Terug naar diensten
Wespen bestrijden

Wespen bestrijden

Wespen bestrijden kun je doen met vallen en met geurhinder. MyGo biedt tips om zelf wespen te bestrijden en ze af te weren. Ook helpen we je met het wespennest ontdekken en verwijderen. Zo weet je zeker dat de wespen niet terugkomen.

Laat direct wespen bestrijden en het wespennest verwijderen door een ongediertebestrijder van MyGo. Je kunt de Matchmaker gebruiken om een afspraak te maken of bellen naar 085 106 1600.

In dit artikel lees je alles over wespen bestrijden:

5 Manieren om wespen te bestrijden

Je kunt wespen bestrijden met de volgende tips van MyGo:

  1. Deuren en ramen sluiten. Als je veel wespen in de tuin hebt, is het belangrijk om de deuren en ramen dicht te houden. Zo komen ze niet binnen.
  2. Wespenvallen plaatsen. Door wespenvallen in de tuin te plaatsen, sterven de wespen die erdoor gevangen worden.
  3. Geurhinder. Wespen hebben een hekel aan de geur van citroen, koffie en kruidnagel. Deze geuren kun je gebruiken om wespen af te schrikken.
  4. Elektrische vliegenmepper. Met een elektrische vliegenmepper kun je wespen elektrocuteren. Ze raken dan bewusteloos, zodat je ze dood kunt trappen. Draag hiervoor altijd schoenen, want wespen kunnen uit reflex nog steken.
  5. Geen zoetigheid. Nuttig geen zoete etenswaren en dranken in de tuin, want hier komen wespen op af.

Afbeelding 1: Wespennest.

Wespennest ontdekken

Zolang het wespennest niet wordt verwijderd, kunnen de wespen blijven terugkeren. Daarom is het belangrijk om te weten waar het nest zit en die te laten verwijderen.

Wespennesten bevinden zich vaak in gaten en spleten in en rondom woningen. Denk daarbij aan zolders, garages, spouwmuren en dakranden. Ook tuinhuizen, boomstammen en struiken zijn populaire locaties voor wespennesten.

Je kunt proberen om de vliegroute van de wespen te achterhalen en hen zo te volgen naar het nest. Als je het nest niet zelf kunt vinden, kun je het laten opsporen door een ongediertebestrijder.

Wespennest verwijderen

Om zeker te weten dat de wespen wegblijven, is het belangrijk om het wespennest te verwijderen. Een ongediertebestrijder doet dit veilig en efficiënt met behulp van:

  1. Schuim. Schuim wordt gebruikt als de ingang van het nest aan de onderkant zit. De bestrijder spuit het nest vol met schuim, waardoor de wespen sterven.
  2. Poeder. Poeder is geschikt bij een ingang aan de bovenkant van het nest. Er wordt poeder bij de ingang geplaatst en de wespen verspreiden dit zelf door het hele nest, waardoor zij sterven.

De wespenbestrijder kan kiezen voor bestrijdingsmiddelen van onder andere de merken Bayer, HG, Luxan en Ecostyle. Het is verstandig om een wespennest ’s avonds te laten verwijderen, omdat er dan meer wespen thuis zijn.

Als het grootste deel van de wespen dood is, kan de bestrijder het nest veilig verwijderen. Hiervoor doet hij of zij altijd een wespenpak aan uit veiligheidsmaatregel.

Afbeelding 2: Wesp van de voorkant.

Kosten wespen bestrijden

Je kunt wespen het beste laten bestrijden door een professionele ongediertebestrijder. De bestrijder zal niet alleen de wespen verdelgen, maar ook het wespennest verwijderen. Zo blijven er geen wespen over, zodat de plaag niet terugkeert. De kosten van wespen bestrijden zijn als volgt:

Wespen bestrijden

Kosten

Eén wespennest verdelgen

€60

Meerdere wespennesten verdelgen

€135

MyGo helpt je graag met wespen bestrijden

Wespen bestrijden laat je doen door een deskundige ongediertebestrijder van MyGo. Je kunt zowel online als telefonisch een afspraak maken of een terugbelverzoek indienen. Ook kun je een of meerdere offertes aanvragen. De Matchmaker is 24/7 bereikbaar en je kunt ons binnen openingstijden bellen op 085 106 1600.