Terug naar prijzen
Lekkage opsporen kosten

Lekkage opsporen kosten

Wat kost lekkage opsporen?

Lekkage opsporen kost gemiddeld 75 euro. De kosten van lekkage opsporen kunnen variëren tussen 50 en 400 euro. Dit is afhankelijk van hoe moeilijk de lek te vinden is. Lekkage opsporen kun je laten doen door een loodgieter.

Lekkage opsporen moet zo snel mogelijk gebeuren, omdat lekkage schimmel kan veroorzaken. Vind daarom met spoed de beste loodgieter bij jou in de buurt via de MyGo Matchmaker. Ook kun je bellen naar 085 106 1600.

Kosten lekkage opsporen

Type lekkage

Kosten lekkage opsporen

Eenvoudig te vinden

€50-75

Moeilijk te vinden

€75-400

De kosten van lekkage opsporen bedragen zo’n 50 tot 75 euro wanneer de lekkage eenvoudig te vinden is. Indien de lekkage moeilijk te vinden is, moet er speciale apparatuur worden gebruikt. De kosten van lekkage opsporen bedragen dan tussen 75 en 400 euro.

Kosten lekkage verhelpen

Lekkage verhelpen

Kosten

Eenvoudige lekkage

€75-125

Ernstige lekkage

€125-300

Als de lekkage is opgespoord, moet de lekkage worden verholpen. Vaak kan de loodgieter dit direct doen of kun je zo snel mogelijk een afspraak maken. Lekkage verhelpen kost gemiddeld 100 euro. Bij een ernstige lekkage kunnen de kosten van lekkage verhelpen oplopen tot 300 euro.

Lekkage opsporen: kosten en alles wat je moet weten over lekdetectie.

Afbeelding 1: Loodgieter lost lekkage op.

Lekkage oplossen met spoed

Wil je met spoed een lekkage oplossen? Maak dan gebruik van de spoedservice van de MyGo Matchmaker. Wij regelen dat er zo snel mogelijk een geschikte loodgieter komt om de lekkage op te lossen. De kosten van een lekkage oplossen met spoed kunnen hoger uitvallen als de loodgieter buiten de standaard werkuren werkt. De kosten van lekkage opsporen en oplossen bedragen vaak 25 euro extra als de loodgieter ’s avonds, ’s nachts of ’s weekends moet komen.

Hoe werkt lekkage opsporen?

Bij eenvoudige gevallen kan de loodgieter direct zien waar de lekkage zit. Maar bij ingewikkelde lekkages maakt de loodgieter gebruik van speciale apparatuur.

 • Infraroodcamera. De infraroodcamera kijkt door muren heen, zodat ze niet hoeven te worden opengebroken. De camera meet warmteverschillen in wanden en vloeren, zodat het warme water kan worden getraceerd tot de lek.
 • Druktest. De druktest voert de waterdruk in de leidingen op. Blijft de druk niet constant? Dan zit er een lek.
 • Ultrasone detectie. De loodgieter gebruikt geluidsgolven om de locatie van de lek te bepalen.
 • Electro-akoestiek. Deze techniek vindt ingebouwde, ondergrondse leidingen die anders niet te vinden zijn, maar wel lekkage kunnen veroorzaken.
 • Hygrometrie / vochtmeting. Hygrometrie vindt vocht in materialen, zodat dit getraceerd kan worden tot de locatie van de lek.
 • Endoscopie. Een mini camera gaat in kleine holle ruimtes of leidingen op zoek naar de lek.

Als de loodgieter deze apparatuur moet gebruiken, lopen de kosten van lekkage opsporen op.

Hoe merk je dat je lekkage hebt?

Lekkage merk je op aan de volgende tekenen:

 1. Waterschade. Vochtplekken in de vloer, de muren of het plafond duiden op een lekkage. Ook vochtige meubels of hout zijn tekenen van een lekkage.
 2. Schimmel. Schimmelplekken in de woning worden meestal veroorzaakt door lekkage. Denk bijvoorbeeld aan een verkleurde muur of zwarte stippen op het plafond.
 3. Muffe geur. Lekkage kan zorgen voor een muffe geur in de woning.
 4. Verhoogd waterverbruik. Heb je een verhoogd waterverbruik en hoge waterkosten? Dat kan komen door een lekkage.
 5. Verhoogd energieverbruik. Lekkage kan je isolatiesysteem beschadigen, waardoor dit meer energie gaat verbruiken. Een verhoogd energieverbruik en hoge energierekening kunnen dus door lekkage komen.

Lekkage opsporen: kosten en alles wat je moet weten over lekdetectie.

Afbeelding 2: Loodgieter verhelpt lekkage.

Oorzaken van lekkage

Lekkage kan verschillende oorzaken hebben:

 1. Lekke waterleiding. Een lekke waterleiding kan komen doordat de vertakkingspunten van de leidingen los zitten.
 2. Lekke afvoerbuis. Een afvoerbuis kan worden beschadigd tijdens het klussen.
 3. Lekke verwarming. Lekkage aan de verwarming komt veel voor, bijvoorbeeld door een lek in de koppeling of in de buizen zelf.

Tips bij lekkage opsporen

Als je last hebt van lekkage kun je het volgende doen om de schade te beperken:

 1. Muren vrijmaken. Je wilt niet dat het vocht in de meubels en wanddecoraties gaat trekken. Zet daarom meubels wat van de muur af en haal schilderijen en dergelijke van de muur.
 2. Goed ventileren. Door goed te ventileren zorg je voor voldoende frisse lucht en gaat de woning niet muf ruiken door de lekkage.
 3. Met spoed een loodgieter inschakelen. Een lekkage moet je zo snel mogelijk verhelpen om schade te beperken. Gebruik daarom nu de MyGo Matchmaker om een loodgieter in te schakelen.
 4. Ruimte vrijmaken. Zorg voor de lekdetectie ervoor dat de loodgieter overal gemakkelijk bij kan. Maak daarom de ruimte leeg en ruim spullen op.

MyGo helpt je graag met lekkage opsporen

Lekkage opsporen laat je doen door een gekwalificeerde loodgieter. Gebruik de MyGo Matchmaker om zo snel mogelijk de beste loodgieter bij jou in de buurt te vinden. Je kunt direct een afspraak maken, maar ook eerst meerdere loodgieters vergelijken. Vergelijk de kosten van een lekkage opsporen om de voordeligste loodgieter te vinden.

De Matchmaker is 24/7 te gebruiken en volledig gratis en vrijblijvend. De MyGo Matchmaker helpt je om op een manier die voor jou uitkomt een geschikte specialist te vinden voor jouw klus. Je kunt de specialist bellen of mailen met vragen of direct een afspraak maken. Bel je liever? Dat kan, naar 085 106 1600.