Terug naar diensten
Zonwering reparatie

Zonwering reparatie

Rolluik reparatie

Bij een rolluik (zowel die bij een dakkapel als die bij andere ramen van een pand) kunnen meerdere onderdelen stukgaan: denk daarbij aan het rolluikblad, de cassette of de ophangveren. Het kan ook voorkomen dat de motor, schakelaar, afstandsbediening of bandopwinder het niet meer doet of dat het rolluiklint vastzit.

Voor reparatie aan een rolluik kun je altijd een zonweringspecialist laten langskomen, ook ’s avonds voor spoedreparaties. Dit is vooral handig als een rolluik bij een winkel er ineens mee ophoudt. De specialist evalueert de schade en beslist of het onderdeel moet worden gerepareerd of vervangen. In de meeste gevallen wordt ervoor gekozen een kapot rolluikonderdeel te vervangen.

De kosten van rolluikreparatie hangen van meerdere factoren af. Als er sprake is van een oud rolluik, er geen garantie (meer) op zit of als er sprake is van een ernstig probleem dat niet eenvoudig kan worden verholpen, is vervangen in sommige gevallen goedkoper dan repareren.

Daarnaast speelt het bedieningssysteem een rol. Het repareren van rolluik met een handmatig bedieningssysteem is eenvoudiger en daardoor goedkoper dan het repareren van een rolluik met een elektrisch bedieningssysteem.

Zonwering reparatie

Kosten rolluik reparatie

In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van verschillende reparatiewerkzaamheden die bij rolluiken kunnen worden uitgevoerd. Daar komen vaak nog montage- en voorrijkosten bij, die je in de tabel bij de alinea kosten reparatie zonwering vindt.

Dienst

Prijs per rolluik (incl. 21% btw)

Handmatige bediening rolluik vervangen

€25 - €150

Rolluikband vervangen

€50

Motor rolluik vervangen

€170 - €300

Motor rolluik met afstandsbediening vervangen

€500 - €600

Ophangveren rolluik vervangen

€50 - €100

Rolluikblad vervangen

€100 - €250

Overige rolluikreparaties

€20 - €50

Zonwering reparatie

Zonnescherm reparatie

Onder de term ‘zonnescherm’ vallen uitvalschermen, knikarmschermen en markiezen. Een veelvoorkomend probleem bij elk van die zonneschermen is slijtage of beschadiging bij het doek. Een zonweringspecialist kan het doek van je zonnescherm repareren of vervangen. Op onze pagina zonnescherm doek laten vervangen prijs vind je daarover meer informatie, inclusief de prijzen.

Andere reparatiewerkzaamheden die bij elk van de drie soorten zonneschermen kunnen worden uitgevoerd, zijn het opnieuw afstellen van het scherm en het vervangen of repareren van het bedieningssysteem (de motor, de band of het koord). Bij knikarm- en uitvalschermen valt er nog een extra werkzaamheid onder ‘reparatie zonnescherm’: het vervangen van de armen bij het scherm.

Wil je informatie over de kosten die komen kijken bij reparaties aan het bedieningssysteem van zonneschermen? Kijk dan bij de alinea kosten reparatie zonwering of gebruik de MyGo Matchmaker om offertes van verschillende zonweringspecialisten op te vragen.

Wil je direct contact met een zonweringspecialist die je zonnescherm voor je kan repareren of vervangen? Of wil je meer informatie over het proces reparatie zonnescherm? Raadpleeg dan de MyGo Matchmaker. Dit kan online door op de Matchmakerknop te klikken, maar ook telefonisch door te bellen naar 085 106 1600.

Zonwering reparatie

Screens reparatie

Reparaties bij screens kunnen betrekking hebben op het doek of op het bedieningssysteem. In het geval van ritsscreens kunnen er ook problemen zijn met de ritsen die de geleiders van die screens vasthouden.

Zonweringspecialisten kunnen de motor, het koord, de band of de ritsen van screens repareren of vervangen. Ook kunnen ze het doek van een screen opnieuw voor je stikken of in z’n geheel voor je vervangen. Wil je weten wat reparatie van screens gemiddeld kost? Via de MyGo Matchmaker kun je offertes van verschillende zonweringspecialisten opvragen.

Kosten reparatie zonwering

De kosten die bij de reparatie van zonwering komen kijken, zijn afhankelijk van veel verschillende factoren. Daarbij gaat het om het onderdeel dat kapot is, de etage van het pand waar de reparatie moet plaatsvinden, het bedieningssysteem en de voorrij- en montagekosten die de zonweringspecialist berekent.

De tabel hieronder geeft de kosten voor het vervangen van bedieningssystemen weer (van zonneschermen en screens), gevolgd door de gemiddelde montage- en voorrijkosten die door zonweringspecialisten worden berekend. Reparatiekosten voor rolluiken vind je in de tabel bij de alinea rolluik reparatie hierboven.

De kosten voor het vervangen van een zonneschermdoek vind je op onze pagina zonnescherm doek laten vervangen prijs. Voor andere reparatiekosten kun je offertes van zonweringspecialisten aanvragen via de MyGo Matchmaker.

Product/dienst

Prijs per stuk/klus (incl. 21% btw)

Handmatige bediening zonwering vervangen

€35

Elektrische bediening zonwering vervangen

€225

Montagekosten zonweringspecialisten

€30 - 50

Voorrijkosten zonweringspecialisten

€100 - 300

Zonwering reparatie

MyGo bespaartips zonwering reparatie

Reparatie van zonwering is niet altijd goedkoop. Er zijn echter meerdere manier waarop je bij die reparatie kunt besparen. Hieronder geven we je enkele bespaartips om de kosten laag te houden.

Bespaar op voorrijkosten

Veel zonweringspecialisten brengen pas voorrijkosten in rekeningen vanaf een bepaald aantal gereisde kilometers. Door een zonweringspecialist bij jou in de buurt in te schakelen, kun je op die kosten besparen. MyGo kan je hierbij helpen: met de Matchmaker vind je direct de meest geschikt zonweringspecialist in jouw buurt.

Zorg voor regelmatig onderhoud om schade te voorkomen

Onderhoud je zonnescherm, screen of rolluik zelf goed door hem regelmatig schoon te maken en bewegende delen te smeren. Zo voorkom je vroegtijdige slijtage en schade, waardoor je zonnescherm, screen of rolluik langer meegaat. Wil je zeker weten dat de conditie van je zonwering goed blijft? Regel dan een periodieke controle bij een zonweringspecialist.

Bij rolluiken kun je geleiders en rubbers insmeren met zuurvrije vaseline om te voorkomen dat ze vastvriezen. In de zomer kun je ze het beste pas inrollen als ze zijn afgekoeld na een dag hete zon.

Zonwering reparatie

Ga voor kwantumkorting

Wil je zelf niet één, maar meerdere zonneschermen, rolluiken of screens laten repareren? Of hebben je buren ook zonwering die een reparatie nodig heeft? In beide gevallen kun je ervoor kiezen om die reparaties gelijktijdig aan te vragen. Op die manier bespaar je op voorrijkosten en kun je vaak een combiprijs afspreken met de zonweringspecialist.

Vraag verschillende offertes aan

De prijzen die zonweringspecialisten hanteren, verschillen doorgaans behoorlijk van elkaar. Door offertes van verschillende zonweringspecialisten met elkaar te vergelijken, vind je de specialist die het beste bij jouw reparatieklus past. MyGo kan je daarbij helpen met de MyGo Matchmaker, die een optie voor het vergelijken van offertes heeft.

MyGo helpt je graag

Wil je contact met een zonweringspecialist? Met de MyGo Matchmaker vind je zonder zoeken direct de best passende zonweringspecialist bij jou in de buurt. De Matchmaker is 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar. Telefonisch contact kan ook! Je kunt ons tijdens openingstijden bellen op 085 106 1600.

Waarom MyGo?
  • Direct een specialist geregeld
  • Snel een offerte binnen
  • Alleen betrouwbare bedrijven!
Lees meer ...
Onze belofte aan jou:
  • Bedrijven die tijd hebben voor jouw klus
  • Direct hulp via ons service center
  • Nauwkeurige bedrijfsselectie
Hulp nodig? Max staat voor je klaar!

Hulp nodig? Ons service team staat voor je klaar!