Terug naar diensten
Zonwering buitenkant raam

Zonwering buitenkant raam

Wil je meer weten over zonwering aan de buitenkant van je raam of wil je de hulp van een zonweringspecialist inschakelen? Op deze pagina krijg je antwoord op de volgende vragen over zonwering aan de buitenkant van je raam:

Ben je op zoek naar een zonweringspecialist in jouw omgeving? MyGo helpt je graag. Met de MyGo Matchmaker vind je direct een gekwalificeerde vakspecialist bij jou in de buurt.

Je kunt de MyGo Matchmaker zowel telefonisch als online gebruiken. Voor online, klik op de Matchmakerknop. Voor telefonisch, bel 085 106 1600.

Functie zonwering buitenkant raam

Zonwering aan de buitenkant van je ramen biedt een oplossing bij hoge temperaturen in huis, door ervoor te zorgen dat zonnestralen al worden tegengehouden voor ze je ramen raken. Het glas in je ramen warmt dan niet op, waardoor de temperatuur in huis laag blijft.

Het laten monteren van zonwering kan tot zeven graden aan warmte besparen in je huis. Zonwering biedt echter niet alleen uitkomst voor je huis: ook voor je tuin en terras kan het veel verschil maken, door die ruimtes zoveel mogelijk in schaduw te hullen.

Kosten zonwering buitenkant raam

De kosten voor het monteren van zonwering verschillen per product, materiaal, afmeting en mechanisme. Onze pagina’s zonnescherm, zonnescreen, rolluiken prijs en zonneluifel bevatten tabellen met informatie over de kosten die bij die soorten zonwering komen kijken. Ook hebben we een pagina over de kosten voor het laten vervangen van een zonneschermdoek en over reparatie van zonwering.

Zonwering buitenkant raam

Soorten zonwering buitenkant raam

Er is een grote variatie aan zonwering die aan de buitenkant van je raam geplaatst kan worden. We hebben de meest voorkomende soorten hieronder voor je op een rij gezet. Door op de links te klikken, kom je op pagina’s met meer informatie terecht.

Naast de veelvoorkomende soorten zonwering zijn er meerdere andere opties. Hieronder lichten we elk van die opties kort toe.

Soort zonwering buitenkant raam: buitenjaloezieën

Buitenjaloezieën, ook wel luxaflex genoemd, kunnen al het zonlicht volledig tegenhouden en zijn windbestendig. Ze zorgen er ondanks die wering van zonlicht voor dat je goed naar buiten kunt blijven kijken. Omdat ze sfeer geven, worden ze vaak gebruikt voor de ramen bij woonkamers. Voor een optimale werking moet het raam achter de buitenjaloezieën gesloten blijven.

Soort zonwering buitenkant raam: windvast zipscreen

Windvaste zipscreens houden net iets minder zonlicht tegen dan buitenjaloezieën. Zoals de naam al zegt zijn ze windbestendig, waardoor ze zeer geschikt zijn voor ramen bij onder andere flatgebouwen. Ze houden licht tegen, maar zorgen er wel voor dat je naar buiten kunt blijven kijken. Je kunt ze bestellen in ronde, vierkante en afgeschuinde vorm.

Soort zonwering buitenkant raam: shutters

De luiken van shutters zijn in de meeste gevallen gemaakt van hardhout of aluminium. Ze beschermen niet alleen tegen zonlicht, maar ook tegen warmte en stormschade. Met de verstelbare lamellen kun je zelf de hoeveelheid lichtinval bepalen.

Het verschil tussen shutters en buitenjaloezieën zit hem in de manier waarop je ze opent. Shutters open je door de panelen naar de zijkant te klappen; jaloezieën open je door ze op te trekken. Daarnaast zitten de lamellen bij shutters in een frame, terwijl ze bij jaloezieën aan koorden hangen.

Zonwering buitenkant raam

Soort zonwering buitenkant raam: verandazonwering

De werking van verandazonwering lijkt op die van een zonnescherm. Je kunt verandazonwering op of onder de veranda laten plaatsen. Het zonwerende doek zorgt ervoor dat de straling van de zon wordt tegengehouden en je veranda of serre koel blijft. Je hebt niet alleen controle over de temperatuur en de lichtinval, maar de meubels in je serre of veranda verkleuren ook minder snel.

Kosten zonwering buitenkant raam

In de tabel hieronder vind je een overzicht van de kosten die bij buitenjaloezieën, windvast zipscreens, shutters en verandazonwering komen kijken. De prijzen zijn inclusief btw en montagekosten.

Voor een kostenoverzicht voor rolluiken, screens en zonneschermen kun je terecht op onze  pagina’s rolluiken prijs, screens en zonnescherm.

Product

Prijzen (incl. btw en montagekosten)*

Buitenjaloezieën

€200 - €700

Windvaste zipscreens

€350 - €1.000

Shutters

€300 - €1.500

Verandazonwering

€1.150 - €4.000

* Er wordt altijd uitgegaan van 21% btw. Montagekosten bedragen gemiddeld 100 tot 300 euro, voorrijkosten gemiddeld 30 tot 50 euro

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een zonweringspecialist? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Niet meer zoeken naar bedrijven
  • Niet meer wachten op offertes
  • Geen bedrijven die slecht bekend staan
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Alleen geverifieerde bedrijven
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Onze service team staat voor je klaar!