Direct hulp
Terug naar diensten
Lekkage opsporen waterleiding

Lekkage opsporen waterleiding

Heb je last van een lekkage aan een waterleiding? Dan is het zaak deze zo snel mogelijk te verhelpen om grotere problemen te voorkomen. Meestal zitten waterleidingen verstopt achter een muur of onder vloer, waardoor het lek niet zichtbaar is. In dat geval zal er een lekdetectie plaats moeten vinden waarbij het lek gedetecteerd kan worden met behulp van specialistische apparatuur. Een lekdetectie kan uitgevoerd worden door een loodgieter of een lekdetectiespecialist. In dit artikel vind je meer informatie over het opsporen van een lekkage aan de waterleiding en de kosten.

Wil je graag zo snel mogelijk in contact komen met een loodgieter of een lekdetectiespecialist? Maak dan gebruik van de MyGo matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig een geschikte vakman bij jou in de buurt. Je kunt vervolgens zelf degene uitzoeken die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Liever direct telefonisch contact? Bel dan: 085 – 432 00 32.

Hoe kun je een lekkage aan de waterleiding opsporen?

Een lekkage aan de waterleiding kan bijvoorbeeld ontstaan door versleten koppelingen of tijdens een ongelukje met het boren. Je kunt eerst zelf kijken of je het lek met het blote oog kunt vinden. Dit kun je doen door het volgende te proberen:

  • Ga alle zichtbare leidingen in de woning bij langs en zoek naar roest, vocht of kalksporen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door met een beetje toiletpapier of een keukenrol langs de leidingen te gaan.
  • Breek de muren of de vloer open om ook alle onzichtbare leidingen te kunnen controleren.

Heb je het lek gevonden? Schakel dan een loodgieter in om de kapotte waterleiding te repareren of te vervangen. Heb je het lek niet gevonden of wil je liever niet beginnen aan hak- en breekwerk? Schakel dan een specialist in om een professionele lekdetectie zonder hak- en breekwerk uit te laten voeren.

Wat kost het om een lekkage aan de waterleiding te laten opsporen?

Het laten uitvoeren van een professionele lekdetectie kost gemiddeld tussen de €300 en €500 incl. arbeidsloon, btw en een rapportage. Dit bedrag kan wat verschillen per bedrijf waardoor het verstandig is om eerst bij verschillende specialisten te informeren. Daarnaast heb je meestal recht op een vergoeding van de woningverzekering, omdat waterschade inbegrepen zit bij de brandverzekering. Je kunt dit het beste even navragen bij jouw opstal- of inboedelverzekering. In de regel geldt meestal; hoe zichtbaarder het lek, hoe minder kans je hebt op een vergoeding.

MyGo helpt je graag bij het vinden van een specialist

Wil je graag een specialist inschakelen om de lekkage aan jouw waterleiding op te sporen en/of te verhelpen? Dan kun je gebruik maken van de MyGo matchmaker. Hier vind je snel en eenvoudig verschillende loodgieters en lekdetectiespecialisten bij jou in de buurt. Je kunt vervolgens één of meerdere offertes sturen, zodat je een goed beeld krijgt van de exacte kosten voor jouw klus. Op basis daarvan kun je zelf de vakman kiezen die het beste aansluit bij jouw wensen en behoeften. Heb je liever direct telefonisch contact? Bel dan: 085 – 432 00 32.