Terug naar diensten
Keuken laten schilderen

Keuken laten schilderen

 

Je keuken opknappen door het te laten schilderen? Het kan gelijk een wereld van verschil maken. Zelfs alleen je keukenkastjes een andere kleur geven kan al wonderen doen. Er zijn echt talloze manieren om je keuken te verven en dit hoeft echt niet heel duur te zijn. Met een paar kleine aanpassingen kan je keuken er al snel heel anders uitzien. Wil je in contact komen met een vakman bij jou in de buurt?  MyGo Matchmaker helpt je hier graag bij. Bellen kan natuurlijk ook:  085 106 1600

Kosten om de keuken te laten schilderen

De gemiddelde prijs voor het schilderen van je keuken hangt natuurlijk van een aantal dingen af. Wat voor schilderwerken wil je laten doen? Muren of plafonds kosten gemiddeld zo’n
€. 7,- tot € 15,- per m2. Wil je je keukentegels laten verven, dan moet je denken aan €. 15,- tot €. 35,- per m2. Wil je je keukenkastjes laten spuiten dan kost dit gemiddeld € 30,- tot €. 50,- per deur of lade.

Natuurlijk hangt het ook af van de staat van de keuken en de ondergrond. Daarom is het verstandig om vooraf verschillende offertes aan te vragen, zodat je goed kunt vergelijken
MyGo Matchmaker helpt je hier graag bij.

keuken zelf verven?

Wil je zelf je keuken verven? Houd dan rekening met de volgende zaken. Belangrijk hierbij is dat je goed voorbereid te werk te gaan. Haal alle schroeven en scharnieren los en haal de handgrepen van de keukenkastjes af. Zorg dat je alles goed ontvet en dat je het geheel schuurt met fijn schuurpapier. Zet de deurtjes en frontjes in de kunststofprimer. Daarna kun je het beste nogmaals licht schuren. Nu ben e klaar om het  in de gewenste kleur te verven.

Wat is de beste verf voor mijn keukenkastje?

Het beste kun je een zijdeglans lakverf voor binnen gebruiken met een watergedragen aflaklaag. Kijk ook goed of de lak kras- en slijtvast is, en huidvetresistent is.

Kan je alle keukenkastjes verven?

Bijna alle keukenkastjes zijn te schilderen. Maar houd wel rekening met het materiaal van je keukenkastjes. De meest gebruikte materialen van je keukenkastjes zijn hout, mdf en kunststof.
Heb je gelamineerde keukenkastjes? Dan is het van belang dat je geschikte grondverf gebruikt. Breng eerst altijd een laag primer of grondverf aan. De verf zal zich dan vele malen beter aan het oppervlak hechten.

Voordelen van je keuken te laten verven

  • Het meest voordehand liggende voordeel? Dat zijn natuurlijk de kosten. Het is veel goedkoper dan een nieuwe keuken.
  • Je hebt dan misschien geen nieuwe keuken, maar wel een compleet nieuwe uitstraling.
  • Je kunt helemaal zelf je stijl en je kleur bepalen.
  • Met een vakman ben je verzekerd van kwaliteit.
  • Met een vakman heb je garantie op het schilderwerk.

Ideeën en tips voor het verven van je keuken

  • Bordverf: Met bordverf kun je je keuken een mat-zwarte afwerking geven. Deze verf is volledig beschrijfbaar. Leuke tekening, boodschappenlijstjes, je kan er van alles opschrijven en weer afvegen.
  • Magneetverf: Magneetverf kan ook zo’n originele optie zijn. Hiermee kan je je keuken opvrolijken met familiefoto’s in lijstjes of leuke magneetjes.
  • Teksten. Leuke doorlopende teksten door de hele keuken heen kunnen het ruimtelijk effect vergroten. Daarbij is het een echte blikvanger.
  • Heb je een kleine keuken, kies dan voor rustige verftinten zoals wit, grijs, beige of pastelkleuren. Hiermee ontstaat een rustige basis en lijkt de keuken groter.

Keuken laten schilderen

Keukendeurtjes laten spuiten of verven.

Het laten spuiten van je keukendeurtjes en eventueel de zijpanelen, is altijd gladder dan het laten schilderen. De verf is ook wat harder waardoor het ook duurzamer is. Als je twijfelt of je de keukenkastjes wil laten verven of spuiten, laat je dan adviseren door een professionele schilder. Alle voor-en nadelen zullen je dan snel duidelijk worden.

Keukendeuren zelf spuiten.

Heb je besloten dat je de keuken zelf gaat overspuiten. Hier komt best veel bij kijken. Je hebt materiaal nodig om strak te spuiten. Daarbij heb je een goede stofvrije en geïsoleerde spuitruimte nodig. Niet heel veel consumenten hebben dit bij de hand. Het is dan ook niet voor niks dat de meeste mensen het spuiten overlaten aan professionals.

Vergelijk verschillende schilders met elkaar.

Natuurlijk wil je waar voor je geld. Het si dan goed om verschillende schilders met elkaar te vergelijken. Vraag dan ook verschillende offertes aan. Pas dan kun je goed vergelijken en eventueel besparen. Voor vakmensen bij jou uit de buurt kun je gemakkelijk gebruik maken van MyGo Matchmaker.

Laat de werkzaamheden uitvoeren door een lokale schilder.

De meeste schilders zijn vooral actief in bepaalde regio’s. Dit betekent echter niet dat ze binnen die regio geen voorrijkosten zullen hanteren. Daarom is het slim om voor een zo lokaal mogelijke vakman te kiezen. Dit scheelt zeker in de voorrijkosten.

Keuken laten schilderen

Een goede Schilder vind je via MyGo

Ben je eruit en wil je je keuken laten schilderen of spuiten door een vakman? MyGo wil je graag helpen met het vinden van een lokale schilder. Om direct online offertes te kunnen vergelijken, kun je gebruik maken van MyGo Matchmaker. Vind je het prettiger om je telefonisch te laten matchen met een vakman? Bel dan tijdens telefoonuren naar  085 106 1600.