicht vind je hier dezelfde tegel voor een lagere prijs. Zeker wanneer je grotere oppervlakten laat betegelen kun je zo flink besparen op de totaalprijs van je tegelvloer.
 4. Doe zelf een deel van de werkzaamheden. Door zelf een deel van de werkzaamheden te doen kun je besparen op de arbeidskosten van een tegelzetter. Je zou bijvoorbeeld zelf het sloopwerk kunnen doen, of bij het plaatsen de tegels kunnen aangeven.

Rekening houden met

Materiaalkosten en bijkomende kosten

Het is raadzaam om vooraf even met de vakman door te nemen of de materiaalkosten bij de legprijs zijn inbegrepen. Dat is niet bij alle tegelzetters het geval. Een hogere legprijs per m2 kan erop duiden dat de materiaalkosten al in de legprijs zijn meegenomen.

Naast de prijzen voor materialen als lijm, specie en voegsel kunnen er ook nog extra kosten in rekening worden gebracht bij het leggen van tegels. Voorkom verassingen en laat een vakman vooraf alles op papier zetten. Enkele voorbeelden zijn:

 • Hoekprofielen
 • Randprofielen
 • Egaliseren ondervloer
 • Kosten stukadoor
 • Kosten elektricien

Het verschil tussen wandtegels en vloertegels

Kijk bij de aanschaf van je nieuwe tegels even goed of je daadwerkelijk een vloertegel hebt uitgezocht. Vloertegels verschillen in dikte en slijtagegevoeligheid van wandtegels. Vloertegels zijn gemaakt om op te lopen. Wandtegels zijn dunner en ongeschikt om te gebruiken op de vloer.

Vind een geschikte vakman met MyGo

Heb jij een mooie tegel gevonden en denk je er al een tijdje over na om je vloer te laten betegelen? Stel de klus niet langer uit. MyGo brengt je via de MyGo Matchmaker in contact met de meest geschikte vakman uit jouw regio. Op basis van jouw verkeuren realiseren wij een match met een tegelzetter.

Om meer te weten te komen over verschillende vakmensen uit de buurt kun je op onze website recensies en profielen bekijken. Voor meer inzicht in de mogelijke kosten kun je direct één of meerdere offertes aanvragen. Liever telefonisch contact? Dat is geen probleem bij MyGo. Bel gratis 085 106 1600. Onze collega’s van de klantenservice brengen je graag in contact met een tegelzetter of andere vakman.