Warmtepomp installateur

Direct een warmtepomp installateur nodig?

Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Nu we met zijn allen van het gas af moeten, is de warmtepomp in korte tijd steeds populairder geworden. Deze energiezuinige, milieuvriendelijke warmte- en warmwatervoorziening mag dan wel een investering zijn, zoals te lezen in ons artikel Warmtepomp kosten, maar is op termijn zeker goed voor zowel je portemonnee als je gevoel.

Wie een warmtepomp wil aanschaffen, kan daarvoor het beste terecht bij een warmtepomp installateur. Die kan je namelijk adviseren over de verschillende mogelijkheden en ervoor zorgen dat de installatie van je warmtepomp aan alle regels en vereisten voldoet. Wil je direct een warmtepomp installateur inschakelen? Maak dan gebruik van onze online MyGo Matchmaker om een specialist in jouw regio te vinden, of bel naar 085 106 1600 om direct te worden doorverbonden. Wil je liever eerst meer weten over het werk van een warmtepomp installateur? Lees dan verder, of raadpleeg onze andere artikelen over dit onderwerp:

Installatie warmtepomp

Hoe werkt een warmtepomp?

Warmtepomp kosten

Hybride warmtepomp kosten

CV ketel of warmtepomp

Warmtepomp subsidies

Welke soorten warmtepompen kunnen er geïnstalleerd worden?

Voor een uitgebreid overzicht van de verschillende soorten warmtepompen inclusief kostenoverzicht, klik je hier. Anders heb je keuze uit de volgende opties:

All-electric warmtepomp of hybride warmtepomp?

De all-electric warmtepomp is de échte warmtepomp: deze warmtepomp draait volledig op elektriciteit om omgevingswarmte bruikbaar te maken voor het verwarmen van je woning. Hier komt geen gas bij aan te pas en dus ook geen CV-ketel. De hybride warmtepomp daarentegen maakt nog wel deels gebruik van gas en voor het resterende deel van elektriciteit. Hierdoor is de hybride warmtepomp iets goedkoper dan de all-electric warmtepomp, maar ook iets minder milieuvriendelijk en op termijn iets minder voordelig.

Soorten warmtepomp

De vier soorten warmtepomp waaruit je daarnaast kunt kiezen, zijn de lucht-lucht warmtepomp, de lucht-water warmtepomp, de water-water warmtepomp, en de grond-water warmtepomp (ook wel bodemwarmtepomp genoemd). De werking van deze soorten warmtepompen wordt uitgebreid behandeld in onze artikelen Hoe werkt een warmtepomp? en Warmtepomp kosten.

Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste warmtepomp installateur in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600

Wat kost het werk van een warmtepomp installateur?

Wanneer je een warmtepomp installateur inschakelt, betaal je gewoonlijk voor zowel de warmtepomp zelf als de installatiekosten. Die prijzen zien er als volgt uit:

Warmtepomp

Kosten warmtepomp installateur

Lucht-lucht warmtepomp

€ 4000 - € 10.000

Lucht-water warmtepomp

€ 4000 - € 12.500

Water-water warmtepomp

> € 15.000

Grond-water warmtepomp

€ 10.000 - € 25.000

Hybride lucht-water warmtepomp

€ 4500 - € 8500

Voordelen van een warmtepomp installateur

Het is mogelijk om zelf een warmtepomp aan te schaffen, maar omdat de installatie hiervan een ingewikkelde klus is waar veel bij kan komen kijken, is het inschakelen van een warmtepomp installateur eigenlijk wel een must. Daarnaast luiden enkele voordelen van deze professional als volgt:

   • Je krijgt de mogelijkheid om de opties met elkaar te bespreken. Een gespecialiseerde warmtepomp installateur weet welke opties er zijn en welke daarvan het beste bij jouw wensen en mogelijkheden zou passen (én je het beste rendement zou opleveren). Natuurlijk kun je hier ook zelf onderzoek naar doen, maar met advies van de professional weet je zeker dat je goed zit.
   • Je weet zeker dat je warmtepomp correct wordt geïnstalleerd. Nu is bijvoorbeeld de lucht-water warmtepomp nog relatief eenvoudig, maar voor een water-water warmtepomp of een grond-water warmtepomp heb je zeker een warmtepomp installateur nodig. Bij de installatie van deze soorten warmtepompen komt namelijk graafwerk kijken (wat indirect inhoudt dat niet iedereen deze überhaupt kan laten aanleggen). Met een warmtepomp installateur weet je dat je goed zit, én dat er geen wetten worden gebroken doordat je bijvoorbeeld vergeten was een bepaalde vergunning aan te vragen.
   • Een warmtepomp installateur helpt je bij het kiezen van het juiste vermogen. Het vermogen van een warmtepomp wordt normaal gesproken afgestemd op het aantal kubieke meters en het isolatieniveau van je woning. Dit vermogen moet redelijk exact berekend worden, omdat de warmtepomp je woning anders niet voldoende van warmte kan voorzien – of je juist teveel stroom kwijt bent. Een warmtepomp installateur is hiervoor opgeleid.

Waarop letten wanneer je een warmtepomp installateur inschakelt?

Warmtepomp installateur is een beroep dat hard aan het groeien is. Dat betekent dat steeds meer bedrijven warmtepomp installateurs in dienst hebben die je zou kunnen inschakelen, waardoor je ook steeds meer keus hebt. Juist door deze toenemende hoeveelheid keus kan het lastig zijn om te bepalen met welke warmtepomp installateur jij in zee wilt gaan. Daarom hebben we de volgende tips voor je verzameld:

    • Kijk of de warmtepomp installateur op dit moment levert. In verband met chiptekorten en overige wereldwijde problemen leveren niet alle warmtepomp installateurs op dit moment (de eerste helft van 2023) warmtepompen. Dat betekent niet dat ze volledig niet meer te krijgen zijn, maar wil je wel graag snel een warmtepomp, controleer dit dan goed. 
    • Check welke warmtepompen de warmtepomp installateur aanbiedt. Niet alle warmtepomp installateurs installeren ook daadwerkelijk iedere soort warmtepomp. Vooral de water-water warmtepomp en de grond-water warmtepomp zijn niet overal te krijgen. Mocht je al specifiek besloten hebben dat je een van deze types zou willen laten installeren, zoek dan een warmtepomp installateur met een uitgebreid assortiment of doe hier navraag naar.
Met de MyGo Matchmaker vind je direct de beste warmtepomp installateur in jouw omgeving.
Klik op de Matchmaker of bel 085 106 1600
    • Kijk of de warmtepomp installateur goed staat aangeschreven. De recensies van anderen kunnen je veel vertellen over de kwaliteit van het werk van de warmtepomp installateur die je op het oog hebt. Kijk dus vooral naar wat anderen hebben geschreven en naar welke kritiekpunten zij potentieel noemen.
    • Kies bij voorkeur voor een regionale installateur. Wanneer je warmtepomp installateur van ver moet komen, betaal je over het algemeen voorrijkosten. Hierom is het over het algemeen voordeliger om met een regionale warmtepomp installateur in zee te gaan, die van minder ver hoeft te komen.
    • Vergelijk verschillende warmtepomp installateurs met elkaar. Om er zeker van te zijn dat je de keuze maakt die het beste bij jou past, is het verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende warmtepomp installateurs. Zo kun je hun kosten met elkaar vergelijken en zien welke opties zij te bieden hebben. Een eenvoudige manier om uitgebreide offertes op te vragen bij warmtepomp installateurs bij jou in de buurt is onze online Matchmaker.
Snel een warmtepomp installateur in jouw omgeving nodig?
Gebruik de MyGo Matchmaker, of bel gratis met 085 106 1600.

Hoe vind je direct de meest geschikte warmtepomp installateur?

Zoals hierboven vermeld, zouden wij je aanraden om voor het vinden van de ideale warmtepomp installateur voor jouw klus gebruik te maken van onze online MyGo Matchmaker. Daarmee kun je namelijk heel gemakkelijk een of meerdere offertes opvragen bij professionals in jouw regio. Vind je het fijner om je opties telefonisch te bespreken? Dat kan ook! Bel daarvoor naar 085 106 1600 om je te laten doorverbinden met een warmtepomp installateur die je kan bieden wat jij zoekt.


Spreek direct een medewerker!
Waarom MyGo?
 • Direct een specialist geregeld
 • Snel een offerte binnen
 • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
 • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
 • Direct hulp via ons service center
 • Nauwkeurige bedrijfsselectie

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!