Terug naar diensten
Airco onderhoud

Airco onderhoud

Nu de Nederlandse zomers heter worden en we steeds meer airco’s aanschaffen die we op volle toeren laten draaien, is het onderhoud van onze airco’s des te belangrijker geworden. Een airco die niet goed onderhouden wordt, raakt sneller beschadigd, gaat kapot en moet mogelijk zelfs vervangen worden.

Heeft jouw airco onderhoud nodig? MyGo brengt je graag in contact met een airco specialist die hier voor je naar kan kijken. Bel naar 085 106 1600 om direct doorverbonden te worden met een professional in jouw regio, of maak gebruik van onze online Matchmaker om verschillende airco onderhoud offertes met elkaar te vergelijken.

Direct een aircomonteur nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Het belang van airco onderhoud

Airco onderhoud is om meerdere redenen van belang. Wanneer je airco kapot begint te gaan, zal deze om te beginnen storende geluiden gaan maken of een vieze lucht verspreiden. Misschien zijn dit slechts ergernissen, maar in feite kan die vieze lucht worden veroorzaakt door schimmelvorming, die niet alleen slecht ruikt maar bovendien ook schadelijk kan zijn voor de gezondheid.

Daarnaast circuleert een slecht onderhouden airco de lucht niet langer goed, waardoor de luchtkwaliteit afneemt en je woning minder goed gekoeld wordt. Hierdoor doet je airco niet langer waarvoor hij bedoeld is.

Tot slot zal een airco zonder airco onderhoud sneller kapotgaan dan het geval zou zijn geweest als je hier wel naar had laten kijken. Voor een airco reparatie betaal je uiteindelijk meer dan voor een periodieke onderhoudsbeurt, wat toch zonde zou zijn.

Airco onderhoud

Zelf preventief airco onderhoud plegen

Om te voorkomen dat er een airco specialist langs moet komen voor het onderhoud van je airco, is het verstandig om je airco zelf vier keer per jaar (of vaker!) te controleren. Controleer hierbij hoofdzakelijk of het filter verstopt of vervuild is geraakt en reinig het waar nodig met een stofzuiger of vochtige doek.

Een verstopt filter zorgt er namelijk voor dat de airco harder moet werken om je woning van koele lucht te voorzien, waardoor er eerder slijtage optreedt. Heb je daarnaast last van hooikoorts, dan heb je dubbel zoveel reden om je airco goed te onderhouden; een verstopt airco filter filtert namelijk geen pollen meer, waardoor die in je huis blijven hangen en je daar flink last van kunt krijgen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste aircomonteur in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Kosten airco onderhoud

Over de kosten van airco onderhoud hebben we een uitgebreid artikel geschreven, getiteld Onderhoud airco thuis kosten. Ben je op zoek naar een allesomvattend kostenplaatje van het onderhoud van je airco, dan ben je daar aan het juiste adres. Even kort weten hoeveel airco onderhoud je ongeveer zou kosten? Kijk daarvoor eens in onderstaande tabel.

Airco onderhoud

Kosten

Eenmalig standaard onderhoud

€ 80 - € 150

Eenmalig groot onderhoud

€ 150 - € 200

Onderhoudscontract (jaarbasis)

€ 100 - € 160

Airco onderhoud

Bespaartips bij airco onderhoud

Airco onderhoud duur? Helaas is een reparatie dat ook, dus zul je wel echt onderhoud aan je airco willen laten plegen. Om je te helpen hoge kosten te besparen, hebben we de volgende tips voor je verzameld:

   • Wacht niet te lang met je airco onderhoud. Laat je airco op tijd onderhouden, of voer in ieder geval zelf op tijd preventief onderhoud uit om verdere schade te beperken. Een grote airco reparatie kan je 400 euro kosten, dus door er tijdig bij te zijn en bijvoorbeeld te controleren of het filter van je airco niet verstopt is, bespaar je op termijn geld.
   • Sluit bij voorkeur een onderhoudscontract af. Als je een onderhoudscontract afsluit, komt er jaarlijks een airco specialist naar je airco kijken om te zien of deze onderhoud nodig heeft. Zo vergeet je deze belangrijke afspraak niet en verklein je eveneens de kans op ernstige schade aan je airco.
   • Laat je airco onderhouden door een regionale airco specialist. De meeste professionals vragen voorrijkosten als ze op locatie moeten langskomen, zo ook voor airco onderhoud. Als je kiest voor een regionale airco specialist, hoeft die professional minder ver te rijden en bespaar je in ieder geval op die kosten.
   • Vergelijk offertes van meerdere airco specialisten met elkaar. Weten door welke airco specialist je je airco het voordeligst kunt laten onderhouden kan alleen als je weet welke tarieven deze specialisten hanteren. Met onze online Matchmaker vraag je eenvoudig offertes voor airco onderhoud op bij verscheidene professionals, zodat je nooit teveel betaalt.
Snel een aircomonteur in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Airco onderhoud nodig? MyGo helpt!

Moet er nodig onderhoud aan jouw airco worden gepleegd? MyGo helpt je hier graag bij! Als je belt naar 085 106 1600, verbinden we je direct door met een airco specialist bij jou in de buurt. Of check onze online Matchmaker om te zien door welke regionale specialist jij zo snel mogelijk airco onderhoud kunt laten uitvoeren, én tegen welke prijs.