Terug naar diensten
Tapijtkever bestrijden

Tapijtkever bestrijden

De tapijtkever hoort bij de familie van de spekkevers. Samen met de museumkever en de pelskever. Het gebeurt steeds vaker dat mensen denken dat ze last hebben van bedwantsen (ook wel bed bugs of wandluizen genoemd) maar dan blijkt het toch echt te gaan om de larve van een tapijtkever. Het zijn kleine beestjes en ze lijken op lieveheersbeestjes. Al glimmen ze niet. Ze zien er best mooi uit, maar vergis je niet, ze kunnen veel schade aanrichten. Kun je ze zelf bestrijden? Ja! Je kunt er natuurlijk ook hulp bij krijgen. MyGo helpt je hier graag bij. Met  MyGo Matchmaker vind je eenvoudig een ongediertebestrijder bij jou in de buurt.

Hoe herken je een tapijtkeverplaag?

Eigenlijk is de kever zelf niet zo’n groot probleem. Het is de larve die voor de problemen zorgt. Deze houden namelijk van stoffen voorwerpen, zoals je kleding, je tapijt en je meubels. Tapijtkevers bewegen langzaam en draaien op hun rug als je ze aanraakt. Bij een plaag zal je zowel de kever als de larven aantreffen in je huis. Ook zal je korrelvormige uitwerpselen en stukjes vervelde huid tegenkomen. Heel vervelend maar het goede nieuws? Ze vormen geen risico voor je gezondheid. Als je er echter niets aan doet zal al je textiel ernstige schade oplopen.

Kan een tapijtkever bijten?

Tapijtkevers bijten of steken geen mensen. Ze eten alleen resten van dode dieren of insecten. De larve van de tapijtkever steekt of bijt ook niet. De larven hebben wel lange haren waar sommige mensen allergisch voor zijn.

Hoe komen tapijtkevers in mijn huis?

De kevers kunnen op verschillende manieren in je huis komen. Ze kunnen bevoordeeld via snijbloemen binnen komen, of via kleding. Ze kunnen zelfs een lift nemen op één van je huisdieren. Heb je vaak je ramen openstaan? Dan kunnen ze makkelijk naar binnen vliegen. Zijn ze eenmaal binnen dan kunnen ze zich nestelen en eieren legen. 

Tapijtkever bestrijden

Kun je de tapijtkever zelf bestrijden?

Ja dat kan zeker. Voordat je eventueel een professionele bestrijder inhuurt, kun je zeker een aantal dingen zelf proberen. Als je zeker weet dat je met tapijtkevers te maken hebt, zal je op zoek moeten naar de bron. De kevers zijn dol op textiel, maar ook op etenswaren, verse bloemen, honden- en kattenvoer en ook verfkwasten vinden ze aantrekkelijk. Heb je de bron?

  • Begin met dagelijks grondig stofzuigen van je huis.
  • Heb je textielproducten die niet in de wasmachine kunnen? Stofzuig deze dan ook.
  • Is het probleem hardnekkig, gebruik dan een stoomreiniger om bijvoorbeeld je meubilair en vloerbedekking mee te reinigen.
  • Heb je echt aangetaste textielproducten? Gooi deze dan weg. De overige textielproducten was je met heet water en wasmiddel.
  • Gebruik een spray en vallen om de overgebleven kevers te doden en te vangen.
  • Lukt het je niet om met deze tips het probleem te verhelpen, dan heb je professionele hulp nodig.

Wat zijn de kosten om de tapijtkever te bestrijden?

Er zijn een aantal middelen om de kevers te bestrijden:

Ultrasonic stekker                 €. 20,- per stuk.

Insectenspray                         €. 15,- per bus.

Kleefvallen                              €. 10,- per 6 stuks.

Gebruik deze middelen altijd samen met de bovenstaande tips.

Lukt het niet om van de plaag af te komen dan zal een professionele bestrijder de oplossing zijn.

Wat doet een professionele bestrijder?

Een professionele ongediertebestrijder heeft ten eerste veel kennis van het ongedierte bij jou in de regio. Ze weten meestal vrij snel wat de oorzaak is en kunnen daardoor ook snel met een oplossing komen. Daarbij hebben ze de beste chemische middelen om het probleem snel aan te pakken. Voordat ze aan de slag gaan zullen ze het probleem met je bespreken en ook aangeven wat de kosten zullen zijn om het te bestrijden. Zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Tapijtkever bestrijden

Hoe houd ik de kosten zo laag mogelijk?

  • Kom zo snel mogelijk in actie. Lukt het niet om de plaag zelf onder controle te krijgen? Wacht dan niet te lang met het in schakelen van een reinigingsbedrijf. Hoe langer je wacht. Hoe groter het probleem wordt.
  • Spreek met je buren. Als jij last hebt, dan is het ook heel goed mogelijk dat je buren er last van hebben. De verdelger kan dan gelijk het hele probleem aanpakken. Dit zal zeker in de kosten schelen.
  • Kies een bestrijder uit jouw buurt. Deze heeft lokale kennis en het scheelt weer in de voorrijkosten.

Voor het helpen vinden van een ongediertebestrijder bij jou in de buurt helpt MyGo je graag. Via de  MyGo Matchmaker kun je gemakkelijk in contact komen en offertes met elkaar vergelijken. Wil je liever telefonisch in contact komen? Bel dan tijdens kantooruren met 085 106 1600 voor een vrijblijvend advies.