Airco installateur

Airco installateurs bij jou in de buurt

Zoek jij een airco installateur voor de aanschaf, plaatsing, reparatie of het onderhoud van een airco? Op deze pagina vind jij straks de beste airco installateurs bij jou in de buurt!

Sowieso kun je al gebruikmaken van de MyGo Matchmaker om zonder zoeken in contact te komen met een regionale airco installateur.

Airco aanzetten met afstandsbediening

Meer weten over airco en airco installateurs?

Op MyGo hebben we veel geschreven over het laten installeren, vullen, vervangen en repareren van je airco door een airco installateur. Heb je een specifieke vraag? Dan wordt die misschien beantwoord op een van de volgende pagina’s, die niet alleen ingaan op de kosten, maar op alles wat komt kijken bij het werk van de airco installateur:

Direct een airco installateur nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat doet een airco installateur?

Hoewel de naam ‘airco installateur’ suggereert dat airco installateurs alleen airco’s installeren of plaatsen, doen ze in feite alles wat met airco’s te maken heeft. Ze kunnen je airco dus vervangen, bijvullen, preventief onderhouden of repareren. Wat het probleem of de vraag ook is, als het om een airco gaat ben je bij de airco installateur aan het juiste adres.

Split airconditioning

Wat kost een airco installateur?

De prijs van een airco installateur is grotendeels afhankelijk van wat deze komt doen. De meeste airco installateurs hanteren namelijk niet per se een uurtarief. Dat betekent dat de arbeidskosten al standaard bij bijvoorbeeld de kosten van de airco zelf zitten inbegrepen. In de tabel hieronder zie je hoeveel een airco installateur gemiddeld per type klus vraagt:

Wat de airco installateur doet

Hoeveel dit kost (incl. materieel en arbeidskosten)

Airco installeren

€ 1250 - € 3000

Airco bijvullen

€ 100 - € 200

Airco repareren

€ 140 - € 210

Airco onderhouden

€ 100 - € 160

Airco vervangen

€ 1200 - € 1800

Wil je de kosten van een airco installateur per klus uitgesplitst zien? Klik dan op de linkjes in de tabel.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een airco installateur in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Waarom zou je een airco nemen?

Ondanks dat het in Nederland een groot deel van het jaar kil en regenachtig is, komt airco hier ook steeds vaker voor. De zomers worden namelijk steeds warmer en zijn in sommige huizen simpelweg niet meer uit te houden. Bovendien wordt het binnenklimaat door een airco verbeterd, waardoor het met een airco ook op andere momenten prettiger wordt om in huis te zijn.

De airco onderhouden

Waarom is het belangrijk om een airco installateur in te schakelen?

Als je iets aan je airco wilt laten doen, is het essentieel om daarvoor een airco installateur in te huren. Airco’s bevatten namelijk broeikasgassen die zeer slecht zijn voor het milieu als ze vrijkomen. Een goede airco installateur is gecertificeerd en mag ook daadwerkelijk aan airco’s klussen. Anders is dit wettelijk gezien niet toegestaan. Daarom wordt zelf aan de slag gaan met je airco ten zeerste afgeraden en moet je dit altijd overlaten aan een airco installateur.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een airco installateur in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Waar moet je op letten bij het kiezen van een airco installateur?

Is de airco installateur NVKL-erkend? Als een airco installateur NVKL-erkend is, betekent dit dat deze is goedgekeurd door de Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling. Hoewel dit geen vereist certificaat is, is de kans wel groot dat je een airco installateur met deze erkenning kunt vertrouwen.

Heeft de airco installateur een certificering voor F-gassen? Iedere airco installateur is verplicht om de F-gassen-certificering te hebben gehaald om aan te tonen dat deze zich heeft opgeleid op het gebied van het (milieuvriendelijk) omgaan met koelgassen en airco’s. Dit certificaat bewijst dat de airco installateur zijn vak verantwoord uitvoert. Feitelijk gezien mogen airco installatie bedrijven geen installateurs zónder dit certificaat aannemen. Zoek je dus een goede, betrouwbare airco installateur, kies er dan altijd een met een F-gassen-certificering.

Heeft de airco installateur een STEK-certificaat? Tot 2010 moesten airco installateurs het STEK-certificaat van de Stichting Emissiepreventie Koudetechniek halen. Hoewel dit is vervangen door de certificering F-gassen, hebben veel oudere airco installateurs het STEK-certificaat nog wel. Een airco installateur met dit certificaat zit dus in ieder geval al vele jaren in het vak en heeft veel ervaring.

Hanteert de airco installateur voorrijkosten? De meeste airco installateurs werken alleen binnen een bepaalde regio. Sommigen hanteren ook binnen die regio voorrijkosten. Anderen hanteren niet standaard voorrijkosten, tenzij ze hun eigen regio moeten verlaten. Controleer daarom altijd of de airco installateur wel op jouw adres komt en zo ja, of je daar misschien extra voor moet betalen.

Monteur voor de airco

Airco installateur inschakelen? MyGo geeft bespaartips

Kies een airco installateur bij jou in de buurt. Om potentiële voorrijkosten zoveel mogelijk te beperken, is het altijd slim om een regionale airco installateur te kiezen. Met wat geluk komt de airco installateur dan zelfs zonder bijkomende kosten bij je langs.

Vergelijk offertes van verschillende airco installateurs met elkaar. Om zo voordelig mogelijk uit te zijn is het altijd verstandig om offertes op te vragen bij meer dan één airco installateur. Dat doe je eenvoudig via de MyGo Matchmaker.

Snel een airco installateur in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Een airco installateur inschakelen doe je via MyGo

Wil jij een airco installateur bij jou in de buurt inschakelen? Maak dan vrijblijvend gebruik van de MyGo Matchmaker om uit te vinden waar jij dat zo voordelig mogelijk kunt doen.