Terug naar diensten
Dakgoot plaatsen

Dakgoot plaatsen

Een dakgoot plaatsen is een geschikte klus voor één van onze deskundige dakdekkers. Je kunt zelf kiezen wat voor soort dakgoot je wilt en welk materiaal je het mooist vindt. Onze dakdekkers zorgen ervoor dat de dakgoot efficiënt en zonder fouten wordt geplaatst.

MyGo heeft een landelijk netwerk aan gekwalificeerde dakdekkers, zodat we je altijd kunnen matchen met de beste dakdekker voor jouw klus. Je kunt bellen naar 085 106 1600 of de MyGo Matchmaker gebruiken om een afspraak te maken.

Je kunt ook mailen of een terugbelverzoek indienen of eerst een of meerdere offertes aanvragen. Zo krijg je contact met een dakdekker naar keuze op de manier van jouw voorkeur. Onze diensten zijn geheel gratis en vrijblijvend.

Soorten dakgoten

Er zijn twee soorten dakgoten: de bakgoot en de hanggoot.

 • Een bakgoot hoort bij de dakconstructie en wordt in de kroonlijst gebouwd. De kroonlijst vormt de bekroning van de muur onder het dak. Er worden planken of platen aan de onderkant vastgezet, zodat ze van beneden niet zichtbaar zijn. Bakgoten zijn beloopbaar en breder dan hanggoten.
 • Een hanggoot is goedkoper dan een bakgoot en wordt los aan de dakkepers of tegen de muurplaat geplaatst. Dit wordt gedaan met beugels. Hanggoten zijn halfrond, vierkant of geprofileerd.

Materialen dakgoot

Je kunt een dakgoot van verschillende materialen kiezen:

 • Zink is stevig, gaat lang mee en is gemakkelijk te herstellen bij beschadiging.
 • Kunststof (PVC) is goedkoop, onderhoudsarm en makkelijk te plaatsen.
 • Aluminium is naadloos en krasvast, zodat het minder snel beschadigd raakt.
 • Koper is duurzaam, gaat lang mee en is eenvoudig te plaatsen.

Meestal heb je een dakgoot van minstens tien centimeter nodig om ervoor te zorgen dat je geen verstoppingen krijgt. Bij grote daken kan het zijn dat je een grotere dakgoot nodig hebt. Een dakgoot heeft meestal een garantieperiode van tien jaar.

Kosten dakgoot plaatsen

Een kunststof dakgoot plaatsen kost ongeveer 600 tot 900 euro. Het plaatsen van een zinken dakgoot kost tussen de 800 en de 1.300 euro. Als een dakgoot alleen gerepareerd hoeft te worden, betaal je zo’n 100 tot 150 euro, afhankelijk van de ernst van de schade.

De kosten van een dakgoot plaatsen of vervangen bestaan voor 55 procent uit arbeidskosten en voor 45 procent uit materialen. Per meter kosten dakgoten als volgt:

Materiaal dakgoot

Kosten per meter

Zink

€30-55

Kunststof

€25-35

Aluminium

€30-55

Koper

€40-50

Heb je geen zin om je dakgoot steeds te moeten reinigen omdat er bladeren inkomen? Dan kun je een bladvanger aanschaffen voor ongeveer 20 euro per drie meter om een verstopte dakgoot te voorkomen.

MyGo helpt je graag met dakgoot plaatsen

Een dakgoot plaatsen kun je uitbesteden aan een gekwalificeerde dakdekker van MyGo. MyGo heeft overal in Nederland gespecialiseerde dakdekkers klaarstaan om jou te helpen met jouw klus. Je kunt zelf bepalen hoe en wanneer je contact zoekt met een dakdekker naar keuze.

Je kunt binnen openingstijden gratis bellen naar 085 106 1600 of 24/7 de Matchmaker gebruiken. Dit is allemaal gratis en vrijblijvend. Je kunt kiezen of je direct een afspraak wilt maken, wilt mailen of een terugbelverzoek in wilt dienen.

Ook kun je offertes aanvragen om de prijzen te vergelijken. Zo vind je met MyGo altijd een geschikte en voordelige vakspecialist.

Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!