Terug naar diensten
Kosten pissebedden laten bestrijden

Kosten pissebedden laten bestrijden

 

Pissebedden worden ook wel keldermotten genoemd. Wil je weten wat het kost om ze te laten bestrijden? Een professionele ongediertebestrijder kost gemiddeld 75 euro per uur.   Hoe lang de klus duurt, is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de plaag en van het pand of de omgeving. Dit bepaalt voor een groot gedeelte de kosten van het bestrijden. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met een professionele bestrijder voordat de plaag nog groter wordt. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, kun je het beste een vakman bij jou uit de buurt kiezen. Dit bespaart op voorrijdkosten. MyGo helpt je graag met het vinden van de beste ongediertebestrijder. Maak online gebruik van de 24/7 MyGo Matchmaker. Bellen kan ook:  085 106 1600

Wat zijn pissebedden?

Pissebedden zijn platte, ovale dieren met maar liefst 14 poten. Dit betekent dat de pissebed geen insect is en ook geen spinachtige. Meestal zijn ze grijs van kleur, maar er bestaan ook paarse en gele pissebedden. Ze behoren tot de kreeftachtigen. De meeste soorten leven dan ook in zee. De pissebedden die op het land voorkomen, zijn kleine schaaldiertjes die zich graag nestelen in warme en vochtige omgevingen. Er zijn verschillende soorten pissebedden, maar de meest voorkomende zijn:

 • Ruwe pissebed
 • Kelder pissebed
 • Oprolpissebed
 • Mospissebed
 • Mierenpissebed
 • Waarom heb ik zoveel last van pissebedden?

Pissebedden in je huis of in je tuin? Dat betekent dat het vochtig is. Soms is er ook een broedplaats in de omgeving en kan het ongedierte simpelweg verdwalen in jouw huis of schuur.

Kosten pissebedden laten bestrijden

Tips om zelf pissebedden op een natuurlijke manier te bestrijden.

 • Leg een vochtige doek neer in de ruimte waar pissebedden zijn.
 • Pissebedden hebben een hekel aan bloem, je kunt wat bloem gooien op de plekken waar ze graag komen.
 • Heb je veel gaten en kieren? Stop die dan dicht. Pissebedden zullen dan eenvoudigweg niet binnen kunnen komen.
 • Zorg voor meer licht in een ruimte. Hier houden pissebedden ook niet van.
 • Pissebedden hebben een hekel aan barbecue-as en as van sigaretten. Strooi dit op plekken waar ze zich ophouden en ze zullen verdwijnen.
 • Pissebedden houden net als mieren niet van koper. Leg een koperdraad of koop speciale kopertape. Andere insecten en slakken worden hier ook niet blij van en zullen vertrekken.
 • Woon je buitenaf? Wellicht kun je een kip aanschaffen. Kippen zijn dol op pissebedden en zorgen ook nog voor een eitje bij je ontbijt.

Kunnen Pissebedden kwaad?

Pissebedden zijn over het algemeen niet schadelijk. Maar het is wel een teken dat het vochtig is. Vocht kan wel schadelijk zijn voor de gezondheid. Met name voor mensen met reuma of astmatische klachten of allergieën. Pissebedden kunnen wel schade veroorzaken aan planten. Bijvoorbeeld in kassen, groentetuinen en bij fruittelers. 

Kunnen pissebedden bijten?

Ja pissebedden kunnen bijten als ze zich bedreigd voelen. Pissebeddenbeten zijn gelukkig niet schadelijk voor de mens.

Hebben pissebedden ook nut?

Pissebedden hebben zeker nut. Het zijn belangrijke dieren voor onze bodem. Het zijn prima schoonmakers en ze helpen dode plantenresten, bladeren en rottend hout op te ruimen. Dit eten ze op en in hun uitwerpselen zitten weer goede voedingstoffen voor de bodem.

Kosten pissebedden laten bestrijden

Hulp bij verwijderen van pissebedden.

Pissebedden zijn een onderdeel van een gezond ecosysteem in je tuin. Maar natuurlijk is het niet prettig als je er flinke overlast van hebt. Zeker niet in huis. Het is dan ook het beste om natuurlijke vijanden en materialen te gebruiken, in plaats van gif. Heb je hier hulp bij nodig?

MyGo matchmaker kan je helpen om in contact te komen met een professionele ongediertebestrijder bij jou in de buurt. Ze kunnen vaak werken met middelen die niet voor particulieren beschikbaar zijn. Daarnaast geven ze deskundig advies hoe je de beesten blijvend kunt weren. Wil je liever telefonisch gebruik maken van MyGo matchmaker? Bel dan geheel vrijblijvend en gratis met 085 106 1600