Terug naar diensten
Stormschade

Stormschade

Stormschade is een veelvoorkomend probleem waar menig huiseigenaar mee te maken krijgt. Hevige wind en regen kan onder andere dakschade en lekkage veroorzaken.

Stormschade kun je snel en efficiënt laten herstellen door een geschikte vakspecialist van MyGo. Je kunt bellen naar 085 106 1600 of de Matchmaker gebruiken om direct een afspraak te maken.

Ook kun je eerst informeren naar de mogelijkheden en de kosten van stormschade herstellen door een of meerdere offertes aan te vragen. Soms is het nodig om eerst een situatieopname te laten doen.

Gevolgen stormschade

Storm kan met name door de hevige wind en regen op meerdere manieren schade veroorzaken. Denk daarbij aan:

Schade aan het dak. Vooral pannendaken kunnen beschadigd raken door een flinke storm. Zo waaien er weleens pannen van het dak af en kunnen er delen van de schoorsteen of dakkapel loslaten of beschadigd raken. Ook zonnepanelen en dakbedekking kunnen loswaaien. Dakschade kun je laten repareren door een dakdekker.

Schade in de tuin. De tuin heeft veel te verduren tijdens een flinke storm. Zo kan de schutting loswaaien of een boom uit de grond gerukt worden. De planten en struiken kunnen wegwaaien of je grasmat gaat loszitten. Dit soort schade kan worden hersteld door een hovenier.

Glasschade. Het glas van je woning is ook gevoelig voor stormschade. Er kunnen bijvoorbeeld takken van afgewaaide bomen door de ruiten waaien. Dit komt ook vaak voor bij autoruiten. Een glaszetter kan van dienst zijn om het glas te herstellen of te vervangen. Voor autoglas heb je vaak een gespecialiseerde autoglaszetter nodig.

Wat te doen bij stormschade?

Stormschade verzekering

Stormschade brengt vaak hoge kosten met zich mee. In hoeverre dit vergoed wordt door je verzekeraar is middels de opstal- of inboedelverzekering afhankelijk van een aantal factoren:

De verzekeraar zal allereerst kijken naar de windkracht die is gemeten door het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut). Als de gemeten windkracht hoger is dan 7, is er sprake van een officiële storm en wordt de schade die daar uit voortvloeit vergoedt.

Wanneer er slechts een kleine plaatselijke storm was en de KNMI heeft daar geen meting voor uitgevoerd, kijkt de verzekeraar vaak naar het aantal meldingen vanuit die specifieke regio. Als dat er genoeg zijn, kan dat fungeren als bewijs voor een flinke storm.

De inboedelverzekering vergoedt alle losse spullen en de opstalverzekering vergoedt de schade aan het huis en alles wat daar aan vast zit. Ook gevolgschade wordt vergoed vanuit de opstalverzekering. Wanneer je bijvoorbeeld waterschade hebt als gevolg van een daklekkage die veroorzaakt is door een storm, wordt dit ook vergoed.

Helaas wordt niet alle stormschade vergoed en zijn er uitzonderingen. Als je de schade zelf had kunnen voorkomen heb je geen recht op een vergoeding. Hierbij moet je denken aan een slecht onderhouden dak, openstaande ramen en deuren tijdens een storm, of een slecht bijgehouden boom.

Kosten stormschade herstellen

Zoek je een vakspecialist om zo snel mogelijk stormschade te herstellen? MyGo beschikt over een landelijk netwerk aan gekwalificeerde specialisten.

Via onze Matchmaker kun je snel en efficiënt de juiste specialist vinden voor het schadeherstel. Je kunt direct een afspraak maken of eerst offertes opvragen. Je kunt ook bellen naar 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Niet meer zoeken naar bedrijven
  • Niet meer wachten op offertes
  • Geen bedrijven die slecht bekend staan
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Alleen geverifieerde bedrijven
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Onze service team staat voor je klaar!