Terug naar diensten
Mollen bestrijden

Mollen bestrijden

Mollen zijn kleine diertjes, maar met hun krachtige poten graven ze lange tunnels waarmee ze veel schade kunnen aanrichten. Niet alleen kunnen ze je mooie tuin slopen, maar ze kunnen op grote schaal ook de oogst van boerenbedrijven schaden. Als je last hebt van mollen, is het vaak zeer lastig om ze te bestrijden. Mollen bestrijden kun je daarom het beste laten doen door een gespecialiseerde ongedierteverdelger.

Zoek jij iemand om de mollen in jouw tuin of op jouw landgoed te bestrijden? Met de online MyGo Matchmaker vind je eenvoudig een professionele mollenbestrijder in jouw regio. Of bel naar 085 106 1600 en dan gaan wij op zoek naar een professional die die mollen van jouw erf kan verdrijven.

Direct een ongediertebestrijder nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Mollen bestrijden kosten

Ga je zelf mollen bestrijden, dan heb je keuze uit een aantal verschillende methodes. Wat die methodes kosten, zie je in onderstaande tabel. Let wel op: je hebt meestal meer dan één stuk nodig om mollen te bestrijden, maar omdat wij niet kunnen inschatten hoe groot je tuin en je mollenprobleem zijn, noemen we in de tabel alleen de stuksprijs.

Zelf mollen bestrijden

Gemiddelde prijs mollen bestrijden

Mollentriller

€ 20 per stuk

Mollenklem

€ 5 - € 10 per stuk

Mollenkoker

€ 5 per stuk

Carbidzakjes

€ 15 per verpakking (50 stuks)

 Laat je professioneel mollen bestrijden, dan hanteert de ongedierteverdelger daarvoor meestal een uurtarief. Gemiddeld valt dit tussen de 35 en 70 euro per uur. De echte kosten zijn echter sterk afhankelijk van je situatie. Om hier een helderder beeld van te krijgen, kun je het beste een offerte opvragen. Gebruik daarvoor de MyGo Matchmaker.

Zelf mollen bestrijden op 6 manieren

Mollen bestrijden is een klus die je zelf op je kunt nemen als je niet direct wilt overgaan tot het inschakelen van een ongedierteverdelger. Hiervoor kun je een aantal vallen en middelen inzetten, die we hieronder voor je op een rijtje hebben gezet.

Methode 1: Mollen bestrijden met een mollentriller

Een mollentriller is een diervriendelijke manier om mollen te bestrijden. Je steekt de triller zo in de grond dat deze doordringt tot in de mollengangen. Dan begint de triller te trillen, vaak in verschillende frequenties. Mollen vinden het geluid en het getril zo vervelend dat ze zullen vluchten.

Methode 2: Mollen bestrijden met mollenklemmen

Zoals de naam al suggereert is een mollenklem een soort klem die dichtklapt wanneer de mol erop gaat staan. Hierdoor zou de mol in één keer dood moeten zijn, omdat zijn rug of nek gebroken wordt. Erg diervriendelijk is deze methode dus niet, maar wil je effectief mollen bestrijden, dan zit je met een aantal mollenklemmen op de juiste plekken in je tuin wel goed.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn mollenklemmen niet verboden; mollen richten namelijk zeer veel schade aan en die schade kan het eenvoudigst beperkt worden door de mollen te doden. Wel moet je goed weten hoe je mollenklemmen gebruikt, want anders is de kans groot dat je helemaal geen mollen vangt.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een ongediertebestrijder in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Methode 3: Mollen bestrijden met mollenkokers

Mollenkokers zijn, net als mollenklemmen, ook een soort mollenvallen. Het verschil tussen deze twee methodes voor het bestrijden van mollen is dat de diertjes niet gedood worden wanneer ze een mollenkoker in lopen. In plaats daarvan klapt het deurtje simpelweg achter ze dicht, waardoor ze gevangen komen te zitten. Als je niet wilt dat de gevangen mollen verhongeren, is het belangrijk om de mollenkokers regelmatig te controleren. Gevangen mollen kun je vervolgens uitzetten in een natuurgebied. Kies dan wel een locatie die ver van je huis afligt, want anders komen de mollen terug.

Methode 4: Mollen bestrijden door de kat los te laten

De kat loslaten is misschien een iets minder diervriendelijke manier om mollen te bestrijden, maar effectief is het zeker. Sommige katten zijn van nature echte jagers die graag naar mollen op jacht gaan. Gebruik de kat alleen om mollen te bestrijden als je niet ook al vallen of schadelijke stoffen hebt gebruikt die je kat zouden kunnen schaden.

Methode 5: Mollen bestrijden met carbid

Mollen bestrijden met carbid houdt niet in dat je de mollentunnels opblaast. In plaats daarvan wordt het carbid in de tunnels gelegd, waarna je er water aan toevoegt. Daardoor komt er een gas vrij dat mollen verschrikkelijk vinden stinken, waardoor ze zich snel uit de voeten zullen maken.

Methode 6: Mollen bestrijden met een mollenbestrijder

Mollenbestrijders worden eigenlijk alleen gebruikt door boerenbedrijven. Dit zijn professionele machines die koolstofmonoxide onder de grond, in de mollentunnels blazen. Zo stikken de mollen snel en pijnloos. Bovendien is het buitenshuis gebruik van koolstofmonoxide ongevaarlijk, omdat het gas alleen in de tunnels blijft hangen.

Mollenbestrijders zijn erg duur. Wil je eenmalig mollen in je tuin bestrijden, houd je dan liever bij een van de andere methodes of schakel een professionele ongedierteverdelger in – anders is de prijs het zeker niet waard.

Is mollen bestrijden met gif toegestaan?

Nee, als je geen gespecialiseerde ongediertebestrijder bent mag je geen gif gebruiken om mollen te bestrijden. Het gif komt namelijk in de grond terecht en vergiftigt daar de aarde, planten en andere dieren. Zelfs echte mollenbestrijders mogen gif alleen in zeer uitzonderlijke gevallen gebruiken, bijvoorbeeld als een boerenbedrijf zwaar lijdt onder een mollenplaag.

In winkels is wel mollengif te koop, maar dit is een zeer zwak middel dat weinig effect zal hebben. Koop dit dus liever niet. Het mollengif dat professionals gebruiken om mollen te bestrijden is daarentegen extreem giftig en schadelijk, óók voor mensen. Dit zul je überhaupt niet in de winkel aantreffen en je zult het niet zomaar kunnen kopen.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een ongediertebestrijder in jouw omgeving.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

2 tips om mollen te voorkomen

Omdat mollen zich ondergronds bevinden en zo hun weg je tuin in graven, kan het lastig zijn om ze te weren. Wel kunnen we je twee tips geven die kunnen voorkomen dat mollen je tuin binnenkomen.

Tip 1: Weer mollen met mollengaas

Mollengaas is speciaal gaas met zulke kleine mazen dat mollen er niet doorheen kunnen graven. Meestal wordt het in nieuwbouwtuinen gelegd, omdat de aarde compleet afgegraven moet worden. Het mollengaas wordt dan als een afdekking onder het gazon geplaatst, zodat mollen niet in je tuin boven kunnen komen.

Ook in een bestaande tuin kun je mollengaas laten leggen, maar weet wel dat je tuin (of in ieder geval het stuk dat je wilt beschermen) afgegraven moet worden.

Tip 2: Weer mollen met ultrasoon geluid

Net als van trillingen houden mollen ook niet van ultrasoon geluid. Dit geluid is voor mensen niet hoorbaar, maar voor mollen is het zo irritant dat ze je tuin zullen mijden. Dit maakt het een geschikt middel om mollen niet alleen te bestrijden, maar ook om ze te weren. Net als mollentrillers plaats je deze apparaatjes in de grond, waar ze geluid afgeven. Hierdoor gaan mollen je tuin mijden.

Waarom je mollen zou laten bestrijden door een professional

Als je last hebt van een ware mollenplaag, kan zelf de mollen bestrijden erg lastig worden. Vallen kunnen vermeden worden en op een gegeven moment is je tuin of landgoed zo erg beschadigd dat er weinig meer tegen de mollen te beginnen valt. Schakel in dat geval zeker een professionele ongedierteverdelger in om de mollen te bestrijden. Een professional weet exact hoe hij mollen het beste te pakken kan krijgen en heeft in het ergste geval toestemming om zwaarder geschut in te zetten, zoals mollengif.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct een ongediertebestrijder in jouw regio.

Klik op de Matchmaker of bel gratis 085 106 1600

Mollen laten bestrijden door een professional? Hier moet je rekening mee houden

Heb je toestemming nodig van de gemeente/overheid? Nu zijn mollen sinds 2005 geen beschermde diersoort meer, maar zoals je hebt kunnen lezen kan het wel zijn dat je toestemming nodig hebt van de gemeente of zelfs de overheid als je mollen wilt bestrijden met gif. Vraag dit na bij de professional die je mollen komt bestrijden; die moet op de hoogte zijn van de wetgeving en zal je kunnen adviseren over wat je het beste kunt doen.

Kies bij voorkeur een regionale ongediertebestrijder. De meeste dienstverleners vragen voorrijkosten als ze op locatie moeten langskomen, bijvoorbeeld om mollen te bestrijden. Door voor een regionale ongediertebestrijder te kiezen, kun je besparen op die voorrijkosten. Met prijzen tussen de 0,19 en 0,75 euro per kilometer kunnen die anders aardig oplopen!

Vergelijk offertes van meerdere mollenverdelgers met elkaar. Zo voordelig mogelijk mollen bestrijden kun je alleen laten doen als je weet hoeveel bepaalde ongediertebestrijders voor die dienst vragen. Offertes opvragen is de beste manier om daar snel inzicht in te krijgen. De MyGo Matchmaker is de tool die je daarvoor zoekt.

Snel een ongedierte bestrijder nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Mollen bestrijden? MyGo helpt je graag

Heb jij last van mollen die bestreden moeten worden? Maak dan vrijblijvend en gratis gebruik van de online Matchmaker om in contact te komen met ongedierteverdelgers bij jou in de buurt. Of bel naar 085 106 1600 en dan zoeken wij de professional die jouw land weer mollenvrij kan maken.