Terug naar diensten
Trapgat schilderen

Trapgat schilderen

Je trapgat schilderen? Wat komt hier allemaal bij kijken? Kan je het zelf of wil je het toch liever door een vakman laten uitvoeren. Een professioneel en prachtig geschilderd trapgat is natuurlijk belangrijk voor de uitstraling van je woning. Met een vakman bij jou in de buurt, kom je makkelijk in contact via MyGo Matchmaker. Bellen kan natuurlijk ook: 085 106 1600.

Kosten trapgat laten schilderen

De kosten voor het laten schilderen van je trapgat zijn natuurlijk afhankelijk van een aantal zaken. Toch kun je uitgaan van een prijs tussen de 400 en 1000 euro. Dit is inclusief manuren en materiaal. De kosten van een trapgat schilderen per uur liggen tussen de 49 en 55 euro. Het is goed om je van tevoren te verdiepen in de mogelijkheden voordat je de klus plaatst. Ook is het raadzaam om verschillende offertes aan te vragen.

Hoe lang is een schilder bezig met het verven van een trapgat?

Een schilder zal met de grotere oppervlakken ongeveer 20 minuten per vierkante meter bezig zijn. Voor de meer gedetailleerde stukken zal hij of zij iets langer bezig zijn.

Kan je zelf een trap schilderen?

Ben je een beetje handig met een kwast, dan is het zeker mogelijk een trapgat zelf te schilderen. Doe het wel zo veilig mogelijk. Het is dan ook raadzaam om een trapgat te schilden vanaf een steiger. Er zijn speciale trapsteigers te huur. Deze steigers hebben een stevig plateau waar je veilig op kan staan. Vind je het niet nodig om een steiger te huren, maar is de afstand naar de muur toch wat ver. Dan kun je een brede plank via de overloop tegen de muur schuiven. Zorg wel dat de plank gestut is, zodat je niet naar beneden zakt.

Trapgat schilderen

Hoe schilder je een hoge muur?

Heb je een hele hoge muur dan is het slim om gebruik te maken van een uitschuifbare verfroller. Het scheelt zeker in tijd en het bespaart je een lamme arm, omdat je niet steeds boven je hoofd hoeft te werken.

Trapgat schilderen langs een trap die bekleed is.

Is je trap bekleed met vloerbedekking? Zorg er dan voor de trap zo goed mogelijk af te plakken. Het schilderen kun je dan het beste doen langs een lange liniaal of lijmkam. Zorg er wel voor dat je de liniaal goed schoonmaakt voordat je hem voor de volgende baan gebruikt.

Welke kleur kiezen voor het schilderen van je trap

Verfkleuren kiezen is niet eenvoudig, maar het is juist leuk om een beetje kleur te gebruiken. Contrasterende kleuren geven vaak een prachtig eindresultaat. Een witte trap met bijvoorbeeld rode muren kan een ruimtelijk effect creëren. Of wil je je ruimte groter doen lijken? Dan kun je ook de muren wit schilderen en voor de trap juist een donkere tint kiezen. Of je kiest voor verschillende kleuren voor de treden. De mogelijkheden zijn eindeloos. Een goede vakman kan je hier goed bij helpen. 

Kan ik mijn trap ook laten spuiten?

Een trap laten spuiten kan zeker. Het levert vaak een egaler resultaat op dan schilderen. Dit klusje zelf even doen is niet aan te raden. Hiervoor kun je beter een professionele schilder in huis halen. Deze kan je ook goed adviseren wat de voor en nadelen zijn van spuiten ten opzichte van schilderen.

Vanaf wanneer mag ik mijn nieuwbouw schilderen?

Als je nieuwbouw wil schilderen, moet je wachten tot de bepleistering volledig is uitgedroogd. Doe je het te snel dan heb je de kans dat de verf niet goed hecht. Er kunnen dan barstjes ontstaan en de kans dat het gaat afbladderen is groot. Dat zou zonde zijn. Hoe lang moet je dan wachten?  Doorgaans geldt de regel: wacht minstens 2 seizoenen na het bepleisteren, waarvan het liefste 1 warm seizoen. TIP: Met een vochtigheidsmeter kun je zelf kijken of je muren klaar zijn om geschilderd te worden. Wil je het zeker weten, raadpleeg dan een vakman. Deze denkt graag met je mee.

Tips van MyGo voor het verven van je trap

  • Gebruik eerst grondverf voor je trap, de leuning en het plafond.
  • Voor het uitkiezen van verf voor je trap , is het belangrijk dat je trapverf uitkiest. Trapverf is namelijk slijtvast. Je kunt ook voor verf kiezen waar een korrel in is verwerkt. Deze verf is antislip.
  • De muren moeten natuurlijk met muurverf geschilderd worden.
  • Voordat je je trap gaat verven, is het raadzaam om eerst goed te schuren en te ontvetten.

Voor een nog mooiere resultaat: Kit ook de randen en de kieren van de trap om eventuele gaten te verbergen.

  • Soms is het moeilijk in te schatten hoeveel verf je precies nodig hebt en moet je de verf speciaal laten mengen?  Begin dan eerst met 1 blik en haal later eventueel meer. Het is namelijk niet altijd mogelijk om deze verf te retourneren.

Trapgat schilderen

Wat is de werkwijze van een schilder?

Een schilder zal in verschillende stappen werken. Alles afplakken in de buurt van de trap is het eerste wat hij doet. Dit gebeurt met folie en schilder tape. Vervolgens worden oude afwerklagen verwijderd. Voor het verwijderen van olielagen wordt een schuurmachine gebruikt. Voor de verflagen worden bijtmiddel en een verfkrabber gebruikt. Daarna volgt het schuurwerk. Dan zal alles stofvrij worden gemaakt. Er wordt primer aangebracht en dan worden er twee lagen lak aangebracht. Toch zal niet elke schilder precies gelijk werken, daarom is het verstandig verschillende offertes aan te vragen, zodat je precies weet wat er gaat gebeuren. 
MyGo Matchmaker helpt je graag met het vinden van een vakman bij jou in de buurt. Om direct online offertes te kunnen vergelijken. Vind je het prettiger om je telefonisch te laten matchen met een vakman? Bel dan tijdens telefoonuren naar 085 106 1600.